Spectro zet data in om voorraad van de carwash te beheren

Door data in te zetten weten gebruikers van de reinigingsmiddelen van Spectro precies wat hun voorraad is. En dankzij het achterliggende systeem is de voorraad nooit op. Spectro noemt dit het ‘Internet of Spectro’. Met het concept willen ze een stap voorwaarts zetten op het gebied van datagebruik in de car- en truckwash.

Spectro heeft al verschillende pilots gedraaid met hun ‘Internet of Spectro’. Daarin spelen onder andere de unieke Internet Modules, Spectro Technical Service en de Spectro App een grote rol. Al die onderdelen zijn binnen het concept met elkaar verbonden. Voor de car- of truckwash betekent dit in de praktijk dat de voorraad reinigingsmiddelen van Spectro altijd op niveau is zodat je nooit zonder zit.

Bij gebruikers van de reinigingsmiddelen wordt een speciale Spectro Internet Module geïnstalleerd die kan communiceren met alle doseerapparatuur en sensoren van Spectro. De data worden continu doorgespeeld naar een server. Spectro analyseert en bewerkt waar nodig alle informatie.

Bestelmoment

De eerste praktische toepassing van Internet of Spectro is dan ook het monitoren van grote verpakkingen zoals IBC’s en MiBC’s in de car- en truckwash en de voedingsmiddelenindustrie. Hier kan tot op de minuut worden afgelezen wanneer het bestelmoment is bereikt, waarna er automatisch een nieuw product wordt opgestuurd. Daarnaast krijgen gebruikers standaard een melding wanneer iets helemaal op is.

Tekst gaat verder onder de video

Energieneutraal

De Internet Modules, sensoren en doseerapparatuur worden zowel ontwikkeld als geproduceerd door Spectro zelf, in hun volledig energieneutrale fabriek. Alles wordt geïnstalleerd door het Spectro Technical Service Team, dat 24 uur per dag voor de gebruikers klaarstaat. Ook zij werken CO2-neutraal, door het uitsluitend inzetten van elektrische voertuigen.

Een ander belangrijk onderdeel van het Internet of Spectro is de lancering van een rebranded app. De Ecodos app is namelijk getransformeerd naar de Spectro App, die meer functionaliteiten met zich meebrengt. Zo kunnen gebruikers installaties via de Technical Service aanvragen, werkrapporten genereren, en zullen in de nabije toekomst ook notificaties verschijnen wanneer een product (bijna) op is en bijgevuld moet worden.
Het Internet of Spectro is onze data-gedreven innovatiegroep voor efficiënter, effectiever en milieuvriendelijker gebruik van Spectro’s professionele reinigingsmiddelen.

Car Wash Show Europe

Laurens Metternich van Spectro vertelde tijdens de Car Wash Show Europe over de inzet van data in een car- of truckwash. Bekijk hier het interview terug.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spectro zet data in om voorraad van de carwash te beheren | CarwashPro

Spectro zet data in om voorraad van de carwash te beheren

Door data in te zetten weten gebruikers van de reinigingsmiddelen van Spectro precies wat hun voorraad is. En dankzij het achterliggende systeem is de voorraad nooit op. Spectro noemt dit het ‘Internet of Spectro’. Met het concept willen ze een stap voorwaarts zetten op het gebied van datagebruik in de car- en truckwash.

Spectro heeft al verschillende pilots gedraaid met hun ‘Internet of Spectro’. Daarin spelen onder andere de unieke Internet Modules, Spectro Technical Service en de Spectro App een grote rol. Al die onderdelen zijn binnen het concept met elkaar verbonden. Voor de car- of truckwash betekent dit in de praktijk dat de voorraad reinigingsmiddelen van Spectro altijd op niveau is zodat je nooit zonder zit.

Bij gebruikers van de reinigingsmiddelen wordt een speciale Spectro Internet Module geïnstalleerd die kan communiceren met alle doseerapparatuur en sensoren van Spectro. De data worden continu doorgespeeld naar een server. Spectro analyseert en bewerkt waar nodig alle informatie.

Bestelmoment

De eerste praktische toepassing van Internet of Spectro is dan ook het monitoren van grote verpakkingen zoals IBC’s en MiBC’s in de car- en truckwash en de voedingsmiddelenindustrie. Hier kan tot op de minuut worden afgelezen wanneer het bestelmoment is bereikt, waarna er automatisch een nieuw product wordt opgestuurd. Daarnaast krijgen gebruikers standaard een melding wanneer iets helemaal op is.

Tekst gaat verder onder de video

Energieneutraal

De Internet Modules, sensoren en doseerapparatuur worden zowel ontwikkeld als geproduceerd door Spectro zelf, in hun volledig energieneutrale fabriek. Alles wordt geïnstalleerd door het Spectro Technical Service Team, dat 24 uur per dag voor de gebruikers klaarstaat. Ook zij werken CO2-neutraal, door het uitsluitend inzetten van elektrische voertuigen.

Een ander belangrijk onderdeel van het Internet of Spectro is de lancering van een rebranded app. De Ecodos app is namelijk getransformeerd naar de Spectro App, die meer functionaliteiten met zich meebrengt. Zo kunnen gebruikers installaties via de Technical Service aanvragen, werkrapporten genereren, en zullen in de nabije toekomst ook notificaties verschijnen wanneer een product (bijna) op is en bijgevuld moet worden.
Het Internet of Spectro is onze data-gedreven innovatiegroep voor efficiënter, effectiever en milieuvriendelijker gebruik van Spectro’s professionele reinigingsmiddelen.

Car Wash Show Europe

Laurens Metternich van Spectro vertelde tijdens de Car Wash Show Europe over de inzet van data in een car- of truckwash. Bekijk hier het interview terug.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.