Wasstraat de Walvis in Sliedrecht in de verkoop, deels vanwege personeelstekort

De vestiging in Sliedrecht Foto: Wasstraat de Walvis

Wasstraat de Walvis in Sliedrecht is ter overname aangeboden. Eigenaar Marcel van Veen wil op korte termijn de focus leggen op de andere vestigingen, waaronder de twee grote wasstraten in Dordrecht. Ook is het personeelstekort een reden om de wasstraat in Sliedrecht in de verkoop te zetten.

“Voor de jonge startende carwash ondernemer of een ondernemer die wil doorgroeien, biedt de Walvis de vestiging in Sliedrecht ter overname. Een instapklare vestiging”, luidt de advertentie op LinkedIn. Wasstraat de Walvis telt op dit moment vijf vestigingen: in Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en twee in Dordrecht – aan de Ploegstraat en de Weeskinderendijk. Eigenaar Van Veen wil naar minder locaties om zo meer te kunnen focussen op de andere vestigingen. “Ik word ondertussen ook een jaar ouder, zo realistisch moet je wel zijn. Daarnaast speelt het personeelstekort een rol, dat is op dit moment een actueel probleem.”

Laag energieverbruik

Wasstraat de Walvis in Sliedrecht staat te koop voor een all-in bedrag van 120.000 euro. Het is een volledig zelfdraaiende locatie. Voorwassen is op eigen terrein en er is een apart afsluitbaar terrein voor stofzuigen. Bij de overname zit een AutoEquip-wasstraat met textielborstels, een kettingbaan van 17 meter van het merk Hanpoo, velg-innevelaars, hogedruk wielwas en vier stofzuigplekken centraal aangestuurd. De wasstraat heeft een laag energieverbruik per wassing.

Potentie

De wasstraat heeft volgens Van Veen de potentie om tussen de 16.000 en 30.000 auto’s te wassen per jaar. In 2020 waren dat 18.000 wassingen, in 2021 16.950 wassingen en in 2022 16.000 wassingen. De daling in het aantal wassingen heeft volgens Van Veen sterk te maken met de reductie in openingstijden als gevolg van beschikbaar personeel. De cijfers laten ook zien dat de omzet in de afgelopen jaren is toegenomen. Dit komt deels door verhoogde tarieven en de keuze van de klant om voor een duurder wasprogramma te kiezen, laat Van Veen weten.

Over de locatie wordt in de advertentie gezegd dat de wasstraat gunstig gelegen is, naast een tankstation van Lukoil en vlakbij een meubelboulevard. Ook is de wasstraat als locatie bekend in de regio en bekend onder een grote groep inwoners uit de verschillende plaatsen. Van Veen: “Het is misschien niet de grootste carwash en ook niet de grootste gemeente, maar ik denk dat alles valt of staat met de ondernemer die het overneemt.”

Inmiddels zijn er al veel reacties binnengekomen, maar vooralsnog is de juiste overnamekandidaat nog niet gevonden, aldus Van Veen.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wasstraat de Walvis in Sliedrecht in de verkoop, deels vanwege personeelstekort | CarwashPro

Wasstraat de Walvis in Sliedrecht in de verkoop, deels vanwege personeelstekort

De vestiging in Sliedrecht Foto: Wasstraat de Walvis

Wasstraat de Walvis in Sliedrecht is ter overname aangeboden. Eigenaar Marcel van Veen wil op korte termijn de focus leggen op de andere vestigingen, waaronder de twee grote wasstraten in Dordrecht. Ook is het personeelstekort een reden om de wasstraat in Sliedrecht in de verkoop te zetten.

“Voor de jonge startende carwash ondernemer of een ondernemer die wil doorgroeien, biedt de Walvis de vestiging in Sliedrecht ter overname. Een instapklare vestiging”, luidt de advertentie op LinkedIn. Wasstraat de Walvis telt op dit moment vijf vestigingen: in Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en twee in Dordrecht – aan de Ploegstraat en de Weeskinderendijk. Eigenaar Van Veen wil naar minder locaties om zo meer te kunnen focussen op de andere vestigingen. “Ik word ondertussen ook een jaar ouder, zo realistisch moet je wel zijn. Daarnaast speelt het personeelstekort een rol, dat is op dit moment een actueel probleem.”

Laag energieverbruik

Wasstraat de Walvis in Sliedrecht staat te koop voor een all-in bedrag van 120.000 euro. Het is een volledig zelfdraaiende locatie. Voorwassen is op eigen terrein en er is een apart afsluitbaar terrein voor stofzuigen. Bij de overname zit een AutoEquip-wasstraat met textielborstels, een kettingbaan van 17 meter van het merk Hanpoo, velg-innevelaars, hogedruk wielwas en vier stofzuigplekken centraal aangestuurd. De wasstraat heeft een laag energieverbruik per wassing.

Potentie

De wasstraat heeft volgens Van Veen de potentie om tussen de 16.000 en 30.000 auto’s te wassen per jaar. In 2020 waren dat 18.000 wassingen, in 2021 16.950 wassingen en in 2022 16.000 wassingen. De daling in het aantal wassingen heeft volgens Van Veen sterk te maken met de reductie in openingstijden als gevolg van beschikbaar personeel. De cijfers laten ook zien dat de omzet in de afgelopen jaren is toegenomen. Dit komt deels door verhoogde tarieven en de keuze van de klant om voor een duurder wasprogramma te kiezen, laat Van Veen weten.

Over de locatie wordt in de advertentie gezegd dat de wasstraat gunstig gelegen is, naast een tankstation van Lukoil en vlakbij een meubelboulevard. Ook is de wasstraat als locatie bekend in de regio en bekend onder een grote groep inwoners uit de verschillende plaatsen. Van Veen: “Het is misschien niet de grootste carwash en ook niet de grootste gemeente, maar ik denk dat alles valt of staat met de ondernemer die het overneemt.”

Inmiddels zijn er al veel reacties binnengekomen, maar vooralsnog is de juiste overnamekandidaat nog niet gevonden, aldus Van Veen.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.