Belgische carwashes zonder afspraak open tijdens strengere lockdown

Stockfoto van Pxhere

Update 29 maart: carwashes moeten alsnog wel op afspraak werken tijdens de lockdown van maart/april 2021. 

België gaat vanaf zaterdag weer verder op slot in de strijd tegen het coronavirus. Carwashes vallen in België onder dienstverlening en mogen daarom zonder afspraak openblijven. Eerder werden de wasbedrijven onder niet-essentiële winkels geschaard. 

Eerder schreef CarwashPro dat carwashes alleen op afspraak open konden blijven. Inmiddels is door de woordvoering van minister David Clarinval bevestigd dat carwashes onder dienstverlening vallen en niet onder de niet-essentiële winkels. Die laatste groep is geopend op afspraak, dienstverleners mogen volledig open blijven. Carwashes hoeven dit keer dus niet te sluiten en kunnen zonder afspraak blijven werken.

Hoe de nieuwe Belgische lockdown er verder precies uitziet is nog niet helemaal duidelijk. Vrijdag 26 maart volgt het Ministerieel Besluit waarin de details beschreven staan.

Korte pijnperiode

Er is volgens premier Alexander De Croo gekozen voor een “korte pijnperiode, een Paaspauze” in de hoop de opflakkering terug te dringen. De hoop is dus dat de verzwaring voor een korte periode is. Scholen hebben een verlengde Paasvakantie, maar moeten 19 april weer opengaan.

Een aantal coronamaatregelen blijft gelijk, zoals de avondklok. Ook niet-noodzakelijke reizen vanuit België blijven voorlopig verboden. De Croo kondigde aan dat de controle daarop tijdens de paasvakantie wordt opgevoerd – de auto wassen in Nederland zit er dus niet in.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische carwashes zonder afspraak open tijdens strengere lockdown | CarwashPro

Belgische carwashes zonder afspraak open tijdens strengere lockdown

Stockfoto van Pxhere

Update 29 maart: carwashes moeten alsnog wel op afspraak werken tijdens de lockdown van maart/april 2021. 

België gaat vanaf zaterdag weer verder op slot in de strijd tegen het coronavirus. Carwashes vallen in België onder dienstverlening en mogen daarom zonder afspraak openblijven. Eerder werden de wasbedrijven onder niet-essentiële winkels geschaard. 

Eerder schreef CarwashPro dat carwashes alleen op afspraak open konden blijven. Inmiddels is door de woordvoering van minister David Clarinval bevestigd dat carwashes onder dienstverlening vallen en niet onder de niet-essentiële winkels. Die laatste groep is geopend op afspraak, dienstverleners mogen volledig open blijven. Carwashes hoeven dit keer dus niet te sluiten en kunnen zonder afspraak blijven werken.

Hoe de nieuwe Belgische lockdown er verder precies uitziet is nog niet helemaal duidelijk. Vrijdag 26 maart volgt het Ministerieel Besluit waarin de details beschreven staan.

Korte pijnperiode

Er is volgens premier Alexander De Croo gekozen voor een “korte pijnperiode, een Paaspauze” in de hoop de opflakkering terug te dringen. De hoop is dus dat de verzwaring voor een korte periode is. Scholen hebben een verlengde Paasvakantie, maar moeten 19 april weer opengaan.

Een aantal coronamaatregelen blijft gelijk, zoals de avondklok. Ook niet-noodzakelijke reizen vanuit België blijven voorlopig verboden. De Croo kondigde aan dat de controle daarop tijdens de paasvakantie wordt opgevoerd – de auto wassen in Nederland zit er dus niet in.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.