Lange rijen

Topdrukte bij wasstraten door Saharazand

Saharazand op een auto na een regenbui Foto: ANP

Het is deze week erg druk bij de carwashes in ons land. Op meerdere locaties zijn er lange wachtrijen gesignaleerd. Iedereen wil naar de wasstraat om het Saharazand van de auto te wassen.

Saharazand zorgt niet alleen voor een stoffige auto, maar kan ook voor problemen zorgen met de lak. Het zand kan kleine krasjes veroorzaken en de laklaag beschadigen. In de wasstraat wordt het zand door middel van een grondige voorwas weggehaald, zonder dat er lakschade ontstaat. Daarom was ook het advies: ga naar de wasstraat.

Daar hebben veel mensen de afgelopen dagen gehoor aan gegeven. Menig carwash ervaarde topdrukte op de locatie. “Er stonden lange rijen. Ook hebben we extra mensen ingepland op de vestigingen”, zegt een woordvoerder van ANAC tegen het Brabants Dagblad. Ook bij Washin7 was het drukker dan anders. Vanwege de lange rijen was het zelfs noodzakelijk om het verkeer in goede banen te leiden. “Het was echt ontzettend druk. We merkten zeker dat meer mensen hun auto kwamen wassen”, meldt Ronald Guntlisbergen, bedrijfsleider van Washin7 aan de Meerenakkerweg in Eindhoven, aan het dagblad.

‘Aanloop is enorm’

Bij Mega Carwash in Emmeloord waren er maandag twee keer zoveel auto’s dan normaal gesproken. En ook Autoradam en Loogman Carwash bevestigen aan Omroep Flevoland dat het druk is. Gelukkig kunnen ze de drukte wel goed aan. “Maar de aanloop is echt enorm. We hebben op sommige momenten al meer dan tachtig auto’s per uur gehad”, aldus directielid Jerry Hollander van Loogman Carwash. Autoradam kwam nog met een speciale ‘Saharazand in het land’-aanbieding. Waarbij klanten op dinsdag 9 april vijftig procent korting kregen op het beste wasprogramma.

Drukte houdt nog even aan

De verwachting is dat het nog de hele week druk blijft. “Het blijft de komende tijd goed weer en dat betekent ook dat de auto’s vies blijven door het zand”, zegt Nick van der Ende, directeur van Carwash Westland, tegen WOS Media. “Dus iedereen wil de auto wassen. We zorgen ervoor dat er deze week genoeg mensen zijn ingepland en dat er genoeg capaciteit is.”

Ook bij Loogman verwachten ze dat de drukte nog wel even aanhoudt. “Als er veel Saharastof neerkomt dan hebben we het eigenlijk altijd extra druk. Meestal wel één tot twee weken. Dus het zal nog wel even zo blijven”, aldus Hollander.

Loogman deelt op social media een ludiek filmpje over Saharazand op de auto, waarin het belang van een wasbeurt in de wasstraat wordt benadrukt.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.