Blog WashTec: Hoe kunt u een passief inkomen genereren met wasboxen?

De plaatsing van wasboxen is een goede manier om inkomsten te genereren. Zonder veel moeite te doen, komen klanten naar deze wasgelegenheden toe om hun voertuig te reinigen. In deze blog legt WashTec uit waar een goede wasbox aan moet voldoen.

Het is lonend voor werkgever om een een passief inkomen op te opbouwen. Dat houdt in dat er eerst tijd en/of geld geinvesteerd moet worden, waarna vervolgens een inkomstenbron op gang komt. Als het goed is, hoeft er vervolgens weinig tot geen tijd en geld meer in dit passieve inkomen gestoken te worden. Er zijn volgens WashTec meerdere manieren om een passief inkomen op te bouwen.

Een bekend voorbeeld is de auteur die tijd en moeite steekt in het schrijven van zijn boek en vervolgens de royalty’s daarvan geniet. In sommige gevallen werkt dat heel goed, maar in veel gevallen helemaal niet. Een andere optie is het speculeren met aandelen. Dit vereist echter bepaalde vaardigheden en een uitstekende kennis van de geldmarkt. Bovendien is het risico op het lijden van grote verliezen zeer groot. Veiligere alternatieven zijn investeringen in onroerend goed dat u kunt verhuren, of in automatische installaties zoals wasstraten.

Zelfs wasboxen zijn niet volledig zelfstandig

Het hebben van wasboxen betekent niet dat u er helemaal geen omkijken naar heeft. U hoeft niet de hele tijd in de buurt te zijn, daar gebruikers munten in het apparaat steken. De reinigingsmiddelen moeten echter wel van tijd tot tijd worden bijgevuld en u moet het geld regelmatig uit het apparaat halen. Het is ook van essentieel belang dat u de installatie op een correcte werking controleert en deze op de juiste onderhoudsintervallen laat onderhouden. In heel Noord-Amerika worden, zoals bijvoorbeeld bij Mark VII, service- of onderhoudsaanbiedingen gedaan waar wij speciaal opgeleid personeel hebben dat snel bij u kan zijn om uw installatie te onderhouden. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor reparaties. Op de installatie is een nummer zichtbaar waarmee gebruikers storingen kunnen melden en waarmee u altijd bereikbaar bent. Dit is de enige manier om snel genoeg te reageren en langdurige stilstand van het apparaat of verlies van klanten te voorkomen.

In zekere zin bindt het u ook aan de wasboxen. De daaraan gekoppelde taken zijn aanzienlijk geringer dan de taken in loondienst. Daarom kunt u het grootste deel van uw tijd elders doorbrengen, of het nu voor ander werk is, voor hobby’s of voor vrienden en familie.

Een zorgvuldige planning is onontbeerlijk

Om uw wasbox zo snel mogelijk terug te verdienen en u uiteindelijk een passief inkomen te bieden, moeten er verschillende factoren zijn. Het gaat voornamelijk om de locatie. Aangezien u naast de carwash geen andere diensten aanbiedt, moet de faciliteit bij zoveel mogelijk mensen bekend zijn. Op goed zichtbare locaties naast drukke wegen, maar ook in de buurt van tankstations of garagebedrijven of winkelcentra is dit zeker haalbaar. Het is ook belangrijk om de concurrentie in de omgeving goed in kaart te hebben en te weten of er wel voldoende vraag is naar wasboxen.

Als uw wasboxen eenmaal in bedrijf zijn en de klanten bekend met het bestaan van uw wasboxen en ook nog tevreden zijn, dan hoeft u nog maar een kleine inspanning te leveren om de inkomstenbron draaiende te houden. Het zal echter nog enige tijd duren voordat de investering een rendement oplevert. Maar als dat eenmaal het geval is, hoeft u slechts nog de bedrijfskosten betalen voor water, elektriciteit, reinigingsmiddelen en, zo nu en dan, ook kosten voor onderhoud en reparaties. Alles wat daarbuiten valt betreft uw passief inkomen. Dan rest u niet veel anders dan het geld te incasseren en naar de bank te brengen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.