A7-Carwash: ‘Een Fiat 500 moet net zo schoon zijn als een Ferrari’

De gevel bevat een prikkelende boodschap Foto's: A7-Carwash

De A7-Carwash in het Groningse Kolham, nabij Hoogezand, is ruim twee maanden geleden geopend en draait inmiddels op volle toeren. Eigenaar Dennis Pruis heeft er geen euro op bespaard en dat werpt nu al zijn vruchten af. “Hoe completer, hoe beter, en dat is hier goed gelukt.”

A7-Carwash ontleent zijn naam aan de snelweg A7, waaraan de carwash is gevestigd. Het is een gunstige locatie, in het hartje van de gemeente Midden-Groningen, vlakbij hoofdplaats Hoogezand. Eigenaar Pruis had de grond al gekocht, maar wist in eerste instantie niet wat hij ermee wilde gaan doen. Toen er op een gegeven moment een McDonald’s werd gebouwd en een tankstation, dacht Pruis na over een eigen autowascentrum.

Sinds begin november is A7-Carwash officieel geopend. Naast een 50-meter lange kettingbaan van DICO Carwash is er een overdekt stofzuigplein met 21 opstelplaatsen. Zijn er vier wasboxen van Adriateh – waarvan drie overdekt en één open om ook grote voertuigen te wassen. En staat er een B&S-rollover tot 3.15 meter van Versteeg. Pruis heeft bewust gekozen voor een aantal verhoogde wasfaciliteiten, omdat daar vanuit de omgeving veel vraag naar is. A7-Carwash zit vlak naast een postsorteercentrum van PostNL en daar wast Pruis een paar honderd bussen voor. Ook zit Enexis Netbeheer in de omgeving, evenals waterbedrijf Groningen. “Momenteel hebben we meer dan honderd zakelijke klanten voor het wassen. Een flink aantal”, zegt Pruis.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De kettingbaan heeft hogedrukbogen, foamwalls en een dubbele velgenreiniger.

Dubbele velgenreiniger

De wasstraat is zo compleet mogelijk ingericht. “De kettingbaan is voorzien van alle toeters en bellen. Van hogedrukbogen tot foamwalls en een dubbele velgenreiniger. Bij DICO vroegen ze me nog: weet je zeker dat je het dubbel wilt, het is over the top; dan krijg je het beste van het beste. Prima, dacht ik, maar ik wil het erin hebben. Met mijn carwash wil ik onderscheidend kunnen zijn. Hoe completer, hoe beter, en dat is hier goed gelukt.”
Nergens heeft Pruis op bespaard. Naast een bandenpomp is er voor glazenwassers een osmose watertappunt geïnstalleerd. Ook is er gedacht aan de ‘lekkere geurtjes’: van autogeurtjes in de doekautomaat tot aan de chemie, wat deels van Caramba komt en deels van Versteeg. “Het is allemaal onderdeel van een stukje beleving. Ik vind het belangrijk dat een klant zich hier op z’n gemak voelt. En iedereen is welkom. Of je nu in een Fiat 500 rijdt of in een Ferrari; wij maken geen onderscheid, de auto moet gewoon schoon zijn.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Hoewel Pruis geen achtergrond heeft in de carwashwereld is het runnen van een carwash hem geenszins tegengevallen. Vanaf de opening tot nu – tien weken verder – zijn er al zo’n 10.000 auto’s gewassen. “De aanloop is enorm en dat is fijn. Natuurlijk zijn er ook zaken die minder goed gaan. Maar dat zie ik niet als een opstartprobleem. Ik weet goed wat ik wel wil en wat ik niet wil, en over bepaalde dingen ben ik gewoon niet tevreden. Ik geef het nog een kans, maar als ik er niet uitkom, kies ik voor iets anders.”

Vloersysteem van Mesa Coatings

De wasstraat van A7-Carwash en de washal van de rollover zijn voorzien van het Mesa Fast Heavy Duty vloersysteem, in de kleur lichtgrijs 101. “Met dit vloersysteem heeft A7-Carwash een 100 procent vloeistofdichte, mechanisch en chemisch bestendige, veilige en makkelijk schoon te maken vloer”, aldus Mesa Coatings. In totaal gaat het om ca. 600 vierkante meter aan vloeroppervlak. Daarnaast zijn ook de plinten meegenomen in hetzelfde systeem. In beide ruimtes zijn driehoeksplinten van vier centimeter aangebracht. Door de plintafwerking zijn er geen rechte hoeken en is de vloer bij de wanden extra goed schoon te maken. Ook de goot in de wasstraat is voorzien van een primer laag waardoor deze volledig vloeistofdicht is.

Er zijn vier wasboxen van Adriateh – waarvan drie overdekt en één open om ook grote voertuigen te wassen.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

A7-Carwash: ‘Een Fiat 500 moet net zo schoon zijn als een Ferrari’ | CarwashPro

A7-Carwash: ‘Een Fiat 500 moet net zo schoon zijn als een Ferrari’

De gevel bevat een prikkelende boodschap Foto's: A7-Carwash

De A7-Carwash in het Groningse Kolham, nabij Hoogezand, is ruim twee maanden geleden geopend en draait inmiddels op volle toeren. Eigenaar Dennis Pruis heeft er geen euro op bespaard en dat werpt nu al zijn vruchten af. “Hoe completer, hoe beter, en dat is hier goed gelukt.”

A7-Carwash ontleent zijn naam aan de snelweg A7, waaraan de carwash is gevestigd. Het is een gunstige locatie, in het hartje van de gemeente Midden-Groningen, vlakbij hoofdplaats Hoogezand. Eigenaar Pruis had de grond al gekocht, maar wist in eerste instantie niet wat hij ermee wilde gaan doen. Toen er op een gegeven moment een McDonald’s werd gebouwd en een tankstation, dacht Pruis na over een eigen autowascentrum.

Sinds begin november is A7-Carwash officieel geopend. Naast een 50-meter lange kettingbaan van DICO Carwash is er een overdekt stofzuigplein met 21 opstelplaatsen. Zijn er vier wasboxen van Adriateh – waarvan drie overdekt en één open om ook grote voertuigen te wassen. En staat er een B&S-rollover tot 3.15 meter van Versteeg. Pruis heeft bewust gekozen voor een aantal verhoogde wasfaciliteiten, omdat daar vanuit de omgeving veel vraag naar is. A7-Carwash zit vlak naast een postsorteercentrum van PostNL en daar wast Pruis een paar honderd bussen voor. Ook zit Enexis Netbeheer in de omgeving, evenals waterbedrijf Groningen. “Momenteel hebben we meer dan honderd zakelijke klanten voor het wassen. Een flink aantal”, zegt Pruis.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De kettingbaan heeft hogedrukbogen, foamwalls en een dubbele velgenreiniger.

Dubbele velgenreiniger

De wasstraat is zo compleet mogelijk ingericht. “De kettingbaan is voorzien van alle toeters en bellen. Van hogedrukbogen tot foamwalls en een dubbele velgenreiniger. Bij DICO vroegen ze me nog: weet je zeker dat je het dubbel wilt, het is over the top; dan krijg je het beste van het beste. Prima, dacht ik, maar ik wil het erin hebben. Met mijn carwash wil ik onderscheidend kunnen zijn. Hoe completer, hoe beter, en dat is hier goed gelukt.”
Nergens heeft Pruis op bespaard. Naast een bandenpomp is er voor glazenwassers een osmose watertappunt geïnstalleerd. Ook is er gedacht aan de ‘lekkere geurtjes’: van autogeurtjes in de doekautomaat tot aan de chemie, wat deels van Caramba komt en deels van Versteeg. “Het is allemaal onderdeel van een stukje beleving. Ik vind het belangrijk dat een klant zich hier op z’n gemak voelt. En iedereen is welkom. Of je nu in een Fiat 500 rijdt of in een Ferrari; wij maken geen onderscheid, de auto moet gewoon schoon zijn.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Hoewel Pruis geen achtergrond heeft in de carwashwereld is het runnen van een carwash hem geenszins tegengevallen. Vanaf de opening tot nu – tien weken verder – zijn er al zo’n 10.000 auto’s gewassen. “De aanloop is enorm en dat is fijn. Natuurlijk zijn er ook zaken die minder goed gaan. Maar dat zie ik niet als een opstartprobleem. Ik weet goed wat ik wel wil en wat ik niet wil, en over bepaalde dingen ben ik gewoon niet tevreden. Ik geef het nog een kans, maar als ik er niet uitkom, kies ik voor iets anders.”

Vloersysteem van Mesa Coatings

De wasstraat van A7-Carwash en de washal van de rollover zijn voorzien van het Mesa Fast Heavy Duty vloersysteem, in de kleur lichtgrijs 101. “Met dit vloersysteem heeft A7-Carwash een 100 procent vloeistofdichte, mechanisch en chemisch bestendige, veilige en makkelijk schoon te maken vloer”, aldus Mesa Coatings. In totaal gaat het om ca. 600 vierkante meter aan vloeroppervlak. Daarnaast zijn ook de plinten meegenomen in hetzelfde systeem. In beide ruimtes zijn driehoeksplinten van vier centimeter aangebracht. Door de plintafwerking zijn er geen rechte hoeken en is de vloer bij de wanden extra goed schoon te maken. Ook de goot in de wasstraat is voorzien van een primer laag waardoor deze volledig vloeistofdicht is.

Er zijn vier wasboxen van Adriateh – waarvan drie overdekt en één open om ook grote voertuigen te wassen.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.