Van links naar rechts: Pierre Kriegen, Arien van Essen en Thijs Stam.

Gelderse ondernemer speelt met carwash-combinatie in op de toekomst

christ, carwash, evo, wasstraat

Directeur Arien van Essen van autoschoonmaakbedrijf Van Essen Carcleaning schafte recentelijk een EVO wasstraat-installatie van Christ aan, waarmee hij het verschil wil maken. De ondernemer uit Nunspeet gaat namelijk zijn wasstraat combineren met zijn autobedrijf Dealer Auto Nederland. Op één locatie meerdere diensten aanbieden, is de toekomst volgens de Gelderse man.

Recentelijk bezocht Van Essen de Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten Expo waar hij zijn oog liet vallen op een carwash-installatie van Christ. “Ik heb voor de Christ EVO-4S gekozen. Niet alleen vanwege de hoge kwaliteit, maar ook vanwege de strakke en moderne vormgeving ervan. De installatie ziet er namelijk heel mooi uit. Daarnaast kenmerkt deze carwash zich door zijn energiezuinige en stille werking. Het is geen lawaaierige machine en dat sprak mij ook erg aan”, zegt Van Essen.

De Christ EVO-4S is voorzien van zes borstels binnen 9,5 meter waaronder twee contourvolgende dakborstels en twee EVO-1 en twee EVO-4 zijborstels. Deze combinatie van borstels maakt deze carwash-installatie onderscheidend. Het rendement van de installatie is zeer hoog dankzij de onderhoudsvrije direct en frequentie aangedreven motoren. De variabele onkosten per wassing zijn door de nieuwe EVO-techniek veel lager.

Christ EVO-4S

Voordat hij de Christ EVO-4S in zijn vizier kreeg, keek de ondernemer goed om zich heen. Van Essen bezocht verschillende fabrikanten. Hij kwam eigenlijk ‘per toeval’ bij deze Zuid-Duitse fabrikant uit. Van Essen zocht net naar dat beetje extra. Dit vond hij in de bijzondere vormgeving en energiezuinige werking van de Christ EVO-4S. Met name de uitstraling en de beleving van de totale wasstraat was doorslaggevend voor de ondernemer.

Foto: De Christ EVO-4S machine in actie.

“Ik kreeg via leverancier Kenotek de tip om mij in Christ te verdiepen”, vertelt de ondernemer. “Ik werk al enige tijd naar volle tevredenheid met Kenotek. Dit professionele auto-onderhouds- en reinigingsmerk bevalt erg goed en ik heb alle vertrouwen in de kennis van dit bedrijf. Op aanraden van mijn contactpersoon ben ik mij in Christ gaan verdiepen en heb ik contact gezocht met sales manager Pierre Krieger. Het gesprek met hem verliep erg prettig. Door meerdere machines naast elkaar te vergelijken, kwam ik tot de conclusie dat de Christ EVO-4S het beste bij mijn wensen en visie past. Ik wil namelijk een machine voor het leven waar ik weinig omkijken naar heb.”

Kettingbaan

De Christ EVO-wasstraat heeft een kettingbaan van 29,80 meter en is helemaal elektrisch. Daarnaast werkt deze wasstraat compleet automatisch en pneumatisch, waardoor een goede wassing en droging gegarandeerd wordt. Van Essen heeft met de aanschaf van de droger Aeroflex 4 een primeur in handen. De ondernemer beschikt namelijk als eerste in Nederland over de allernieuwste droger van Christ met twee contour- en zwenkbare dakdrogers. Daarnaast bevat deze installatie op zowel links als rechts over zijkantdrogers met een totaal vermogen van 30 kW.

Van Essen heeft grootse plannen voor de toekomst. De ondernemer wil zijn wasstraat namelijk samenbrengen met zijn occasionzaak, die tevens gespecialiseerd is in de reparatie van beschadigde auto’s. Momenteel heeft Van Essen een occasionbedrijf en een carwash aan de Marconiweg, maar deze zijn dus verspreid over twee locaties. Een nieuw te bouwen pand brengt deze disciplines samen. Het is de bedoeling dat het nieuwe bedrijf van Van Essen medio 2019 gerealiseerd is.

Ontzorgen

Schadeherstel kan dan medio 2019 eenvoudig gecombineerd worden met een bezoek aan de wasstraat. “Ik wil een nieuw te bouwen bedrijf opzetten waarin ik een Christ wasstraat met vier wasboxen inpandig samenbreng met mijn occasionplein. De wasboxen zijn zeer compleet uitgevoerd met de nieuwe Bubblegun schuimlans. Dat betekent veel schuim en daardoor veel beleving, maar tegelijkertijd ook een zeer zuinig verbruik van water en chemie. Daarnaast worden er ook stofzuigers van Christ geleverd, waaronder de dubbele stofzuiger Duo-Turbo. Zo kan ik de hele markt bedienen. In de nabije toekomst kun je bij mij je auto laten poetsen en wassen, maar kun je bij mij ook terecht voor schadeherstel. Al deze diensten zijn leverbaar op één terrein”, verduidelijkt Van Essen.

De ondernemer vervolgt zijn verhaal: “Mijn doel is om een hoog niveau te bereiken en mijn klanten te ontzorgen. Ook particulieren. Als een particulier naar mijn bedrijf komt en zijn auto bij mij aflevert om deze te laten spuiten, wassen en/of uitdeuken, wil ik dat hij zijn wagen binnen één dagdeel weer terug heeft”, verduidelijkt de ondernemer. Van Essen wil een toekomstbestendig pand opzetten. “De vraag naar een bedrijf dat meerdere disciplines in één gebouw heeft, stijgt. Ik merk dat mijn klanten daar behoefte aan hebben. Vandaar dat het nieuw te bouwen pand op een industrieterrein in Nunspeet vier keer zo groot wordt als mijn huidige bedrijven.”

De toekomst

Van Essen denkt dat het aanbieden van meerdere diensten de toekomst wordt. “Een klant heeft geen zin om lang onderweg te zijn en naar meerdere adressen te rijden. Gemak dient de mens, dus wat is prettiger dan om meerdere zaken in één pand onder te brengen? Dat scheelt je veel reistijd en nodeloos gezoek. Halverwege volgend jaar hoop ik mijn klanten nog beter te kunnen bedienen en het hen gemakkelijk te maken”, besluit de ondernemer.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gelderse ondernemer speelt met carwash-combinatie in op de toekomst | CarwashPro