Zout is ook in de zomer een thema voor de wasstraat

Zout in de zomer ook thema voor de carwash

Zoutafzetting op de autolak heeft vervelende gevolgen. Daarom is voor autobezitters een bezoekje aan de carwash vaak gebruikelijk in periodes dat er gestrooid wordt. Maar ook in de zomer kan zout (en zand) de auto beschadigen. Het is een constatering die carwashes kunnen inzetten in hun mediacampagnes.
Net als afgelopen zomer staat de zomervakantie dit jaar in het teken van corona. Veel mensen kiezen voor vakantie in eigen land en gaan richting zee. De filewaarschuwingen laten zien dat vakantiereizen momenteel vaak met de eigen auto worden gemaakt.

Na de terugreis is het raadzaam om voor de auto te zorgen, dat adviseerde de ANWB deze week ook al. Vooral als de vakantie of het uitstapje naar zee gaat. Overal aan de kusten is zand en zee aanwezig. Resten verzamelen zich daarom ook op het lakoppervlakBij. Eenmaal thuis aangekomen kunnen die resten zonder professionele reiniging schade aanrichten.

“Iedereen die wel eens op zee is geweest, moet zijn auto grondig laten wassen, want zand en zout werken aan de auto en versnellen de corrosie”, bevestigt Michael Kratzer van DEKRA in interviews. Vaak verzamelt zich ook zand in de voetenruimte en de kofferbak. Dat moet worden opgezogen. Om onnodig extra gewicht te voorkomen en brandstof te besparen, demonteren veel automobilisten de dakdragers en transportboxen direct na hun vakantie.

Het aflopen van de vakantieperiode is de passende gelegenheid om klanten te informeren over de basisschoonmaak na de zomervakantie. Naast professionele informatie over de schadelijke effecten van sporen van zand en zout, kunnen wascampagnes ook verwijzen naar dit seizoensgebeuren.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zout is ook in de zomer een thema voor de wasstraat | CarwashPro

Zout is ook in de zomer een thema voor de wasstraat

Zout in de zomer ook thema voor de carwash

Zoutafzetting op de autolak heeft vervelende gevolgen. Daarom is voor autobezitters een bezoekje aan de carwash vaak gebruikelijk in periodes dat er gestrooid wordt. Maar ook in de zomer kan zout (en zand) de auto beschadigen. Het is een constatering die carwashes kunnen inzetten in hun mediacampagnes.
Net als afgelopen zomer staat de zomervakantie dit jaar in het teken van corona. Veel mensen kiezen voor vakantie in eigen land en gaan richting zee. De filewaarschuwingen laten zien dat vakantiereizen momenteel vaak met de eigen auto worden gemaakt.

Na de terugreis is het raadzaam om voor de auto te zorgen, dat adviseerde de ANWB deze week ook al. Vooral als de vakantie of het uitstapje naar zee gaat. Overal aan de kusten is zand en zee aanwezig. Resten verzamelen zich daarom ook op het lakoppervlakBij. Eenmaal thuis aangekomen kunnen die resten zonder professionele reiniging schade aanrichten.

“Iedereen die wel eens op zee is geweest, moet zijn auto grondig laten wassen, want zand en zout werken aan de auto en versnellen de corrosie”, bevestigt Michael Kratzer van DEKRA in interviews. Vaak verzamelt zich ook zand in de voetenruimte en de kofferbak. Dat moet worden opgezogen. Om onnodig extra gewicht te voorkomen en brandstof te besparen, demonteren veel automobilisten de dakdragers en transportboxen direct na hun vakantie.

Het aflopen van de vakantieperiode is de passende gelegenheid om klanten te informeren over de basisschoonmaak na de zomervakantie. Naast professionele informatie over de schadelijke effecten van sporen van zand en zout, kunnen wascampagnes ook verwijzen naar dit seizoensgebeuren.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.