Beurs in beeld

Volop aandacht voor carwash op UNITI expo

Foto's: Belinda Meijers/ProMedia

Het zal beursbezoekers van de UNITI expo niet zijn ontgaan: de internationale carwashbranche is dit jaar ruim vertegenwoordigd. De vakbeurs, die dinsdag van start is gegaan in Messe Stuttgart en nog tot en met donderdag duurt, geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van autowassen. CarwashPro is ook aanwezig en doet verslag.

Tankstation- en carwashvakbeurs UNITI expo beslaat in totaal drie hallen in Messe Stuttgart. Hal 1 toont een combinatie van tanken, food, shop en carwash. Met stands van onder meer WashTec, Christ, Istobal, DiBO, Kärcher, CarBax, Sonax, Adriateh, Ehrle, Aquarama, Air-serv en AirJet.

Hal 3 is volledig gericht op carwash en car care. Verschillende facetten van de carwashindustrie worden hier gepresenteerd. Zo zijn er leveranciers van autowasinstallaties en -techniek, waaronder Holz, DICO, TSG, Car Wash Transmissies, Minda, Ergox, Tommy’s en Sonny’s. Uiteraard is er ook aandacht voor chemie en autoverzorgingsproducten, met stands van onder meer Dr.Stöcker, Nerta, Ma-Fra, Kenotek, Turtle Wax Pro/Transchem en Flowey. De leveranciers van borstels zijn eveneens vertegenwoordigd, waaronder Brushcom en Favagrossa, die onlangs een samenwerking zijn aangegaan onder de vlag van Brush World Group.

Cleanbuild en Excellent Panel zijn ook in hal 3 aanwezig en brengen hun wand- en plafondsystemen onder de aandacht. PREEN heeft een stand met de inmiddels bekende robotwasarmen. En cycleWash laat zien hoe fietswasstraten een aanvulling kunnen zijn voor carwashes. Tevens is er opvallend veel aandacht voor duurzame (water)oplossingen, met onder andere INOWA en Wasserschmidt op de beurs.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Bij de entree van de beurs staat een oude rollover van Christ uit 1966 tentoongesteld.
Op de stand van DiBO wordt de nieuwe webapp gepresenteerd, die het voor ondernemers en klanten van self-carwashes een stuk makkelijker en overzichtelijker moet maken.
Leverancier voor zelfbedieningsapparatuur Ehrle merkt op dat er in veel landen in Centraal-Europa een professionaliseringsslag plaatsvindt in de carwashindustrie. Dat betekent betere apparaten en meer aandacht voor kwaliteit. Polen is voor Ehrle de grootste markt, met 1.500 selfservice carwashes.

Istobal toont enkele rollover-machines op de stand.

CarBax presenteert nieuwe noviteiten, waaronder de CarBax Compact Mini en een portable technische ruimte.

Het team van Car Wash Transmissies.

Carwash Forum

Naast de beursvloer is er een Carwash Forum. In hal 3 delen vakgenoten hun kennis over verschillende thema’s die spelen in de Europese carwashbranche. Zo gaf algemeen verkoopmanager Marco Maričić van Christ Wash Systems (DE) op de eerste beursdag een lezing over de ontwikkeling van Otto Christ AG en presenteerde hij de veranderingen in de markt. Niet alleen autowasstraten worden geconfronteerd met voortdurende veranderingen, ook fabrikanten van wastechnologie passen hun ontwikkelingen aan op de marktomstandigheden, was de boodschap die hij met het publiek deelde.

Vandaag op de tweede beursdag (woensdag 15 mei) zal vanuit het Carwash Forum een ​​presentatie worden gegeven over oplossingen voor duurzaam en kwalitatief hoogstaand autowassen. En wordt er een blik geworpen op trends in de sector en technologieën rondom chemie. Tenslotte zal er een paneldiscussie plaatsvinden met vertegenwoordigers van de industrie over duurzaam autowassen.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Hal 3 staat volledig in het teken van carwash en car care.

Het team van chemieleverancier Flowey uit Luxemburg, in Nederland bekend als Bio Industrials Truck- en Carwash.

Het team van SenS Interclean en EuroMoldings (AST Group) zet zich in voor het recyclen van verpakkingsmateriaal, waaronder de cans voor de chemieproducten.
Het was druk op de stand van WashTec.
De robotwassers van PREEN.

UNITI expo duurt nog twee dagen. Beursbezoekers kunnen op woensdag 15 en donderdag 16 mei de stands bezoeken, netwerken en kennis opdoen. 

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.