Autobedrijf Koudijs jubileert en trakteert zichzelf op nieuwe carwash

Autobedrijf Koudijs in Lunteren blies op 1 oktober 40 kaarsjes uit dus reden voor een feest. De onderneming werd door Dick Koudijs (60) opgericht en heeft dit jaar een hoop mijlpalen te vieren. Behalve voor een jubileum werd ook het glas geheven voor een ingrijpende verbouwing en de toetreding van zoon Bart als mede-vennoot van het bedrijf. We spraken de oprichter van Autobedrijf Koudijs over de verbouwing, zijn toekomstplannen en de vernieuwde carwash.

Stappenplan

“De verbouwing was een stappenplan. In de werkplaats staan nu acht verschillende soorten bruggen. Elke brug heeft een eigen specialiteit en is situatie- en autospecifiek inzetbaar. Het doel was om een toekomstbestendig gebouw te creëren dat duurzaam is. Daarin zijn we geslaagd. Zo hebben we energiezuinige maatregelen getroffen, hebben we ervoor gezorgd dat onze werknemers fijner en beter kunnen werken en tevens hebben een digitaliseringsslag geslagen. Het personeel kan digitaal inklokken en hun werkzaamheden en urenregistratie bijhouden. In de werkplaats kunnen we op een speciaal daarvoor ingerichte brug elektrische auto behandelen. Dankzij een snel internet netwerk staan we in direct contact met autoleveranciers en kunnen we meteen de nieuwste software-updates doorvoeren. Het doel is om sneller, slimmer en efficiënter te werken.”

Werkzaamheden

“Het hele bedrijf is aangepast en gerenoveerd. We zijn in februari begonnen met de verbouwing. Onze showroom was inmiddels 32 jaar oud en aan vervanging toe. Ook het oude asbestdak moest weg en datzelfde gold voor het systeemplafond. Daarnaast hebben we ook de pui laten opknappen en zijn ook de oude betontegels vervangen. Bij de renovatie stond verduurzaming hoog op onze prioriteitenlijst. De asbestdaken zijn vervangen voor sandwich panelen. Ook stapten we over op led-verlichting en lieten we 126 zonnepanelen plaatsen. In de showroom is veel gebruik gemaakt van glas, zodat we gebruik van daglicht kunnen maken. Het systeemplafond is weggehaald, zodat het plafond hoger is komen te staan en er een ruimtelijk gevoel is ontstaan. Het oude metselwerk is opnieuw gestuct, zodat de showroom er weer fris uitziet. Ook is er vloerverwarming aangelegd en werd een nieuwe grindvloer gestort. Het oude kantoor werd gesloopt en verplaatst naar een ander gedeelte van ons terrein.”

Liefde voor auto’s

“Ik groeide op in een boerderij, maar had weinig met vee. Mijn interesse lag in sleutelen aan voertuigen. Naast de boerderij stond een sloopbedrijf waar mijn vader gratis motorvoertuigen van mocht meenemen waar ik vervolgens aan mocht prutsen. Op mijn veertiende sleutelde ik al aan bromfietsen en twee jaar later werden dat auto’s. Ik ben een self taught monteur. Naast de liefde voor techniek zat een passie voor handel er ook al vroeg in. Nadat ik een voertuig had opgeknapt verkocht ik deze door of vroeg ik een bedrag voor de onderhoudswerkzaamheden. Uiteindelijk is het sleutelen aan auto’s mijn werk geworden. ik heb opleidingen gevolgd en veel praktijkervaring opgedaan. Op mijn twintigste heb ik Autobedrijf Koudijs opgericht. Je bent nooit klaar met leren en daarom bezoek ik tot de dag van vandaag vakbeurzen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.”

Autobedrijf Koudijs liet een nieuwe washal plaatsen en schakelde de hulp in van Cleanpanel en WashTec.

Carwash

“In 1986 besloot ik om een roll-over te plaatsen bij mijn nieuw gebouwde werkplaats. Toentertijd waren er amper wasgelegenheden. De installatie is bedoeld als extra service, zodat mensen na een onderhoudsbeurt weer in een schone auto kunnen stappen. Ook kan ik mijn eigen wagenpark goed onderhouden met de installatie. Ik heb toen voor een wasinstallatie van WashTec gekozen en ben dit merk gedurende diverse verbouwingen trouw gebleven. Na tien jaar is een wasinstallatie afgeschreven en verkoop ik hem aan een collega. Ik ben inmiddels aan de vierde machine toe. De apparatuur werkt nog prima en kan een tweede leven krijgen voor bijvoorbeeld het wassen van het eigen wagenpark. De techniek staat niet stil en ik vind het leuk om van de meest luxe wasinstallaties gebruik te maken. Zo bied ik mijn klanten het beste van het beste.”

WashTec

“Hoewel ik altijd voor WashTec heb gekozen, onderzocht ik ook andere merken. Wat mij echter opviel was dat dit Duitse merk altijd een stapje voor was op de concurrentie. De apparatuur roest niet en is qua afwerking in mijn idee net wat strakker als andere merken. Er wordt veel RVS gebruikt wat mij erg aanspreekt. De wielborstels zijn verbeterd en voorzien van sterke chemie, zodat vuildeeltjes gemakkelijker loslaten. Ook is er een intelligente dakblaasmond geplaatst zodat de auto’s er schoner uitkomen. De roll-over is ook voor commercieel gebruik en klanten kunnen een abonnement afnemen om hun voertuig bij ons te komen wassen.”

Washal

“De washal is volledig vernieuwd. We hebben Cleanpanel ingeschakeld die voor de wandpanelen hebben gezorgd. Deze panelen zijn van kunststof en gemakkelijk schoon te houden. Ik ben zeer tevreden over hun werkzaamheden en service. Voor ons hebben ze een stapje extra gezet. Zo hebben ze de afwerking in de hoeken en bij de deuren ook gedaan. normaal gesproken gebeurt dat niet, maar Cleanpanel bewees zeer flexibel te zijn. De witte panelen weerkaatsen het licht van de wasinstallatie waardoor een heel helder resultaat te zien is.”

Mede-vennoot

“Mijn zoon Bart wil het bedrijf voortzetten als ik met pensioen ga. Dat vind ik heel fijn. Sinds dit jaar is hij mede-vennoot van Autobedrijf Koudijs. Hij heeft een aantal jaar in de zaak gewerkt en bewezen dat hij het kan en leuk vindt. Ik heb hem gezegd dat je niet half ondernemer kunt zijn, maar er voor de volle honderd procent voor moet gaan. Dat doet hij. De fotostudio was zijn idee en ook de inrichting van de werkplek heeft hij op een slimme en nette manier vormgegeven. 2020 is dan ook een heel bijzonder jaar voor ons.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Autobedrijf Koudijs jubileert en trakteert zichzelf op nieuwe carwash | CarwashPro

Autobedrijf Koudijs jubileert en trakteert zichzelf op nieuwe carwash

Autobedrijf Koudijs in Lunteren blies op 1 oktober 40 kaarsjes uit dus reden voor een feest. De onderneming werd door Dick Koudijs (60) opgericht en heeft dit jaar een hoop mijlpalen te vieren. Behalve voor een jubileum werd ook het glas geheven voor een ingrijpende verbouwing en de toetreding van zoon Bart als mede-vennoot van het bedrijf. We spraken de oprichter van Autobedrijf Koudijs over de verbouwing, zijn toekomstplannen en de vernieuwde carwash.

Stappenplan

“De verbouwing was een stappenplan. In de werkplaats staan nu acht verschillende soorten bruggen. Elke brug heeft een eigen specialiteit en is situatie- en autospecifiek inzetbaar. Het doel was om een toekomstbestendig gebouw te creëren dat duurzaam is. Daarin zijn we geslaagd. Zo hebben we energiezuinige maatregelen getroffen, hebben we ervoor gezorgd dat onze werknemers fijner en beter kunnen werken en tevens hebben een digitaliseringsslag geslagen. Het personeel kan digitaal inklokken en hun werkzaamheden en urenregistratie bijhouden. In de werkplaats kunnen we op een speciaal daarvoor ingerichte brug elektrische auto behandelen. Dankzij een snel internet netwerk staan we in direct contact met autoleveranciers en kunnen we meteen de nieuwste software-updates doorvoeren. Het doel is om sneller, slimmer en efficiënter te werken.”

Werkzaamheden

“Het hele bedrijf is aangepast en gerenoveerd. We zijn in februari begonnen met de verbouwing. Onze showroom was inmiddels 32 jaar oud en aan vervanging toe. Ook het oude asbestdak moest weg en datzelfde gold voor het systeemplafond. Daarnaast hebben we ook de pui laten opknappen en zijn ook de oude betontegels vervangen. Bij de renovatie stond verduurzaming hoog op onze prioriteitenlijst. De asbestdaken zijn vervangen voor sandwich panelen. Ook stapten we over op led-verlichting en lieten we 126 zonnepanelen plaatsen. In de showroom is veel gebruik gemaakt van glas, zodat we gebruik van daglicht kunnen maken. Het systeemplafond is weggehaald, zodat het plafond hoger is komen te staan en er een ruimtelijk gevoel is ontstaan. Het oude metselwerk is opnieuw gestuct, zodat de showroom er weer fris uitziet. Ook is er vloerverwarming aangelegd en werd een nieuwe grindvloer gestort. Het oude kantoor werd gesloopt en verplaatst naar een ander gedeelte van ons terrein.”

Liefde voor auto’s

“Ik groeide op in een boerderij, maar had weinig met vee. Mijn interesse lag in sleutelen aan voertuigen. Naast de boerderij stond een sloopbedrijf waar mijn vader gratis motorvoertuigen van mocht meenemen waar ik vervolgens aan mocht prutsen. Op mijn veertiende sleutelde ik al aan bromfietsen en twee jaar later werden dat auto’s. Ik ben een self taught monteur. Naast de liefde voor techniek zat een passie voor handel er ook al vroeg in. Nadat ik een voertuig had opgeknapt verkocht ik deze door of vroeg ik een bedrag voor de onderhoudswerkzaamheden. Uiteindelijk is het sleutelen aan auto’s mijn werk geworden. ik heb opleidingen gevolgd en veel praktijkervaring opgedaan. Op mijn twintigste heb ik Autobedrijf Koudijs opgericht. Je bent nooit klaar met leren en daarom bezoek ik tot de dag van vandaag vakbeurzen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.”

Autobedrijf Koudijs liet een nieuwe washal plaatsen en schakelde de hulp in van Cleanpanel en WashTec.

Carwash

“In 1986 besloot ik om een roll-over te plaatsen bij mijn nieuw gebouwde werkplaats. Toentertijd waren er amper wasgelegenheden. De installatie is bedoeld als extra service, zodat mensen na een onderhoudsbeurt weer in een schone auto kunnen stappen. Ook kan ik mijn eigen wagenpark goed onderhouden met de installatie. Ik heb toen voor een wasinstallatie van WashTec gekozen en ben dit merk gedurende diverse verbouwingen trouw gebleven. Na tien jaar is een wasinstallatie afgeschreven en verkoop ik hem aan een collega. Ik ben inmiddels aan de vierde machine toe. De apparatuur werkt nog prima en kan een tweede leven krijgen voor bijvoorbeeld het wassen van het eigen wagenpark. De techniek staat niet stil en ik vind het leuk om van de meest luxe wasinstallaties gebruik te maken. Zo bied ik mijn klanten het beste van het beste.”

WashTec

“Hoewel ik altijd voor WashTec heb gekozen, onderzocht ik ook andere merken. Wat mij echter opviel was dat dit Duitse merk altijd een stapje voor was op de concurrentie. De apparatuur roest niet en is qua afwerking in mijn idee net wat strakker als andere merken. Er wordt veel RVS gebruikt wat mij erg aanspreekt. De wielborstels zijn verbeterd en voorzien van sterke chemie, zodat vuildeeltjes gemakkelijker loslaten. Ook is er een intelligente dakblaasmond geplaatst zodat de auto’s er schoner uitkomen. De roll-over is ook voor commercieel gebruik en klanten kunnen een abonnement afnemen om hun voertuig bij ons te komen wassen.”

Washal

“De washal is volledig vernieuwd. We hebben Cleanpanel ingeschakeld die voor de wandpanelen hebben gezorgd. Deze panelen zijn van kunststof en gemakkelijk schoon te houden. Ik ben zeer tevreden over hun werkzaamheden en service. Voor ons hebben ze een stapje extra gezet. Zo hebben ze de afwerking in de hoeken en bij de deuren ook gedaan. normaal gesproken gebeurt dat niet, maar Cleanpanel bewees zeer flexibel te zijn. De witte panelen weerkaatsen het licht van de wasinstallatie waardoor een heel helder resultaat te zien is.”

Mede-vennoot

“Mijn zoon Bart wil het bedrijf voortzetten als ik met pensioen ga. Dat vind ik heel fijn. Sinds dit jaar is hij mede-vennoot van Autobedrijf Koudijs. Hij heeft een aantal jaar in de zaak gewerkt en bewezen dat hij het kan en leuk vindt. Ik heb hem gezegd dat je niet half ondernemer kunt zijn, maar er voor de volle honderd procent voor moet gaan. Dat doet hij. De fotostudio was zijn idee en ook de inrichting van de werkplek heeft hij op een slimme en nette manier vormgegeven. 2020 is dan ook een heel bijzonder jaar voor ons.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.