Extreme hitte in India leidt tot beperking op autowassen
buitenland

Extreme hitte in India leidt tot beperking op autowassen

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

In steeds meer steden in India wordt het wassen van auto’s beperkt vanwege een extreme hittegolf. In delen van het Noorden en midden van India hebben de temperaturen de 50 graden °C overschreden, meldt de BBC.

Volgens het Britse persbureau hebben meer dan 37 steden in India deze week temperaturen van meer dan 45 graden Celsius gemeten. Op dinsdag bereikte de temperatuur in de gebieden Narela en Mungeshpur in de hoofdstad Delhi een record van 49,9 graden. Verwacht wordt dat de hittegolf de komende dagen in verschillende delen van India zal aanhouden.

De waterdistributie is in veel delen van het land beperkt en sommige staten hebben ook het wassen van auto’s teruggeschroefd. In veel steden in Uttarakhand is het momenteel alleen toegestaan om auto’s droog te wassen.

Dit bericht verscheen eerder op CarwashPro.com, dat ook door ProMedia Group wordt uitgegeven.

Lees ook:

Auteur: Else Van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.