de hemrik Leeuwarden

Washtec plaatst rollover voor bestelbussen bij de Hemrik in Leeuwarden

Beeld: Washtec

Washtec leverde afgelopen week bij Carwash de Hemrik in Leeuwarden een Softcare Pro 32 XL roll-over op. Bij de Hemrik kunnen met deze rollover nu ook bedrijfsbussen met een hoogte van maximaal 3,15 meter worden gewassen.

Exploitant Oliehandel van den Belt startte begin vorig jaar met een grootscheepse verbouwing van Carwash de Hemrik. Zo kreeg het pand een grotere inrijhal. De medewerkers hebben zo meer ruimte om auto’s voor te wassen voordat deze de wasstraat in gaan. Daarnaast kwamen er vier wasboxen bij voor zelfservice en tenslotte de extra grote rollover van Washtec voor het wassen van grote bestelbussen. Ook het hele voorterrein werd opnieuw geasfalteerd en er kwam een nieuwe waterreinigingsinstallatie.

Voorwas met de hand

De maximale doorrijhoogte van de nieuwe Washtec rollover is 3,15 meter. Klanten met een bestelbus die gebruik maken van deze installatie hebben de keuze uit drie verschillende wasprogramma’s. En de bussen worden bij de Hemrik – net zoals de personenauto’s – met de hand voorgewassen vóórdat ze door de machine gaan.

Voor de personenauto’s was er al een autowasstraat met een kettingbaan die is voorzien van onder andere een schuimboog, onderkant wasinstallatie, diverse dak-, zij- en wielborstels, waxboog met waxborstels en een drooginstallatie met droogborstels.

Naast extra hoog, is de gekozen Washtec Softcare Pro 32 XL rollover ook extra breed, legt Arnoud van Eijk van Washtec uit. Hij begeleide het project in Friesland. “Oliehandel Van den Belt gaf aan dat ze ook verlengde en verhoogde bedrijfswagens wilden kunnen wassen. Niet alleen bussen, maar ook wagens met een meubelbak. Dan kom je uit op deze Pro Classic 32 XL, want die is twee meter zestig breed. Omdat de Hemrik alle voertuigen die binnenkomen standaard voorwast, waren er niet veel extra opties nodig voor deze rollover.

Volledig autonoom

Opties als chemische- en hogedrukvoorwas een velgenwasinstallatie en een betaalsysteem konden daardoor achterwege blijven. “We kunnen deze machine ook leveren als totaalpakket waardoor hij volledig autonoom kan functioneren, dus zonder personeel. Falcon in Rotterdam is daar een mooi voorbeeld van. Daar staan twee van dit soort machines in een volledig onbemande carwash.”

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Washtec plaatst rollover voor bestelbussen bij de Hemrik in Leeuwarden | CarwashPro
de hemrik Leeuwarden

Washtec plaatst rollover voor bestelbussen bij de Hemrik in Leeuwarden

Beeld: Washtec

Washtec leverde afgelopen week bij Carwash de Hemrik in Leeuwarden een Softcare Pro 32 XL roll-over op. Bij de Hemrik kunnen met deze rollover nu ook bedrijfsbussen met een hoogte van maximaal 3,15 meter worden gewassen.

Exploitant Oliehandel van den Belt startte begin vorig jaar met een grootscheepse verbouwing van Carwash de Hemrik. Zo kreeg het pand een grotere inrijhal. De medewerkers hebben zo meer ruimte om auto’s voor te wassen voordat deze de wasstraat in gaan. Daarnaast kwamen er vier wasboxen bij voor zelfservice en tenslotte de extra grote rollover van Washtec voor het wassen van grote bestelbussen. Ook het hele voorterrein werd opnieuw geasfalteerd en er kwam een nieuwe waterreinigingsinstallatie.

Voorwas met de hand

De maximale doorrijhoogte van de nieuwe Washtec rollover is 3,15 meter. Klanten met een bestelbus die gebruik maken van deze installatie hebben de keuze uit drie verschillende wasprogramma’s. En de bussen worden bij de Hemrik – net zoals de personenauto’s – met de hand voorgewassen vóórdat ze door de machine gaan.

Voor de personenauto’s was er al een autowasstraat met een kettingbaan die is voorzien van onder andere een schuimboog, onderkant wasinstallatie, diverse dak-, zij- en wielborstels, waxboog met waxborstels en een drooginstallatie met droogborstels.

Naast extra hoog, is de gekozen Washtec Softcare Pro 32 XL rollover ook extra breed, legt Arnoud van Eijk van Washtec uit. Hij begeleide het project in Friesland. “Oliehandel Van den Belt gaf aan dat ze ook verlengde en verhoogde bedrijfswagens wilden kunnen wassen. Niet alleen bussen, maar ook wagens met een meubelbak. Dan kom je uit op deze Pro Classic 32 XL, want die is twee meter zestig breed. Omdat de Hemrik alle voertuigen die binnenkomen standaard voorwast, waren er niet veel extra opties nodig voor deze rollover.

Volledig autonoom

Opties als chemische- en hogedrukvoorwas een velgenwasinstallatie en een betaalsysteem konden daardoor achterwege blijven. “We kunnen deze machine ook leveren als totaalpakket waardoor hij volledig autonoom kan functioneren, dus zonder personeel. Falcon in Rotterdam is daar een mooi voorbeeld van. Daar staan twee van dit soort machines in een volledig onbemande carwash.”

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.