Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022

Liveblog: de eerste dag van de Tankstation & Carwash Vakbeurs in beeld

De Tankstation & Carwash Vakbeurs is dit jaar in Expo Houten Foto: ProMedia

Welkom bij dit liveblog over de eerste dag van de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Vanaf de grootste beursvloer op het gebied van oplossingen voor brandstof, energie en carwash in Nederland en België, deelt CarwashPro het laatste nieuws en de leukste momenten. 

Liveblog gesloten. Bekijk hier dag 2!

Update 17.00 uur: Het congres zit erop. Dat betekent dat nu ook die bezoekers zich naar de borrel kunnen begeven. Daarmee sluiten we gelijk deze volle beursdag af. Ook op de tweede dag zal er weer voldoende te beleven en te zien zijn. Tot dan!

Update 16.50 uur: De medewerkers van TotalEnergies Lindetrek in het Friese Wolvega zijn woensdag door BETA Opleidingen uitgeroepen tot pit crew van het jaar op de Tankstation & Carwash Vakbeurs in Expo Houten. Na een strijd van twee maanden gevuld met meerdere challenges en e-learnings, gaat dit tankstation – met een totaal van 9417 punten – er met de winst vandoor.

Update 16.30 uur: De stellingen voor de tweede paneldiscussie van het congres zijn scherp geformuleerd, en gaan over de rol van alternatieve brandstoffen binnen de huidige energietransitie. Joyce van Os de Man (OG Clean Fuels), Jim Looise (Road & Rail/GoodFuels) en Rob Castien (Resato Hydrogen Technology) delen hun kijk op zaken.

Update 14.55 uur: Ondertussen is het gezellig druk op de beurs, met ook veel bekende gezichten uit de autowasbranche, waaronder het team van Eenzet Carwash. Zij hebben dit jaar op de stand een opvallend blauwe foodtruck, met goede koffie en worstenbroodjes.

Eigenaar Mark Jacobs (links) en sales manager Eric Mekelenkamp van Eenzet Carwash.

Update 14.40 uur: Een interessante paneldiscussie tijdens het congres, met dagvoorzitter Luberto van Buiten (Automotive Online en Fleet&Mobility) en sprekers Erik Stern (BOVAG), Eric van Voorthuizen (Orange Charging) en Boyd Schooneman (NXT Mobility).

Update 14.10 uur: Directeur Jan Harmen Akkerman van TanQyou gelooft in ‘merging of markets’. “In 2030 heeft de consument geen binding meer met één tankstation of leverancier, maar gaat het via een abonnement bij één energie- en mobiliteitsaanbieder”, zegt hij op het congres. Daarnaast zijn de mobiliteitshubs volgens Akkerman de tankstations van de toekomst, met naast elektrische laadinfrastructuur een aansluiting met het openbaar vervoer, deelscooters en pakketkluisjes op de hub.

Update 13.30 uur: Het congres ‘To charge or not to charge’ is van start gegaan. De eerste spreker van het congres, Erik Schepens van regionaal netwerkbedrijf Liander, deelde zijn visie op de transitie naar duurzame mobiliteit en de mogelijkheden om de druk op het elektriciteitsnet te verminderen. “Succesvol zijn in deze energietransitie vraagt om samenwerking over de bestaande ketens heen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen geen barrière zal zijn.”

Update 11.15 uur: Een groepje bezoekers luistert naar de tweede kennissessie van de dag, waarin Joop Scheer van Midmid vertelt over digitalisering in en om het tankstation. De bestelzuilen noemt hij ‘de trend van dit moment’. Ook wordt het volgens hem makkelijker om te communiceren met de klant door bijvoorbeeld het gebruik van QR-codes. Op die manier kan je de bezoeker alvast warm maken voor een aankoop in de shop, stelt hij.

Update: Vanochtend vroeg waren redacteuren Belinda Meijers en Nico Schinkelshoek te horen bij RTV Utrecht. Verslaggever Robert Jan Booij nam voor dag en dauw een kijkje op de beursvloer. Het radiofragment in de uitzending van ‘Utrecht is Wakker’ is hier terug te luisteren (minuut 39.37 tot 44.48).

10.00 uur: De deuren van de Tankstation & Carwash Vakbeurs zijn geopend! Het beloven twee mooie dagen te worden. De eerste bezoekers van het tweedaagse evenement druppelen al langzaam binnen.

Dit liveblog wordt gedurende de dag aangevuld.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Liveblog: de eerste dag van de Tankstation & Carwash Vakbeurs in beeld | CarwashPro
Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022

Liveblog: de eerste dag van de Tankstation & Carwash Vakbeurs in beeld

De Tankstation & Carwash Vakbeurs is dit jaar in Expo Houten Foto: ProMedia

Welkom bij dit liveblog over de eerste dag van de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Vanaf de grootste beursvloer op het gebied van oplossingen voor brandstof, energie en carwash in Nederland en België, deelt CarwashPro het laatste nieuws en de leukste momenten. 

Liveblog gesloten. Bekijk hier dag 2!

Update 17.00 uur: Het congres zit erop. Dat betekent dat nu ook die bezoekers zich naar de borrel kunnen begeven. Daarmee sluiten we gelijk deze volle beursdag af. Ook op de tweede dag zal er weer voldoende te beleven en te zien zijn. Tot dan!

Update 16.50 uur: De medewerkers van TotalEnergies Lindetrek in het Friese Wolvega zijn woensdag door BETA Opleidingen uitgeroepen tot pit crew van het jaar op de Tankstation & Carwash Vakbeurs in Expo Houten. Na een strijd van twee maanden gevuld met meerdere challenges en e-learnings, gaat dit tankstation – met een totaal van 9417 punten – er met de winst vandoor.

Update 16.30 uur: De stellingen voor de tweede paneldiscussie van het congres zijn scherp geformuleerd, en gaan over de rol van alternatieve brandstoffen binnen de huidige energietransitie. Joyce van Os de Man (OG Clean Fuels), Jim Looise (Road & Rail/GoodFuels) en Rob Castien (Resato Hydrogen Technology) delen hun kijk op zaken.

Update 14.55 uur: Ondertussen is het gezellig druk op de beurs, met ook veel bekende gezichten uit de autowasbranche, waaronder het team van Eenzet Carwash. Zij hebben dit jaar op de stand een opvallend blauwe foodtruck, met goede koffie en worstenbroodjes.

Eigenaar Mark Jacobs (links) en sales manager Eric Mekelenkamp van Eenzet Carwash.

Update 14.40 uur: Een interessante paneldiscussie tijdens het congres, met dagvoorzitter Luberto van Buiten (Automotive Online en Fleet&Mobility) en sprekers Erik Stern (BOVAG), Eric van Voorthuizen (Orange Charging) en Boyd Schooneman (NXT Mobility).

Update 14.10 uur: Directeur Jan Harmen Akkerman van TanQyou gelooft in ‘merging of markets’. “In 2030 heeft de consument geen binding meer met één tankstation of leverancier, maar gaat het via een abonnement bij één energie- en mobiliteitsaanbieder”, zegt hij op het congres. Daarnaast zijn de mobiliteitshubs volgens Akkerman de tankstations van de toekomst, met naast elektrische laadinfrastructuur een aansluiting met het openbaar vervoer, deelscooters en pakketkluisjes op de hub.

Update 13.30 uur: Het congres ‘To charge or not to charge’ is van start gegaan. De eerste spreker van het congres, Erik Schepens van regionaal netwerkbedrijf Liander, deelde zijn visie op de transitie naar duurzame mobiliteit en de mogelijkheden om de druk op het elektriciteitsnet te verminderen. “Succesvol zijn in deze energietransitie vraagt om samenwerking over de bestaande ketens heen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen geen barrière zal zijn.”

Update 11.15 uur: Een groepje bezoekers luistert naar de tweede kennissessie van de dag, waarin Joop Scheer van Midmid vertelt over digitalisering in en om het tankstation. De bestelzuilen noemt hij ‘de trend van dit moment’. Ook wordt het volgens hem makkelijker om te communiceren met de klant door bijvoorbeeld het gebruik van QR-codes. Op die manier kan je de bezoeker alvast warm maken voor een aankoop in de shop, stelt hij.

Update: Vanochtend vroeg waren redacteuren Belinda Meijers en Nico Schinkelshoek te horen bij RTV Utrecht. Verslaggever Robert Jan Booij nam voor dag en dauw een kijkje op de beursvloer. Het radiofragment in de uitzending van ‘Utrecht is Wakker’ is hier terug te luisteren (minuut 39.37 tot 44.48).

10.00 uur: De deuren van de Tankstation & Carwash Vakbeurs zijn geopend! Het beloven twee mooie dagen te worden. De eerste bezoekers van het tweedaagse evenement druppelen al langzaam binnen.

Dit liveblog wordt gedurende de dag aangevuld.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.