Autofirst Haleco kiest voor upgrade in de carwash

Autofirst Haleco is gevestigd in het Limburgse Nuth en beschikt naar eigen zeggen als enige partij in de regio over een carwash-installatie met een washoogte van 2,70 meter en een wasbreedte van 2,50 meter. Recentelijk werd de door Eenzet Carwash geplaatste Istobal M’NEX 22 vervangen voor de supreme variant Istobal M’NEX 32. Ook ging de vloer op de schop. Ondernemer Leon Habets vertelt meer over de nieuwe installatie en de verbouwing van zijn bedrijf.

Autofirst Haleco is een multifunctioneel garagebedrijf dat ook beschikt over een carwash. In 2012 kocht Habets voor het eerst een Istobal roll-over bij Eenzet Carwash. Onlangs werd deze Istobal M’NEX 22 vervangen door een van alle opties voorziene M’NEX32 roll-over. “We hebben de Istobal M’NEX 22 vervangen, omdat deze wasinstallatie inmiddels 6,5 jaar oud was en de onderhoudskosten begonnen op te lopen. Daarnaast zijn de mogelijkheden van de was- en droogtechnieken van de huidige generatie Istobal machines sterk uitgebreid en verbeterd. Dat leek ons reden genoeg om voor een nieuw model te kiezen. Dat werd dus de Istobal M’NEX 32”, verduidelijkt Habets.

Ook de verschillende wasprogramma’s met hogedruk contouren en de lavaboog met Infinity mousse spraken Habets aan: “Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze installatie al onze klanten kwaliteit en beleving biedt. Grotere voertuigen met grote wielen kunnen ook gewassen worden met de Istobal M’NEX 32 doordat er met hogere druk gewassen wordt. Ook wordt een wheelcleaner van hoge kwaliteit toegepast. De machine is uitgerust met frequentiegestuurde motoren, zodat de gehele loop van machine en wasborstels bijzonder stil verlopen. Daarbij zijn deze motoren energiezuinig.”

Transparante look

Beleving bieden stopt echter niet bij de lavaboog. Zo zijn de panelen in de zijportalen voorzien van LED-verlichting en is het bovenportaal uitgerust met LED-verlichting in de geleidingsrails. “Beleving is hot item. Daarnaast hebben we een nieuwe onderwasser van Istobal laten installeren, omdat de oude ruim dertig jaar oud was en aan vernieuwing toe was”, weet Habets.

Haleco heeft niet alleen geïnvesteerd in een nieuwe wasinstallatie. “We hebben de complete vloer van de washal opnieuw laten coaten met twee kleuren zodat het geheel een compleet nieuwe uitstraling heeft. Ook de elektrische overheaddeur bij de uitgang van de washal is vervangen. Alle panelen zijn voorzien van glas, waardoor een heel transparante look en feel is ontstaan”, stelt Habets.

Verbeterde waskwaliteit

Trouwe klanten van Haleco zullen even moeten wennen als ze de vernieuwde wasgelegenheid binnenrijden. Er is op visueel vlak veel veranderd. Zo zijn de wasinstallaties gitzwart: “De reden voor deze kleurkeuze is omdat de vorige installatie wit was. Dat was tijdens de aanschaf in 2012 een moderne, frisse kleur. Anno 2019 werd het tijd voor iets nieuws en daarom is voor zwart gekozen. Bij mijn weten is dat een kleur die nog niet veel wordt toegepast in de carwashbranche. Daarbij kleurt dit goed bij de grijze en rode wasborstels in de foam-uitvoering.”

De klanten kunnen volgens Habets niet om de nieuwe aanblik van de wasgelegenheid heen: “Het valt bezoekers direct op dat er iets nieuws in gebruik is door de geheel nieuwe kleurstellingen. Zowel de wasinstallaties als kleurborstels zijn echte blikvangers. Ook de LED-verlichting trekt de aandacht. Wat we ook terughoren, is dat de geleverde waskwaliteit verbeterd is en de wielkasten er schoner dan ooit uitkomen. Een zeer fijne bijkomstigheid is dat klanten vaker voor duurdere wasprogramma’s kiezen. Na de ingebruikname van de nieuwe machine hebben we meteen de prijzen verhoogd. Dat mocht ook wel, want sinds 2012 zijn geen prijsverhogingen doorgevoerd.”

No-nonsense

De keuze voor Eenzet Carwash was vanzelfsprekend voor Habets: “Dit is de tweede installatie van Istobal die door Eenzet Carwash is geplaatst. Naast de toegepaste techniek kan de service van dit bedrijf uit Andelst ons ook zeer bekoren. Het no-nonsense beleid van Eenzet Carwash spreekt ons enorm aan. Van het offertestadium naar de installatie tot aan de aftersales: de gemaakte afspraken worden allemaal nageleefd. Voor ons was de keuze om opnieuw voor deze leverancier te kiezen dan ook heel eenvoudig.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.