Dief slaat tot twee keer toe in Amerikaanse wasstraat
Missouri

Dief slaat tot twee keer toe in Amerikaanse wasstraat

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Een dief heeft 5000 dollar aan munten gestolen uit een wasstraat in de Amerikaanse staat Missouri. Twee nachten later kwam hij terug om zijn inbraak te herhalen. De verdachte is inmiddels gearresteerd.

De eigenaar van de Pamper Your Pooch Pet & Car Wash in St. Louis (Missouri) werd onlangs onaangenaam verrast toen hij ’s ochtends op zijn werk verscheen. “Ik zag het meteen”, vertelt Less Buchanan. “De kluis was al verwijderd. Je kunt zien aan de technieken die hij gebruikte, dat dit iets is wat hij al eerder heeft gedaan”, voegt hij eraan toe.

Hoewel de wasstraat overal camera’s heeft hangen, had de dief daar geen last van. Hij kwam twee nachten later terug en gebruikte dezelfde techniek. De verdachte is inmiddels gearresteerd, toen bekend werd dat hij ook nog bij twee andere wasstraten had ingebroken. Iets wat Buchanan niet begrijpt. “Ze brengen de buurt in gevaar, ze brengen de politie in gevaar. Dus waarom pakken ze recidivisten niet harder aan?”

Munten

Door deze gebeurtenis rijst de vraag waarom zoveel Amerikaanse wasstraten nog steeds munten accepteren in plaats van alleen kaart- of app-betalingen. In tegenstelling tot Scandinavische of veel West-Europese landen, worden munten echter nog steeds algemeen geaccepteerd in de Verenigde Staten. Met alle gevolgen van dien.

Dit bericht verscheen eerder op CarwashPro.com, dat ook door ProMedia Group wordt uitgegeven.

Lees ook:

Auteur: Else Van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.