Nieuwe locatie

Duurzaam concept voor Gooise Carwash: ‘We investeren in de toekomst’

Op de nieuwe locatie in Blaricum moet een 'Carwash 2.0' komen Foto: Gooise Carwash

In Blaricum wordt medio januari de Gooise Carwash geopend. In deze full service-carwash speelt duurzaam wassen een belangrijke rol. “Als je iets nieuws neerzet, mag je het maatschappelijk belang niet overslaan.”

Het concept van Gooise Carwash volgt op het succes van Autowasboulevard Zeist, waar duurzaamheid al een belangrijk topic is. “Met de nieuwe locatie in Blaricum, aan de Deltazijde in de Blaricummermeent, gaan we voor ‘Carwash 2.0’”, vertelt manager JP van Dijck. “We hebben onze ervaringen in Zeist kunnen inzetten om nog verdere stappen in duurzaam wassen te zetten. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen om eigen energie op te wekken, maximale recycling van waswater, energiezuinige stofzuigsystemen en hergebruik van interieurdoeken.”

Prijs-kwaliteit

Van Dijck geeft leiding aan zowel de carwash in Zeist als in Blaricum. “Als ondernemer moet je vandaag de dag niet alleen kijken naar kwantiteit, maar vooral naar kwaliteit. ‘Massa is kassa’ past in ieder geval niet in onze visie. Bij de carwashes in Zeist en Blaricum hebben we liever minder wassingen, met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor zowel de klant als de omgeving.”

Persoonlijke aandacht is in Zeist een van de succesfactoren, stelt hij. “We kiezen daarom in Blaricum bewust voor een bemand kassasysteem. Dat is onderdeel van de service en dé manier om even persoonlijk contact te hebben. Je merkt dat klanten het waarderen om als persoon gezien te worden en niet als een nummer. En eerlijk gezegd maakt dat het werk voor ons ook veel leuker.”

Zelfvoorzienend zijn

Duurzaam wassen is op deze nieuwe locatie onderdeel van de visie op prijs-kwaliteit. Van Dijck: “Als je iets nieuws neerzet, mag je het maatschappelijk belang niet overslaan. Als je kijkt naar andere landen – België bijvoorbeeld – dan zie je dat de autowasbranche daar heel erg vooruitstrevend is. In Nederland kan er nog wel een tandje bij, denken wij. Daarom investeren wij in de toekomst. We hebben in de afgelopen periode uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om zo milieuvriendelijk te opereren.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De Gooise Carwash gaat rond medio januari open.

De carwash in Blaricum is voorzien van een Wasserschmidt waterzuiveringsinstallatie, waarmee maar liefst 98 procent van het water kan worden hergebruikt. En op het dak liggen meer dan 350 zonnepanelen. “Hiermee zijn we zo goed als geheel zelfvoorzienend”, zegt hij trots. De Gooise Carwash heeft daarnaast een Christ EVO-kettingwasstraat en een stofzuigplein met een energiezuinig stofzuigsysteem van Van Holland. “We introduceren ook herbruikbare interieurdoeken. Klanten kunnen die na het poetsen in de wasmand gooien. We voeren duurzaamheid tot in de details door.”

Lees ook: 

Bedrijven die bij dit project betrokken zijn – waaronder Wasserschmidt, Christ, Van Holland en BigBrother –  staan allemaal op de Tankstation & Carwash Vakbeurs met een eigen stand. Ben jij er ook bij, op 9 en 10 november in Expo Houten? Meld je aan via onze website!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duurzaam concept voor Gooise Carwash: ‘We investeren in de toekomst’ | CarwashPro
Nieuwe locatie

Duurzaam concept voor Gooise Carwash: ‘We investeren in de toekomst’

Op de nieuwe locatie in Blaricum moet een 'Carwash 2.0' komen Foto: Gooise Carwash

In Blaricum wordt medio januari de Gooise Carwash geopend. In deze full service-carwash speelt duurzaam wassen een belangrijke rol. “Als je iets nieuws neerzet, mag je het maatschappelijk belang niet overslaan.”

Het concept van Gooise Carwash volgt op het succes van Autowasboulevard Zeist, waar duurzaamheid al een belangrijk topic is. “Met de nieuwe locatie in Blaricum, aan de Deltazijde in de Blaricummermeent, gaan we voor ‘Carwash 2.0’”, vertelt manager JP van Dijck. “We hebben onze ervaringen in Zeist kunnen inzetten om nog verdere stappen in duurzaam wassen te zetten. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen om eigen energie op te wekken, maximale recycling van waswater, energiezuinige stofzuigsystemen en hergebruik van interieurdoeken.”

Prijs-kwaliteit

Van Dijck geeft leiding aan zowel de carwash in Zeist als in Blaricum. “Als ondernemer moet je vandaag de dag niet alleen kijken naar kwantiteit, maar vooral naar kwaliteit. ‘Massa is kassa’ past in ieder geval niet in onze visie. Bij de carwashes in Zeist en Blaricum hebben we liever minder wassingen, met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor zowel de klant als de omgeving.”

Persoonlijke aandacht is in Zeist een van de succesfactoren, stelt hij. “We kiezen daarom in Blaricum bewust voor een bemand kassasysteem. Dat is onderdeel van de service en dé manier om even persoonlijk contact te hebben. Je merkt dat klanten het waarderen om als persoon gezien te worden en niet als een nummer. En eerlijk gezegd maakt dat het werk voor ons ook veel leuker.”

Zelfvoorzienend zijn

Duurzaam wassen is op deze nieuwe locatie onderdeel van de visie op prijs-kwaliteit. Van Dijck: “Als je iets nieuws neerzet, mag je het maatschappelijk belang niet overslaan. Als je kijkt naar andere landen – België bijvoorbeeld – dan zie je dat de autowasbranche daar heel erg vooruitstrevend is. In Nederland kan er nog wel een tandje bij, denken wij. Daarom investeren wij in de toekomst. We hebben in de afgelopen periode uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om zo milieuvriendelijk te opereren.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De Gooise Carwash gaat rond medio januari open.

De carwash in Blaricum is voorzien van een Wasserschmidt waterzuiveringsinstallatie, waarmee maar liefst 98 procent van het water kan worden hergebruikt. En op het dak liggen meer dan 350 zonnepanelen. “Hiermee zijn we zo goed als geheel zelfvoorzienend”, zegt hij trots. De Gooise Carwash heeft daarnaast een Christ EVO-kettingwasstraat en een stofzuigplein met een energiezuinig stofzuigsysteem van Van Holland. “We introduceren ook herbruikbare interieurdoeken. Klanten kunnen die na het poetsen in de wasmand gooien. We voeren duurzaamheid tot in de details door.”

Lees ook: 

Bedrijven die bij dit project betrokken zijn – waaronder Wasserschmidt, Christ, Van Holland en BigBrother –  staan allemaal op de Tankstation & Carwash Vakbeurs met een eigen stand. Ben jij er ook bij, op 9 en 10 november in Expo Houten? Meld je aan via onze website!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.