Nieuwe wasboxen voor De Wasbeer

De Wasbeer voegt vier nieuwe wasboxen toe vanwege toenemende drukte

Om lange rijen te voorkomen, is de carwash verder uitgebreid Foto: De Wasbeer

Bij De Wasbeer in het Drentse Hoogeveen zijn vier nieuwe wasboxen geplaatst, waaronder een speciale wasplaats voor campers en andere grote voertuigen. Dankzij deze uitbreiding kan de wasstraat veel meer klanten verwelkomen. “De lange rijen zijn er niet meer”, zegt eigenaar Dave Santing.

Dave Santing runt het bedrijf samen met zijn broertje, Wesley Santing. Naast een kettingwasstraat van 48 meter, een stofzuigplein en drie wasboxen, is de wasstraat onlangs uitgebreid met vier nieuwe wasboxen. Daarnaast hebben de drie oudere wasboxen een update gekregen. Alle wasboxen zijn van WashTec.

Vanwege de toenemende drukte besloten de broers om uit te breiden. Dave: “De rijen waren op een gegeven moment zo lang, dat klanten weer wegreden. Dat is toch zonde.” Met de komst van de nieuwe wasboxen zijn die lange rijen er niet meer. “Er is nu altijd wel een wasbox vrij. Daarnaast is de kwaliteit weer wat beter en ligt de druk net wat hoger, en dat werkt ook enorm in ons voordeel.” De wasboxen zijn onbemand en 24/7 geopend.

De kleur rood

Er is bewust gekozen om de kleur rood in de wasboxen terug te laten komen. “Het pand van de wasstraat is namelijk ook rood met donkergrijs. We hebben sinds kort ook rode stofzuigers in het gebruik, wat het geheel een herkenbare uitstraling geeft.” In plaats van een betonvloer met fundering is er een kelder gebouwd onder de wasboxen, en zijn er roostervloeren geplaatst. Dit vraagt volgens Dave veel minder schoonmaakwerk. Er zit een overloop in de kelder die naar een opvangput en olieafscheider leidt en verder doorloopt naar het riool.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Nieuwe wasboxen voor De Wasbeer
Op het naastgelegen terrein zijn de vier nieuwe wasboxen geplaatst.

Twee wasboxen zijn geschikt voor grotere voertuigen tot 3.80 meter. Dit maakt het voor klanten met een camper of caravan mogelijk om bij De Wasbeer te komen wassen. “Vooral in de zomermaanden is daar veel vraag naar.” Naast deze verhoogde wasboxen is er een bordes geplaatst, waardoor klanten ook op een eenvoudige manier het dak kunnen schoonmaken.

Schone hond, schone auto

Een Dog Wash van iClean is de meeste recente aanvulling op de wasstraat. Dat is volgens Dave goed voor de traffic binnen het bedrijf. “Klanten die de auto komen wassen, zien vanzelf dat er ook andere dingen te doen zijn. Of andersom: klanten die de hond hebben gewassen, maken ook sneller de auto schoon.”

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De Wasbeer voegt vier nieuwe wasboxen toe vanwege toenemende drukte | CarwashPro
Nieuwe wasboxen voor De Wasbeer

De Wasbeer voegt vier nieuwe wasboxen toe vanwege toenemende drukte

Om lange rijen te voorkomen, is de carwash verder uitgebreid Foto: De Wasbeer

Bij De Wasbeer in het Drentse Hoogeveen zijn vier nieuwe wasboxen geplaatst, waaronder een speciale wasplaats voor campers en andere grote voertuigen. Dankzij deze uitbreiding kan de wasstraat veel meer klanten verwelkomen. “De lange rijen zijn er niet meer”, zegt eigenaar Dave Santing.

Dave Santing runt het bedrijf samen met zijn broertje, Wesley Santing. Naast een kettingwasstraat van 48 meter, een stofzuigplein en drie wasboxen, is de wasstraat onlangs uitgebreid met vier nieuwe wasboxen. Daarnaast hebben de drie oudere wasboxen een update gekregen. Alle wasboxen zijn van WashTec.

Vanwege de toenemende drukte besloten de broers om uit te breiden. Dave: “De rijen waren op een gegeven moment zo lang, dat klanten weer wegreden. Dat is toch zonde.” Met de komst van de nieuwe wasboxen zijn die lange rijen er niet meer. “Er is nu altijd wel een wasbox vrij. Daarnaast is de kwaliteit weer wat beter en ligt de druk net wat hoger, en dat werkt ook enorm in ons voordeel.” De wasboxen zijn onbemand en 24/7 geopend.

De kleur rood

Er is bewust gekozen om de kleur rood in de wasboxen terug te laten komen. “Het pand van de wasstraat is namelijk ook rood met donkergrijs. We hebben sinds kort ook rode stofzuigers in het gebruik, wat het geheel een herkenbare uitstraling geeft.” In plaats van een betonvloer met fundering is er een kelder gebouwd onder de wasboxen, en zijn er roostervloeren geplaatst. Dit vraagt volgens Dave veel minder schoonmaakwerk. Er zit een overloop in de kelder die naar een opvangput en olieafscheider leidt en verder doorloopt naar het riool.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Nieuwe wasboxen voor De Wasbeer
Op het naastgelegen terrein zijn de vier nieuwe wasboxen geplaatst.

Twee wasboxen zijn geschikt voor grotere voertuigen tot 3.80 meter. Dit maakt het voor klanten met een camper of caravan mogelijk om bij De Wasbeer te komen wassen. “Vooral in de zomermaanden is daar veel vraag naar.” Naast deze verhoogde wasboxen is er een bordes geplaatst, waardoor klanten ook op een eenvoudige manier het dak kunnen schoonmaken.

Schone hond, schone auto

Een Dog Wash van iClean is de meeste recente aanvulling op de wasstraat. Dat is volgens Dave goed voor de traffic binnen het bedrijf. “Klanten die de auto komen wassen, zien vanzelf dat er ook andere dingen te doen zijn. Of andersom: klanten die de hond hebben gewassen, maken ook sneller de auto schoon.”

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.