Faritec staat voor biologische waterzuivering in de carwash

Bij Faritec hebben ze al meer dan 25 jaar ervaring met de behandeling van afvalwater. Deze partij loopt voorop als het gaat om biologische waterbehandeling. Account manager Morteza Sharomi is het gezicht van Faritec binnen de Benelux en vertelt wat de innovaties van Faritec voor carwashes kunnen betekenen. 

Faritec behandelt water uit wasgelegenheden, zodat het hergebruikt kan worden. “Faritec gaat verder dan recycling. We zetten in op biologische waterzuivering en zuiveren het water volledig. Zo maken we ook wasboxen en osmosewater. In Frankrijk en Duitsland zijn we een grote speler op de markt.” Er wordt ondertussen hard aan de naamsbekendheid in Nederland gebouwd. De techniek staat niet stil en bestaande innovaties worden continu verbeterd. “Biologische waterzuivering had lange tijd een slechte naam, omdat het vaak met stankoverlast gepaard ging. De reden daarvoor was omdat er geen oplossing voor het slib bestond”, weet de account manager.

Efficiënter

Het systeem van Faritec is erop ingericht om slib efficiënt op te vangen. “ Het slib wordt ondervangen met de gepatenteerde lamelle separator. In de bioreactor belandt weinig slib, waardoor de zuivering veel efficiënter verloopt. Er kan tot wel 90 procent op vers water bespaard worden.” De capaciteit van de bioreactor kan altijd aangepast worden. “Per auto is slechts maximaal 30 liter schoon water nodig om te wassen. De overige hoeveelheid water die gebruikt wordt, bestaat uit gerecycled water. Het systeem voldoet aan de strengste milieueisen. In België mag bijvoorbeeld maximaal 60 liter water per autowasbeurt besteed worden. Het Faritec systeem voldoet ruimschoots aan die norm.”

Het systeem heeft weinig ruimte nodig. Een kastje, beluchtingspomp, twee waterpompen zijn de enige vereisten.


Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Faritec staat voor biologische waterzuivering in de carwash | CarwashPro

Faritec staat voor biologische waterzuivering in de carwash

Bij Faritec hebben ze al meer dan 25 jaar ervaring met de behandeling van afvalwater. Deze partij loopt voorop als het gaat om biologische waterbehandeling. Account manager Morteza Sharomi is het gezicht van Faritec binnen de Benelux en vertelt wat de innovaties van Faritec voor carwashes kunnen betekenen. 

Faritec behandelt water uit wasgelegenheden, zodat het hergebruikt kan worden. “Faritec gaat verder dan recycling. We zetten in op biologische waterzuivering en zuiveren het water volledig. Zo maken we ook wasboxen en osmosewater. In Frankrijk en Duitsland zijn we een grote speler op de markt.” Er wordt ondertussen hard aan de naamsbekendheid in Nederland gebouwd. De techniek staat niet stil en bestaande innovaties worden continu verbeterd. “Biologische waterzuivering had lange tijd een slechte naam, omdat het vaak met stankoverlast gepaard ging. De reden daarvoor was omdat er geen oplossing voor het slib bestond”, weet de account manager.

Efficiënter

Het systeem van Faritec is erop ingericht om slib efficiënt op te vangen. “ Het slib wordt ondervangen met de gepatenteerde lamelle separator. In de bioreactor belandt weinig slib, waardoor de zuivering veel efficiënter verloopt. Er kan tot wel 90 procent op vers water bespaard worden.” De capaciteit van de bioreactor kan altijd aangepast worden. “Per auto is slechts maximaal 30 liter schoon water nodig om te wassen. De overige hoeveelheid water die gebruikt wordt, bestaat uit gerecycled water. Het systeem voldoet aan de strengste milieueisen. In België mag bijvoorbeeld maximaal 60 liter water per autowasbeurt besteed worden. Het Faritec systeem voldoet ruimschoots aan die norm.”

Het systeem heeft weinig ruimte nodig. Een kastje, beluchtingspomp, twee waterpompen zijn de enige vereisten.


Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.