Fotoreportage: bouw carwash Total Maas Hop in Ermelo

In Ermelo wordt door het team van Total Maas Hop hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe wasgelegenheid. Wat deze carwash zo bijzonder maakt, is dat de Wasplaat – zoals de carwash gaat heten – volledig gemetseld wordt. Later dit kaar moet deze bijzondere wasplaats een feit zijn. In deze fotoreportage is alvast een glimp van de werkzaamheden op te vangen. 

In de Wasplaat wordt een installatie van EenzetCarwash geplaatst. Het idee om de wasgelegenheid te metselen kwam van Erik Hop, de zoon van eigenaar Henrie Hop. “Erik staat op de achtste plaats als beste metselaar ter wereld”, zegt Henrie. “Hij won die prijs tijdens de World Skills die in Rusland gehouden worden. Als je een zoon hebt die tot de beste metselaars van het land behoort, moet je er toch vanzelfsprekend voor kiezen om een metselwerk te bouwen?”

De bijzondere keuze om voor baksteen te kiezen, levert een aantal voordelen op. “Stenen gaan een eeuwigheid mee en hebben weinig onderhoud nodig. Even de muur afspuiten en alles is weer schoon. Een ander groot voordeel is dat er dankzij de dempende werking van stenen weinig tot geen geluidsoverlast is”, verduidelijkt Erik.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.