Carwash van Europa’s grootste ‘Raststätte’ wast 6500 voertuigen per jaar

Het Autohof Geiselwind ligt langs de Autobahn 3 in Duitsland. De snelweglocatie begon 40 jaar terug als klein tankstation. Anno nu heeft Geiselwind een truckwash, carwash en wasboxen, alsook een hotel, fitnesscentrum, evenementenhal en ruimte voor buitenfestivals.

Achter Autohof Geiselwind zit het familiebedrijf van de Strohofer familie. In de jaren ’80 werd de snelweg A3 tussen Würzburg en Neurenberg in Duitsland aangelegd en deze liep over het boerenland van de familie. Oprichter Toni Strohof werkte indertijd al zowel bij het boerenbedrijf als bij een nabijgelegen tankstation. Hij wist dus van de behoeftes, problemen en wensen van (truck)chauffeurs die veel op de weg zitten. Hij opende Toni’s Autohof langs de snelweg op zijn eigen terrein. Sindsdien is de verzorgingsplaats uitgegroeid tot Europa’s grootste snelweglocatie. Behalve het reguliere verkeer van het tankstation, trekken de evenementen, concerten en festivals die op de locatie worden gehouden meer dan 40.000 bezoekers op jaarbasis.

Carwash en truckwash

Geisenwind heeft een truckwash van Maxi Vario, een SoftCar Pro rollover en drie wasboxen. De apparatuur is van WashTec, in 2020 is de rollover nog vernieuwd. Jaarlijks worden zo’n 6.500 voertuigen gewassen. De carwash neemt geen groot aandeel in in het businessmodel van Geisenwind, toch laat de onderneming weten een vaste klantengroep te hebben – mede dankzij de klantvriendelijkheid.

De volgende generatie staat inmiddels bij het Autohof aan het roer: dochter Ruth en kleinkinderen Moritz en Isabell. De familie is er nog altijd op gericht om mee te gaan met alle veranderingen in de logistieke sector. “Met het oog op de veranderingen op de brandstofmarkt en de behoeften van onze gasten zetten wij momenteel de koers uit om ook in de toekomst een van de meest geliefde Autohofs ter wereld te zijn”, aldus Ruth Strohofer.

Waterstof

Geisenwind heeft een waterstoftankstation voor auto’s en LNG voor vrachtwagens, evenals tien snellaadpunten voor elektrische auto’s. Ook de horeca is modern en aantrekkelijk. De nadruk ligt op gezonde, versbereide en vegetarische gerechten.

Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen gasten de truckstop en in de afgelopen vier decennia is er een miljard liter brandstof verkocht. In 2018 werd dit concept door de Vereniging van Duitse Autohotels (VEDA) geëerd met de prijs “Meest Buitengewone Servicestation ter wereld”.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash van Europa’s grootste ‘Raststätte’ wast 6500 voertuigen per jaar | CarwashPro

Carwash van Europa’s grootste ‘Raststätte’ wast 6500 voertuigen per jaar

Het Autohof Geiselwind ligt langs de Autobahn 3 in Duitsland. De snelweglocatie begon 40 jaar terug als klein tankstation. Anno nu heeft Geiselwind een truckwash, carwash en wasboxen, alsook een hotel, fitnesscentrum, evenementenhal en ruimte voor buitenfestivals.

Achter Autohof Geiselwind zit het familiebedrijf van de Strohofer familie. In de jaren ’80 werd de snelweg A3 tussen Würzburg en Neurenberg in Duitsland aangelegd en deze liep over het boerenland van de familie. Oprichter Toni Strohof werkte indertijd al zowel bij het boerenbedrijf als bij een nabijgelegen tankstation. Hij wist dus van de behoeftes, problemen en wensen van (truck)chauffeurs die veel op de weg zitten. Hij opende Toni’s Autohof langs de snelweg op zijn eigen terrein. Sindsdien is de verzorgingsplaats uitgegroeid tot Europa’s grootste snelweglocatie. Behalve het reguliere verkeer van het tankstation, trekken de evenementen, concerten en festivals die op de locatie worden gehouden meer dan 40.000 bezoekers op jaarbasis.

Carwash en truckwash

Geisenwind heeft een truckwash van Maxi Vario, een SoftCar Pro rollover en drie wasboxen. De apparatuur is van WashTec, in 2020 is de rollover nog vernieuwd. Jaarlijks worden zo’n 6.500 voertuigen gewassen. De carwash neemt geen groot aandeel in in het businessmodel van Geisenwind, toch laat de onderneming weten een vaste klantengroep te hebben – mede dankzij de klantvriendelijkheid.

De volgende generatie staat inmiddels bij het Autohof aan het roer: dochter Ruth en kleinkinderen Moritz en Isabell. De familie is er nog altijd op gericht om mee te gaan met alle veranderingen in de logistieke sector. “Met het oog op de veranderingen op de brandstofmarkt en de behoeften van onze gasten zetten wij momenteel de koers uit om ook in de toekomst een van de meest geliefde Autohofs ter wereld te zijn”, aldus Ruth Strohofer.

Waterstof

Geisenwind heeft een waterstoftankstation voor auto’s en LNG voor vrachtwagens, evenals tien snellaadpunten voor elektrische auto’s. Ook de horeca is modern en aantrekkelijk. De nadruk ligt op gezonde, versbereide en vegetarische gerechten.

Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen gasten de truckstop en in de afgelopen vier decennia is er een miljard liter brandstof verkocht. In 2018 werd dit concept door de Vereniging van Duitse Autohotels (VEDA) geëerd met de prijs “Meest Buitengewone Servicestation ter wereld”.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.