Bestelbus, Tango

Onderzoek: één op de negen werkenden rijdt een bestelbus

Uit onderzoek door onder andere TNO blijkt dat de bestelbus-markt erg groot is in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat er zo’n 923.000 bestelbusjes rondrijden in ons land. Dit betekent dat een op de negen werkenden in een bestelbus rijdt. Omdat er nog veel onbekend is over gebruikers van bestelbusjes liet Connekt een onderzoek uitvoeren. De resultaten zijn te lezen in het dossier ‘Gebruikers en inzet van bestelauto’s in Nederland’.

In het onderzoek wordt wat dieper gekeken naar het gebruik van de bestelauto’s. Een aantal opvattingen wordt bevestigd, enkele ontkracht. Dat de meeste busjes voor goederenvervoer worden gebruikt, klopt. Dit gaat om 35 tot 50 procent van het totaal. Daarnaast blijkt dat het segment populair is. Sinds 2015 neemt het aantal geregistreerde bestelauto’s weer toe. Daarnaast is de gemiddelde grootte van het voertuig ook gestegen. Steeds meer grotere busjes betreden de openbare weg. Wat wel ontkracht wordt, is dat door de stijging van e-commerce het aantal bestelbusjes is verdubbeld.

Wasstraat voor busjes

Wasketen Anac speelt in zijn Tilburgse filiaal handig in op de trend. Onlangs werd daar een tweede wasstraat geopend in het bestaande pand, die specifiek is aangelegd voor bestelbusjes en andere grotere voertuigen. Waar deze normaliter zijn toegewezen op de wasbox, is in Tilburg een hogere wasstraat neergezet. Of het bedrijf ook op andere plaatsen gaat uitbreiden met een speciale wasstraat is niet bekend. Wel wordt momenteel het filiaal in Breda grondig verbouwd en wordt daar een interieurband geplaatst.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek: één op de negen werkenden rijdt een bestelbus | CarwashPro
Bestelbus, Tango

Onderzoek: één op de negen werkenden rijdt een bestelbus

Uit onderzoek door onder andere TNO blijkt dat de bestelbus-markt erg groot is in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat er zo’n 923.000 bestelbusjes rondrijden in ons land. Dit betekent dat een op de negen werkenden in een bestelbus rijdt. Omdat er nog veel onbekend is over gebruikers van bestelbusjes liet Connekt een onderzoek uitvoeren. De resultaten zijn te lezen in het dossier ‘Gebruikers en inzet van bestelauto’s in Nederland’.

In het onderzoek wordt wat dieper gekeken naar het gebruik van de bestelauto’s. Een aantal opvattingen wordt bevestigd, enkele ontkracht. Dat de meeste busjes voor goederenvervoer worden gebruikt, klopt. Dit gaat om 35 tot 50 procent van het totaal. Daarnaast blijkt dat het segment populair is. Sinds 2015 neemt het aantal geregistreerde bestelauto’s weer toe. Daarnaast is de gemiddelde grootte van het voertuig ook gestegen. Steeds meer grotere busjes betreden de openbare weg. Wat wel ontkracht wordt, is dat door de stijging van e-commerce het aantal bestelbusjes is verdubbeld.

Wasstraat voor busjes

Wasketen Anac speelt in zijn Tilburgse filiaal handig in op de trend. Onlangs werd daar een tweede wasstraat geopend in het bestaande pand, die specifiek is aangelegd voor bestelbusjes en andere grotere voertuigen. Waar deze normaliter zijn toegewezen op de wasbox, is in Tilburg een hogere wasstraat neergezet. Of het bedrijf ook op andere plaatsen gaat uitbreiden met een speciale wasstraat is niet bekend. Wel wordt momenteel het filiaal in Breda grondig verbouwd en wordt daar een interieurband geplaatst.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.