Automechanika 2022 Messe Frankfurt Duitsland

Automechanika trekt 78.000 internationale autoprofessionals

Op de Automechanika presenteerden 2.804 bedrijven uit 70 landen hun producten en diensten Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

De Automechanika in Frankfurt heeft afgelopen week 78.000 internationale autoprofessionals uit 175 landen ontvangen. Verspreid over vijf dagen – van 13 tot en met 17 september – presenteerden 2.804 bedrijven uit 70 landen hun producten en diensten. 

Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt: “Het gaat duidelijk de goede kant op. Samen met onze klanten en onze internationale partners zijn we optimistisch over de toekomst: niets kan de plaats van beurzen innemen”, zegt hij. “De deelnemers maakten ook optimaal gebruik van de nieuwe netwerkmogelijkheden om elkaar eindelijk persoonlijk te ontmoeten en nieuwe zakelijke contacten te leggen.”

Op de Automechanika was dit jaar aandacht voor actuele thema’s als digitalisering, remanufacturing, alternatieve aandrijfsystemen en elektromobiliteit in het bijzonder, stuk voor stuk onderwerpen die autowerkplaatsen en retailers voor grote uitdagingen stellen. Voor het eerst werden meer dan 350 activiteiten aangeboden, waaronder presentaties door nieuwe marktpartijen en gratis workshops voor automotive professionals.

Klimaatvriendelijke mobiliteit

Op de eerste beursdag was er een speciaal CEO Breakfast-evenement. Formule 1-professionals Mika Häkkinen en Mark Gallagher leverden inzichten voor een industrie die sneller dan ooit verandert. Braun: “In deze turbulente tijden heeft de industrie behoefte aan nieuwe inzichten en nieuwe ideeën. Het doel is tenslotte om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de veiligste, meest duurzame en klimaatvriendelijke mobiliteit in de toekomst.”

Automechanika Frankfurt wordt om het jaar gehouden. Dat betekent dat de volgende vakbeurs voor de internationale automotive aftermarket plaatsvindt van 10 tot 14 september 2024.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Automechanika trekt 78.000 internationale autoprofessionals | CarwashPro
Automechanika 2022 Messe Frankfurt Duitsland

Automechanika trekt 78.000 internationale autoprofessionals

Op de Automechanika presenteerden 2.804 bedrijven uit 70 landen hun producten en diensten Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

De Automechanika in Frankfurt heeft afgelopen week 78.000 internationale autoprofessionals uit 175 landen ontvangen. Verspreid over vijf dagen – van 13 tot en met 17 september – presenteerden 2.804 bedrijven uit 70 landen hun producten en diensten. 

Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt: “Het gaat duidelijk de goede kant op. Samen met onze klanten en onze internationale partners zijn we optimistisch over de toekomst: niets kan de plaats van beurzen innemen”, zegt hij. “De deelnemers maakten ook optimaal gebruik van de nieuwe netwerkmogelijkheden om elkaar eindelijk persoonlijk te ontmoeten en nieuwe zakelijke contacten te leggen.”

Op de Automechanika was dit jaar aandacht voor actuele thema’s als digitalisering, remanufacturing, alternatieve aandrijfsystemen en elektromobiliteit in het bijzonder, stuk voor stuk onderwerpen die autowerkplaatsen en retailers voor grote uitdagingen stellen. Voor het eerst werden meer dan 350 activiteiten aangeboden, waaronder presentaties door nieuwe marktpartijen en gratis workshops voor automotive professionals.

Klimaatvriendelijke mobiliteit

Op de eerste beursdag was er een speciaal CEO Breakfast-evenement. Formule 1-professionals Mika Häkkinen en Mark Gallagher leverden inzichten voor een industrie die sneller dan ooit verandert. Braun: “In deze turbulente tijden heeft de industrie behoefte aan nieuwe inzichten en nieuwe ideeën. Het doel is tenslotte om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de veiligste, meest duurzame en klimaatvriendelijke mobiliteit in de toekomst.”

Automechanika Frankfurt wordt om het jaar gehouden. Dat betekent dat de volgende vakbeurs voor de internationale automotive aftermarket plaatsvindt van 10 tot 14 september 2024.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.