Brandweer, Nederland

ExxonMobil laat auto’s gratis wassen na grote brand

Na een flinke brand bij ExxonMobil in de Botlek bij Rotterdam hadden veel mensen last van schade door roet. Om de schade voor zoveel mogelijk mensen tegelijk op te lossen, werd besloten om met enkele carwashes de samenwerking op te zoeken en de gedupeerden gratis hun auto te laten wassen. 

Volgens Ellen Ehmen, woordvoerster van ExxonMobil, hebben redelijk wat mensen zich telefonisch gemeld. “We hebben met de carwashes afgesproken om niet met klanten te discussiëren. Het was eigenlijk de bedoeling dat mensen zich telefonisch bij ons zouden melden en dat wij ze doorsturen. Als op Twitter wordt gezet gratis autowassen, zijn er uiteraard altijd mensen die er misbruik van proberen te maken.” De kosten van de actie zijn volgens de woordvoerster niet van belang. “We willen ervoor zorgen dat alles netjes wordt opgelost en vergoeden daarom ook de schade.”

Carwash

Voor het schoonmaken van de auto’s wordt samengewerkt met een aantal carwashes in de regio. Autowas H2O en een carwash van DC Berkel zijn twee van die plaatsen. Beide zijn gevestigd in Spijkenisse. Hoeveel wassingen sinds het incident zijn gedaan, is nog niet bekend. De actie blijft nog een aantal dagen lopen. Al worden volgens Ehmen wel vóór het weekend de voorwaarden van het gratis wassen aangepast. Hoe ze dat gaan doen, wordt momenteel nog bekeken.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.