handboeien, politie, arrestatie

Onderzoek naar hand-carwash in Keynsham wegens mensensmokkel

Het Britse Gangmasters and Labor Abuse Authority (GLAA) doet onderzoek naar een hand-carwash in Keynsham die vermoedelijk een dekmantel is voor mensenhandel. De onderzoeksinstantie voor arbeidsuitbuiting in het Verenigd Koninkrijk liet begin juli al een 41-jarige Roemeen oppakken die verwacht wordt van strafbare feiten. Sindsdien ligt de wasgelegenheid onder een vergrootglas en wordt er minutieus onderzoek verricht.

De politie ondervroeg een aantal werknemers van de gewraakte hand-carwash. Uit deze gesprekken bleek volgens de Bristol Post dat de wasgelegenheid gerund werd door mensensmokkelaars. Op basis van deze informatie werd de Roemeen opgepakt. Deze man werd in zijn woning in Barnet dat in Noord-Londen ligt, in de kraag gevat door de politie.

Een woordvoerder van GLAA laat weten dat de verdachte op vrije voeten is: “Terwijl het onderzoek nog loopt, mag de man huiswaarts keren.” Er zijn geen verdere arrestaties verricht in de wasgelegenheid, maar het onderzoek loopt nog. Twee mogelijke slachtoffers werden op verschillende locaties in veiligheid gebracht door de GLAA toen de Roemeen werd opgepakt.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.