wasstraat, wasbeurt, benzinepomp

Wedeka-wasstraat gaat zelfstandig verder met andere eigenaren

De carwash van Wedeka in Stadskanaal gaat zelfstandig verder met twee nieuwe eigenaren en een nieuwe naam: Nano Clean Carwash. Het pand en alle medewerkers zijn overgenomen door ondernemers Dick Dijk en Wietze Hulshof. Zij hebben zelfs nog wat mensen aan het personeelsbestand toegevoegd, want naast de bestaande service van de wasstraat komt er iets nieuws bij: nanocoating.

Nanocoating is een nieuwe extra mogelijkheid om een auto, camper of bedrijfsvoertuig jarenlang onzichtbaar te beschermen tegen vocht en vuil. Op 31 maart en 1 april tijdens de open dagen zijn voorbeelden aanwezig van voertuigen die met de coating zijn behandeld. Bedrijfsleider Freddy van der Veen en zijn medewerkers geven dan uitleg over dit nieuwe middel. De wasstraat aan de Tinnegieter in Stadskanaal ligt bij een tankstation van TinQ.

Onzichtbaar

Nanocoating is een extra handeling na het wassen, drogen en poetsen. Met deze nieuwe techniek wordt een niet voor het menselijk oog zichtbare beschermlaag op moleculair niveau aangebracht (een nanometer is één miljardste deel van een meter). Het ultradunne coatingnet verbindt zich met het oppervlak en vormt een ondoordringbare barrière. Door de coating zou een voertuig minder snel vuil worden en is vuil makkelijker te reinigen. Daarnaast zorgt het voor een roestwerende beschermlaag. De werkzame duur van de laag is tien tot vijftien jaar.

Dijk werkt met zijn andere bedrijf SVDB Nano Coatings al enkele jaren met de techniek, en past het landelijk toe op onder meer brandweerauto’s, kunstwerken en gebouwen. Voor de klanten van Nano Clean Carwash is de Nanocoating een extra optie. Naast de optionele coating blijven ook de normale cleaning-programma’s van de voormalige Wedeka-carwash bestaan. Het personeel reinigt zoveel mogelijk handmatig, om volgens hen het beste resultaat te krijgen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.