Berkman en Total slaan handen ineen voor omkleuren van tankstations

Berkman Energie Service en Total gaan een samenwerking aan voor het omkleuren van tenminste vijf tankstations. Een zesde, nog te realiseren locatie is ook onderdeel van de overeenkomst.

De donderdag aangekondigde samenwerking gaat in november van start met het omkleuren van twee BP-stations naar de kleuren van Total. De bemande tankstations staan in Hoogvliet en Sint-Willebrord. Later die maand krijgt het Berkman-station in Voorburg dezelfde behandeling.

Daarnaast zal het Barendrechtse familiebedrijf vanaf november onbemande Total Express-stations in ’s Gravendeel en Leidschendam gaan exploiteren, waar voorheen respectievelijk Firezone en Total op de luifel stond.

Nieuwe locatie moet toekomstbestendig zijn

In 2021 moet een nieuwe gezamenlijke locatie vorm krijgen. De plannen daarvoor, zo meldt Berkman, zijn in een “vergevorderd stadium.” Het te realiseren tankstation moet “volledig toekomstproof qua inrichting, aanvullende faciliteiten en aanbod van (alternatieve) brandstoffen” zijn, aldus Berkman.

Total en Berkman hebben elkaar naar eigen zeggen gevonden in hun gedeelde visie op de energietransitie.

“Wij willen in Nederland onze positie in de energiemarkt verstevigen en ons aanbod in de veranderende mobiliteitsbehoefte vergroten. Schone energie en innovatie spelen hierbij een belangrijke rol. In deze samenwerking met Berkman hebben we een partner gevonden die samen met ons diezelfde ambities deelt”, zegt Geert Houbrechts, directeur retail van Total Nederland

Onderwerpen: ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.