carex Purmerend

Avia Carex Purmerend verhuist en krijgt wasboxen

foto: Gemeente Purmerend

Tankstation Avia en Autobedrijf Carex aan de Kooimanweg in Purmerend gaan verhuizen naar een nieuw te bouwen locatie aan de Verzetslaan. Op de huidige locatie wordt een complex gebouwd met 489 woningen. Bij het nieuwe onbemande tankstation komen straks vier wasboxen te staan. 

De bouw van het nieuwe tankstation, de garage en de wasboxen moet in de loop van volgend jaar van start gaan. Het wordt volgens projectmanager Ruud van der Kruijf een bijzonder gebouw. “De constructie is volledig van hout, het dak bestaat uit zonnepanelen en de gevel is begroeid. Daarnaast komen er vier afleverzuilen voor snellaadstations te staan.” Hiervoor loopt een aanbesteding van de gemeente Purmerend.

Wasapparatuur

De huidige locatie van het tankstation en het garagebedrijf en de nieuwe locatie hebben dezelfde eigenaar: Beheersmaatschappij Joh. de Vries. Autobedrijf Carex is huurder van zowel het huidige als het nieuwe pand, maar de exploitatie van zowel het tankstation als de wasboxen is in handen van De Vries. Wie de wasboxen en de wasapparatuur gaat leveren is nog niet bekend. “We zijn in gesprek met een aantal partijen, maar daar kan ik nu nog geen uitspraken over doen”, laat Van der Kruijf weten.

Het zullen in ieder geval onbemande wasplaatsen worden voor zelfbediening. De bouw start naar verwachting in de loop van 2023.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Avia Carex Purmerend verhuist en krijgt wasboxen | CarwashPro
carex Purmerend

Avia Carex Purmerend verhuist en krijgt wasboxen

foto: Gemeente Purmerend

Tankstation Avia en Autobedrijf Carex aan de Kooimanweg in Purmerend gaan verhuizen naar een nieuw te bouwen locatie aan de Verzetslaan. Op de huidige locatie wordt een complex gebouwd met 489 woningen. Bij het nieuwe onbemande tankstation komen straks vier wasboxen te staan. 

De bouw van het nieuwe tankstation, de garage en de wasboxen moet in de loop van volgend jaar van start gaan. Het wordt volgens projectmanager Ruud van der Kruijf een bijzonder gebouw. “De constructie is volledig van hout, het dak bestaat uit zonnepanelen en de gevel is begroeid. Daarnaast komen er vier afleverzuilen voor snellaadstations te staan.” Hiervoor loopt een aanbesteding van de gemeente Purmerend.

Wasapparatuur

De huidige locatie van het tankstation en het garagebedrijf en de nieuwe locatie hebben dezelfde eigenaar: Beheersmaatschappij Joh. de Vries. Autobedrijf Carex is huurder van zowel het huidige als het nieuwe pand, maar de exploitatie van zowel het tankstation als de wasboxen is in handen van De Vries. Wie de wasboxen en de wasapparatuur gaat leveren is nog niet bekend. “We zijn in gesprek met een aantal partijen, maar daar kan ik nu nog geen uitspraken over doen”, laat Van der Kruijf weten.

Het zullen in ieder geval onbemande wasplaatsen worden voor zelfbediening. De bouw start naar verwachting in de loop van 2023.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.