iClean Carwash Naarden neemt duurzame stap: nieuwe drooginstallatie en zonnepanelen

Nieuwe drooginstallatie en zonnepanelen voor iClean Naarden

iClean Naarden is overgenomen door investeerder Torqx Foto: ProMedia

iClean Carwash Naarden, een van de bekendste autowasbedrijven in de regio Het Gooi, heeft een nieuwe duurzame stap genomen. Zo is er een nieuwe drooginstallatie geïnstalleerd en wordt de vestiging aan de Amsterdamsestraatweg voorzien van ruim 730 zonnepanelen.

Bij iClean Carwash Naarden is de afgelopen dagen hard gewerkt om een nieuw droogsysteem te installeren. Volgens directeur Cees Klaassen is het kiezen van een drooginstallatie niet eenvoudig. “Daar komt nogal wat bij kijken. Door onze wasinstallatie kunnen wij bij iClean duurzaam en kwalitatief hoogwaardig grote aantallen auto’s wassen. Een goede droging achteraf is echter net zo belangrijk.” Aan de voorzijde van de nieuwe drooginstallatie is een voordroger-aanbouwset geïnstalleerd. “Deze voordroger blaast al veel water van de auto wat wij kunnen terugvoeren in ons water-recyclingsysteem. Door de luchtstroom die lang op de voor- en achterkant van de auto wordt gehouden, zorgt het daarnaast voor een optimaal droogresultaat”, aldus Klaassen.

Luchtweerstand

De droger zelf is een modulair droogportaal die aerodynamisch is geoptimaliseerd. Klaassen: “Dit betekent dat de luchtweerstand zo laag mogelijk wordt gehouden. Het zorgt voor een beter droogresultaat en lager stroomverbruik. Een ander voordeel is dat de bandsnelheid in deze droger hoger kan zijn, waarbij er toch voor een superdroge auto kan worden gezorgd. Zo kunnen we meer auto’s in dezelfde tijd drogen, zonder dat het ten koste gaat van het resultaat.” Tevens is de droger uitgerust met twee zijdrogers voor hogere voertuigen. “Die zorgen ervoor dat het bovenste gedeelte van het voertuig extra droog wordt, om nalekken te voorkomen. Ze zijn verstelbaar en in te schakelen afhankelijk van de hoogte van het voertuig. Auto’s zijn vanaf nu sneller droog en tegelijkertijd besparen we energie, stroom en water.”

Zonnepanelen

Het nieuwe droogsysteem is van de hand van Christ Autowasinstallaties. “Duurzaamheid, energiebesparing en watermanagement zijn bij dit bedrijf zeer belangrijk”, zegt Klaassen. “Daarom ook zijn we erg blij met deze samenwerking.” Naast een nieuwe drooginstallatie neemt iClean Carwash Naarden nóg een duurzame stap. “We gaan het hele pand voorzien van ruim 730 hoogwaardige zonnepanelen. Kortom: voor een duurzaam gewassen auto ga je dus naar iClean. We hebben er helaas een paar dagen voor moeten sluiten, maar nu kunnen we weer jaren vooruit én worden auto’s weer schitterend schoon en droog.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe drooginstallatie en zonnepanelen voor iClean Naarden | CarwashPro
iClean Carwash Naarden neemt duurzame stap: nieuwe drooginstallatie en zonnepanelen

Nieuwe drooginstallatie en zonnepanelen voor iClean Naarden

iClean Naarden is overgenomen door investeerder Torqx Foto: ProMedia

iClean Carwash Naarden, een van de bekendste autowasbedrijven in de regio Het Gooi, heeft een nieuwe duurzame stap genomen. Zo is er een nieuwe drooginstallatie geïnstalleerd en wordt de vestiging aan de Amsterdamsestraatweg voorzien van ruim 730 zonnepanelen.

Bij iClean Carwash Naarden is de afgelopen dagen hard gewerkt om een nieuw droogsysteem te installeren. Volgens directeur Cees Klaassen is het kiezen van een drooginstallatie niet eenvoudig. “Daar komt nogal wat bij kijken. Door onze wasinstallatie kunnen wij bij iClean duurzaam en kwalitatief hoogwaardig grote aantallen auto’s wassen. Een goede droging achteraf is echter net zo belangrijk.” Aan de voorzijde van de nieuwe drooginstallatie is een voordroger-aanbouwset geïnstalleerd. “Deze voordroger blaast al veel water van de auto wat wij kunnen terugvoeren in ons water-recyclingsysteem. Door de luchtstroom die lang op de voor- en achterkant van de auto wordt gehouden, zorgt het daarnaast voor een optimaal droogresultaat”, aldus Klaassen.

Luchtweerstand

De droger zelf is een modulair droogportaal die aerodynamisch is geoptimaliseerd. Klaassen: “Dit betekent dat de luchtweerstand zo laag mogelijk wordt gehouden. Het zorgt voor een beter droogresultaat en lager stroomverbruik. Een ander voordeel is dat de bandsnelheid in deze droger hoger kan zijn, waarbij er toch voor een superdroge auto kan worden gezorgd. Zo kunnen we meer auto’s in dezelfde tijd drogen, zonder dat het ten koste gaat van het resultaat.” Tevens is de droger uitgerust met twee zijdrogers voor hogere voertuigen. “Die zorgen ervoor dat het bovenste gedeelte van het voertuig extra droog wordt, om nalekken te voorkomen. Ze zijn verstelbaar en in te schakelen afhankelijk van de hoogte van het voertuig. Auto’s zijn vanaf nu sneller droog en tegelijkertijd besparen we energie, stroom en water.”

Zonnepanelen

Het nieuwe droogsysteem is van de hand van Christ Autowasinstallaties. “Duurzaamheid, energiebesparing en watermanagement zijn bij dit bedrijf zeer belangrijk”, zegt Klaassen. “Daarom ook zijn we erg blij met deze samenwerking.” Naast een nieuwe drooginstallatie neemt iClean Carwash Naarden nóg een duurzame stap. “We gaan het hele pand voorzien van ruim 730 hoogwaardige zonnepanelen. Kortom: voor een duurzaam gewassen auto ga je dus naar iClean. We hebben er helaas een paar dagen voor moeten sluiten, maar nu kunnen we weer jaren vooruit én worden auto’s weer schitterend schoon en droog.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.