Roll-over VEGA is het paradepaardje van Christ Wash Systems

De nieuwe roll-over van Christ Wash Systems belooft veel. Voor de klant een kortere wachttijd, meer beleving en een beter resultaat. Voor de operator moet het systeem meer wassingen en dus meer omzet per uur opleveren. Ontmoet de VEGA, het paradepaardje dat tijdens de Christ Car Wash Days 2020 in Duitsland wordt gepresenteerd. 

De nieuwste generatie portaalwassystemen wordt nog tot half december 2020 gepresenteerd op de Christ Carwash Days in de wasfabriek van Christ Wash Systems in Benningen, Duitsland. De showstopper op deze huisshow is de VEGA-carwash, een technisch en visueel hoogstandje.

Christ Wash Systems heeft het VEGA-wassysteem ontworpen met als doel de systeemprestaties te verbeteren. De klant zou kortere wachttijden en een beter wasresultaat moeten ervaren, en de operator moet de doorvoer per uur kunnen verhogen. Dat alles wordt bereikt door techniek en ontwerp te combineren met gebruiksgemak voor de klant en operator.

Ledverlichting

Het nieuwe VEGA-wassysteem van Christ Wash Systems is alleen al visueel gezien een noviteit te noemen. De ‘Blades’ zijn de highlights van de carwash. Door middel van ledverlichting langs en boven het voertuig ervaart de klant een visueel spektakel. De optische effecten worden nog eens versterkt door verlichting in de wielgeleiders.

De Blades ondersteunen de klant bij de optische positionering van zijn voertuig zodra hij de wasstraat binnenkomt. Tijdens het wasproces tonen ze het wasverloop en de stappen van het wasprogramma. Hiervoor verschijnen zowel tekst als afbeeldingen. De verlichting kan worden aangepast aan de huiskleuren van de carwash.

Bij het ontwikkelen van de noviteit stond Christ Carwash voor een fundamentele beslissing tussen twee opties: doorgaan met het bestaande lijnen of nieuwe wegen inslaan. Bij de huidige Blade-ontwikkeling was het doel om iets te creëren dat alle productgebieden met elkaar verbindt. Het merk Christ moet ook voor de bezoeker herkenbaar worden door opvallende kenmerken.

Vorm en functie

Naast de Blades zijn de voor- en achterpanelen in de VEGA opnieuw ontworpen. De zijkanten zijn gemaakt van geborsteld aluminium en zijn verkrijgbaar met of zonder spatscherm.. Het oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en heeft een hoge weerstand tegen corrosie en slijtage dankzij anodisatie.

Misschien nog wel belangrijker dan het uiterlijk: de wasprestaties gaan er met de VEGA ook op vooruit. De hogedrukvoorwas is uitgebreid en bevindt zich nu hoger in het Blade. Dit maakt het mogelijk om schoner te wassen voor grotere voertuigen zoals SUV’s en bestelwagens.

Wat ook in de VEGA zit: het knikmechanisme van de zijrollen, de directe aandrijving voor variabele snelheden en een aandrijving zonder extra overbrenging voor onderhoudsarme werkzaamheden. De Maxi Flex + heeft een maximale hellingshoek van 25 graden, dat moet zorgen voor een wasresultaat zonder residu en wasschaduwen.

Lakbescherming

VEGA wil een nieuwe standaard neerzetten in lakonderhoud. Het Protect Shine Express is een totaalconcept voor het verzorgen en repareren van autolak. De oneffenheden van de verf worden na elke applicatie verminderd. De klant ziet dit omdat de auto meer glanst na het wassen. Dat alles moet een langdurig beschermend effect heeft op de lak hebben. Dit onderhoudsconcept gaat gepaard met een verkorting van de programmaduur, dat is gedaan voor een betere waservaring én zodat er zo’n 40 procent meer voertuigen gewassen kunnen worden. Beide aspecten in combinatie beloven een duidelijk voordeel in klantbenadering en klantenwerving.

Op de Christ Carwash Days wordt de nieuwe VEGA portal carwash gepresenteerd. Afgebeeld is de Wheel Master 2.0 en de zijrollen. 

Droger resultaat

Zowel het reinigen als het drogen kunnen in de nieuwe VEGA voor grote voertuigklassen worden gebruikt. Het probleem van natte strepen bovenop SUV’s is opgelost door een verbeterde droging. De nieuwe drooghoogte is nu 1,90 meter en in combinatie met een verbrede dakventilator, eindigt het wasproces met een overtuigend droogresultaat. Tegelijkertijd konden lage emissies voor het milieu worden bereikt, doordat componenten in het droogproces in detail werden gewijzigd en het stille droogconcept kon worden geïmplementeerd.

De nieuwe Wheel Master 2.0 is eveneens gericht op grote voertuigen. Het intelligente wielwassysteem detecteert automatisch de positie en diameter van het wiel en past het wielwasprogramma automatisch aan.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Roll-over VEGA is het paradepaardje van Christ Wash Systems | CarwashPro

Roll-over VEGA is het paradepaardje van Christ Wash Systems

De nieuwe roll-over van Christ Wash Systems belooft veel. Voor de klant een kortere wachttijd, meer beleving en een beter resultaat. Voor de operator moet het systeem meer wassingen en dus meer omzet per uur opleveren. Ontmoet de VEGA, het paradepaardje dat tijdens de Christ Car Wash Days 2020 in Duitsland wordt gepresenteerd. 

De nieuwste generatie portaalwassystemen wordt nog tot half december 2020 gepresenteerd op de Christ Carwash Days in de wasfabriek van Christ Wash Systems in Benningen, Duitsland. De showstopper op deze huisshow is de VEGA-carwash, een technisch en visueel hoogstandje.

Christ Wash Systems heeft het VEGA-wassysteem ontworpen met als doel de systeemprestaties te verbeteren. De klant zou kortere wachttijden en een beter wasresultaat moeten ervaren, en de operator moet de doorvoer per uur kunnen verhogen. Dat alles wordt bereikt door techniek en ontwerp te combineren met gebruiksgemak voor de klant en operator.

Ledverlichting

Het nieuwe VEGA-wassysteem van Christ Wash Systems is alleen al visueel gezien een noviteit te noemen. De ‘Blades’ zijn de highlights van de carwash. Door middel van ledverlichting langs en boven het voertuig ervaart de klant een visueel spektakel. De optische effecten worden nog eens versterkt door verlichting in de wielgeleiders.

De Blades ondersteunen de klant bij de optische positionering van zijn voertuig zodra hij de wasstraat binnenkomt. Tijdens het wasproces tonen ze het wasverloop en de stappen van het wasprogramma. Hiervoor verschijnen zowel tekst als afbeeldingen. De verlichting kan worden aangepast aan de huiskleuren van de carwash.

Bij het ontwikkelen van de noviteit stond Christ Carwash voor een fundamentele beslissing tussen twee opties: doorgaan met het bestaande lijnen of nieuwe wegen inslaan. Bij de huidige Blade-ontwikkeling was het doel om iets te creëren dat alle productgebieden met elkaar verbindt. Het merk Christ moet ook voor de bezoeker herkenbaar worden door opvallende kenmerken.

Vorm en functie

Naast de Blades zijn de voor- en achterpanelen in de VEGA opnieuw ontworpen. De zijkanten zijn gemaakt van geborsteld aluminium en zijn verkrijgbaar met of zonder spatscherm.. Het oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en heeft een hoge weerstand tegen corrosie en slijtage dankzij anodisatie.

Misschien nog wel belangrijker dan het uiterlijk: de wasprestaties gaan er met de VEGA ook op vooruit. De hogedrukvoorwas is uitgebreid en bevindt zich nu hoger in het Blade. Dit maakt het mogelijk om schoner te wassen voor grotere voertuigen zoals SUV’s en bestelwagens.

Wat ook in de VEGA zit: het knikmechanisme van de zijrollen, de directe aandrijving voor variabele snelheden en een aandrijving zonder extra overbrenging voor onderhoudsarme werkzaamheden. De Maxi Flex + heeft een maximale hellingshoek van 25 graden, dat moet zorgen voor een wasresultaat zonder residu en wasschaduwen.

Lakbescherming

VEGA wil een nieuwe standaard neerzetten in lakonderhoud. Het Protect Shine Express is een totaalconcept voor het verzorgen en repareren van autolak. De oneffenheden van de verf worden na elke applicatie verminderd. De klant ziet dit omdat de auto meer glanst na het wassen. Dat alles moet een langdurig beschermend effect heeft op de lak hebben. Dit onderhoudsconcept gaat gepaard met een verkorting van de programmaduur, dat is gedaan voor een betere waservaring én zodat er zo’n 40 procent meer voertuigen gewassen kunnen worden. Beide aspecten in combinatie beloven een duidelijk voordeel in klantbenadering en klantenwerving.

Op de Christ Carwash Days wordt de nieuwe VEGA portal carwash gepresenteerd. Afgebeeld is de Wheel Master 2.0 en de zijrollen. 

Droger resultaat

Zowel het reinigen als het drogen kunnen in de nieuwe VEGA voor grote voertuigklassen worden gebruikt. Het probleem van natte strepen bovenop SUV’s is opgelost door een verbeterde droging. De nieuwe drooghoogte is nu 1,90 meter en in combinatie met een verbrede dakventilator, eindigt het wasproces met een overtuigend droogresultaat. Tegelijkertijd konden lage emissies voor het milieu worden bereikt, doordat componenten in het droogproces in detail werden gewijzigd en het stille droogconcept kon worden geïmplementeerd.

De nieuwe Wheel Master 2.0 is eveneens gericht op grote voertuigen. Het intelligente wielwassysteem detecteert automatisch de positie en diameter van het wiel en past het wielwasprogramma automatisch aan.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.