Grundlich en glanzend autowassen op Hollandse én Duitse bodem
Perfect Carwash Enschede

‘Gründlich glanzend’ autowassen op Hollandse én Duitse bodem

"Een centrum om u tegen te zeggen" Foto's: ProMedia

In het oosten van ons land laat Perfect Carwash zien dat ook daar state-of-the-art autowassen mogelijk is. CarwashPro spreekt met algemeen directeur Rutger Hulshof.

Wie het Enschedese centrum vanaf de westkant inrijdt, zal ongetwijfeld al eens de blik hebben laten vallen op een opvallend pand aan de rechterkant. Hier bevindt zich het vlaggenschip van Perfect Carwash: een state-of-the-art autowasstraat met alles erop en eraan. Hoogste tijd om eens bij te praten met algemeen directeur Rutger Hulshof. We beginnen ons gesprek met een beetje een plagende vraag: ‘Hoe wil je het liefst aangesproken worden? Als ‘algemeen directeur’ of als ‘Geschäftsführer’? Hulshof: “Ha, ja, nou het liefst wil ik helemaal niet als baas gezien of genoemd worden, maar inderdaad: PerfectCarwash heeft inmiddels zes autowasgelegenheden, waarvan twee net over de grens in Duitsland, dus in Duitsland ben ik Geschäftsführer.”

Het Poolman 1

We concentreren ons tijdens ons bezoek op de vestiging op Het Poolman 1 terrein. Daar staat echt een carwash centrum om u tegen te zeggen. “Bedankt, daar hebben we ook erg ons best voor gedaan. En we hadden daarbij het grote voordeel dat we van de grond af aan konden beginnen. Ik wil maar zeggen: dan kun je het helemaal zo gaan doen zoals je het in je hoofd hebt, zonder gehinderd te worden door fysieke beperkingen.”

Maar daar moet je dan wel de ruimte voor hebben. Hulshof: “Dat is waar. Daarom hebben we voor deze locatie gekozen. Het is vanuit het westen, vanaf de A35, een ideale aanrijroute naar het centrum, waarbij je onze autowasstraat bijna niet kunt missen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

De locatie in Enschede beschikt over een aparte glansstraat.

Zee van ruimte

De gekozen locatie was dus op een ruime kavel en daar heeft Perfect Carwash optimaal van geprofiteerd. Hulshof: “We wilden een grote indoor autowasstraat met ook het stofzuigplein binnen. De basis is onze kettingwasstraat van zestig meter lang. Daarnaast hebben we ook nog een aparte glansstraat, waarbij de auto weer op de ketting rondgaat, maar dit keer om uitgebreid gepoetst te worden.”

De ruimte wordt gecompleteerd door een zeer uitgebreid stofzuigplein met maar liefst 32 stofzuigplekken. Door een deels glazen dakbedekking doet de ruimte zeer licht en overzichtelijk aan.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het grote stofzuigplein bij Perfect Carwash in Enschede.

Klein beginnen

De locatie die we vandaag bezoeken doet zeer professioneel aan, op vele aspecten. Zoiets zet je niet zomaar op, lijkt ons. Hulshof: “Nee, dat is ook zo. We zijn ooit klein begonnen. Dan gaan we terug naar mijn vader en de oliehandel van Hulshof. Het begon allemaal in Haaksbergen. Daar had mijn vader een tankstation met een kleine autowasgelegenheid. Mijn broer en ik zijn op een gegeven moment ook in het bedrijf gestapt. Hij richtte zich meer op de oliehandel en ik op de tankstations. Op een gegeven moment hadden we zo’n vijftien tankstations. Dat was mooi, maar groter hoefde het van mij ook niet. Toen hebben we besloten om de hele handel te verkopen en ons helemaal te gaan richten op het autowassen. En het oprichten van een moderne autokettingwasstraat was daarbij mijn grote ambitie. Na Haaksbergen kwam Gronau erbij en later ook nog Dulmen.”

Gründlich glänzend

De Duitse markt op, hoe spannend is dat? Hulshof: “Best wel spannend natuurlijk. Je hebt daar toch een heel andere autocultuur. Maar aan de andere kant: bij onze Nederlands vestigingen krijgen we ook heel veel Duitse klanten. Om maar te zeggen: we kennen elkaar al best goed, wij weten wat een Duitse klant wil.’ En dat is? “De beste service en een super schone auto”, antwoordt Hulshof. “Maar dat wil onze Enschedese klant hier ook hoor.”

Toekomstplannen

Nu Hulshof hier zijn ideale carwash heeft ontwikkeld, vragen wij ons af: hoe nu verder? Hulshof: “Ha, we blijven nog volop bezig met verbeteringen, ook op andere locaties. Dat gaat altijd door. Verleden jaar hebben we een grote slag gemaakt in de automatsering van betalingssystemen. Daar kwamen ook nog twee overnames bij: die van Oldenzaal en eentje hier in Enschede-Zuid. Dat was eigenlijk onze grote concurrent hier in de omgeving. Toen de kans zich voordeed, hebben we besloten die over te nemen. En daar zijn we nu weer volop mee bezig om die om te bouwen naar en in onze eigen huisstijl. Dat willen we nu eerst zo snel mogelijk afronden. En daarna kijken we wel weer verder.”

“We blijven altijd nog volop ontwikkelen”, aldus Rutger Hulshof.

Dit artikel is geschreven door freelance journalist Menno Bonnema.

Lees ook:

Auteur: Else Van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.