'Ga naar de wasstraat'

Gemeente Veldhoven deelt oproep: was de auto niet op straat

Foto ter illustratie: Shutterstock

Met de zomer in aantocht roepen steeds meer gemeenten hun inwoners op om de auto niet op straat maar in een wasstraat te wassen. “Autowassen op straat is behoorlijk milieubelastend”, zegt ook gemeente Veldhoven.

“Het is beter voor het milieu om uw auto te (laten) wassen in een wasstraat. Zo voorkomt u dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen. Dit is extra belangrijk in nieuwere wijken, zoals bijvoorbeeld Huysackers, met een gescheiden rioolsysteem”, klinkt de oproep op de Veldhovense gemeentewebsite.

De auto wassen in wijken met een gescheiden rioolsysteem wordt extra aangehaald. De gemeente legt uit dat het afvalwater uit huizen via de riolering naar de waterzuivering gaat. Het hemelwater daarentegen gaat via straatkolken in het wegdek naar slootjes en rivieren, rechtstreeks de natuur in dus. “Woont u in zo’n wijk en wilt u toch de auto op straat wassen? Gooi dan de emmers met vuil sop leeg in gootsteen of toilet. Maar kies liever de milieuvriendelijke weg: was uw auto bij een goede autowasstraat. De meeste wasstraten zorgen dat het vieze water op de juiste manier wordt afgevoerd via het vuilwaterriool”, aldus de gemeente.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Veldhoven deelt oproep: was de auto niet op straat | CarwashPro
'Ga naar de wasstraat'

Gemeente Veldhoven deelt oproep: was de auto niet op straat

Foto ter illustratie: Shutterstock

Met de zomer in aantocht roepen steeds meer gemeenten hun inwoners op om de auto niet op straat maar in een wasstraat te wassen. “Autowassen op straat is behoorlijk milieubelastend”, zegt ook gemeente Veldhoven.

“Het is beter voor het milieu om uw auto te (laten) wassen in een wasstraat. Zo voorkomt u dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen. Dit is extra belangrijk in nieuwere wijken, zoals bijvoorbeeld Huysackers, met een gescheiden rioolsysteem”, klinkt de oproep op de Veldhovense gemeentewebsite.

De auto wassen in wijken met een gescheiden rioolsysteem wordt extra aangehaald. De gemeente legt uit dat het afvalwater uit huizen via de riolering naar de waterzuivering gaat. Het hemelwater daarentegen gaat via straatkolken in het wegdek naar slootjes en rivieren, rechtstreeks de natuur in dus. “Woont u in zo’n wijk en wilt u toch de auto op straat wassen? Gooi dan de emmers met vuil sop leeg in gootsteen of toilet. Maar kies liever de milieuvriendelijke weg: was uw auto bij een goede autowasstraat. De meeste wasstraten zorgen dat het vieze water op de juiste manier wordt afgevoerd via het vuilwaterriool”, aldus de gemeente.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.