Star Wash

Carwash met Star Wars-thema aangeklaagd door filmstudio

De carwash heeft als naam Star Wash Foto ter illustratie: Stefano Buttafoco/Shutterstock

De Amerikaanse filmstudio Lucasfilm heeft juridische stappen ondernomen tegen een thema-carwash aan de rand van de Chileense hoofdstad Santiago. Deze carwash draagt niet alleen de naam Star Wash, maar heeft ook het personeel verkleed als intergalactische karakters uit de iconische filmreeks.

Op social media worden video’s gedeeld waarin auto’s worden gewassen door bekende Star Wars-figuren. Zo hanteert Darth Vader de hogedrukreiniger en maakt Chewbacca het interieur schoon met een doek. De carwash bestaat uit een rollover en wasboxen.

Associatie

Vanwege de aanklacht is het nog onzeker of de carwash open kan blijven. Volgens de eigenaar zaten ze middenin het registratieproces bij de Chileense patentautoriteit INAPI, toen er onverwacht een rechtszaak werd aangespannen door Lucasfilm, meldt nieuwsdienst Reuters. Het advocatenkantoor dat de carwash vertegenwoordigt, beweert dat Lucasfilm met de rechtszaak de registratie van het merk ’Star Wash’ wil tegenhouden. Zodat er geen associatie kan worden gemaakt met de filmfranchise.

De carwash vindt echter dat de naam Star Wash voldoende verschilt met het merk Star Wars. Tegen de kostuums van de medewerkers zou verder geen bezwaar zijn gemaakt.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash met Star Wars-thema aangeklaagd door filmstudio | CarwashPro
Star Wash

Carwash met Star Wars-thema aangeklaagd door filmstudio

De carwash heeft als naam Star Wash Foto ter illustratie: Stefano Buttafoco/Shutterstock

De Amerikaanse filmstudio Lucasfilm heeft juridische stappen ondernomen tegen een thema-carwash aan de rand van de Chileense hoofdstad Santiago. Deze carwash draagt niet alleen de naam Star Wash, maar heeft ook het personeel verkleed als intergalactische karakters uit de iconische filmreeks.

Op social media worden video’s gedeeld waarin auto’s worden gewassen door bekende Star Wars-figuren. Zo hanteert Darth Vader de hogedrukreiniger en maakt Chewbacca het interieur schoon met een doek. De carwash bestaat uit een rollover en wasboxen.

Associatie

Vanwege de aanklacht is het nog onzeker of de carwash open kan blijven. Volgens de eigenaar zaten ze middenin het registratieproces bij de Chileense patentautoriteit INAPI, toen er onverwacht een rechtszaak werd aangespannen door Lucasfilm, meldt nieuwsdienst Reuters. Het advocatenkantoor dat de carwash vertegenwoordigt, beweert dat Lucasfilm met de rechtszaak de registratie van het merk ’Star Wash’ wil tegenhouden. Zodat er geen associatie kan worden gemaakt met de filmfranchise.

De carwash vindt echter dat de naam Star Wash voldoende verschilt met het merk Star Wars. Tegen de kostuums van de medewerkers zou verder geen bezwaar zijn gemaakt.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.