Nieuwe carwash

Carwash Schijndel na opening: ‘Precies zoals we voor ogen hadden’

Roel Hendriks en Kim Rijkers runnen samen de nieuwe carwash Foto's: Carwash Schijndel

Aan de rand van het Noord-Brabantse Schijndel is Carwash Schijndel eind februari officieel geopend. Waar het begon met een idee en het verder ging met plannen, bouwen en vormgeven, kan er na drie jaar dan eindelijk gewassen worden. “Dat het nu allemaal bij elkaar komt, is prachtig om te zien”, zegt eigenaar Roel Hendriks, die samen met zijn partner Kim Rijkers de carwash runt.

Carwash Schijndel zit aan de Nieuwe Eerdsebaan, op de begane grond van een nieuw pand. De verdieping daarboven wordt verhuurd als kantoorruimte. De carwash bestaat uit een 50-meter lange wasstraat van Holz, een stofzuigplein van ACE Carwash Systems en vier wasboxen van Interclean Benelux. Ook is er een osmose water-tappunt aanwezig en zijn er buiten nog twee extra stofzuigzuilen voor klanten die gebruik maken van de wasboxen. De chemie komt van AUWA, WashTec. Onder de grond liggen vier putten van 20.000 liter per stuk, met een waterrecycling-systeem van het Belgische BleuBlue.

Beleving

“We zijn écht voor een stukje beleving gegaan”, zegt Hendriks. “Zo maakt de bijzondere verlichting in de wasstraat het wasproces helemaal af; de klanten vinden het leuk om te zien.” En er zijn meer opvallende extra’s, waaronder een RVS-showboog met twee tv-zuilen aan het einde van de wasstraat. Op de tv-schermen kan reclame worden afgebeeld, maar bijvoorbeeld ook het gekozen wasprogramma van de klant. Bij het uitrijden is er nog een enkele RVS-zuil met het logo van Carwash Schijndel erop. Dit logo is rood gekleurd en springt op groen wanneer de klant mag doorrijden. Zowel de showboog als de zuilen komen van ACE.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Proefwassen

Voorafgaand aan de opening konden klanten alvast op de donderdag en vrijdag komen proefwassen. Hiervoor is in samenwerking met marketingbedrijf 8th Gear een social media-campagne opgezet. Via een e-mailing naar de volgers op Facebook en Instagram kwamen er binnen twee dagen 500 aanmeldingen binnen, vertelt Hendriks. Op de zaterdag was er nog een klein openingsfeestje voor vrienden en kennissen. “En op de maandag konden we dan echt beginnen”, aldus Hendriks enthousiast. “En het loopt tot nu toe op rolletjes. We hebben een leuk clubje met werknemers, de machine doet het goed, er wordt gewassen en de auto’s zijn mooi schoon.”

Op de rit

Hoewel het initiële plan was om in december 2022 open te gaan, kijkt Hendriks tevreden terug op het hele proces. “De bouw is later van start gegaan omdat we moesten wachten op de aanlevering van grondstoffen en materialen. Uiteindelijk zijn we twee maanden later geopend dan gepland, maar het is wel precies zo geworden zoals we het voor ogen hadden.” Wanneer alles na de eerste weken volledig op de rit is, willen ze de opening van de nieuwe carwash nog extra onder de aandacht brengen. “We zitten op een goede locatie waar veel traffic voorbijkomt. Maar toch kan het geen kwaad om het nieuws nog wat meer naar buiten te brengen.”

Waar de komende tijd de focus komt te liggen, is voor Hendriks overduidelijk. “We willen er een mooi bedrijf van maken. Met een goed wasresultaat en tevreden klanten moet dat lukken. En wat er dan nog verder op ons pad komt, dat zien we dan wel weer.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash Schijndel na opening: ‘Precies zoals we voor ogen hadden’ | CarwashPro
Nieuwe carwash

Carwash Schijndel na opening: ‘Precies zoals we voor ogen hadden’

Roel Hendriks en Kim Rijkers runnen samen de nieuwe carwash Foto's: Carwash Schijndel

Aan de rand van het Noord-Brabantse Schijndel is Carwash Schijndel eind februari officieel geopend. Waar het begon met een idee en het verder ging met plannen, bouwen en vormgeven, kan er na drie jaar dan eindelijk gewassen worden. “Dat het nu allemaal bij elkaar komt, is prachtig om te zien”, zegt eigenaar Roel Hendriks, die samen met zijn partner Kim Rijkers de carwash runt.

Carwash Schijndel zit aan de Nieuwe Eerdsebaan, op de begane grond van een nieuw pand. De verdieping daarboven wordt verhuurd als kantoorruimte. De carwash bestaat uit een 50-meter lange wasstraat van Holz, een stofzuigplein van ACE Carwash Systems en vier wasboxen van Interclean Benelux. Ook is er een osmose water-tappunt aanwezig en zijn er buiten nog twee extra stofzuigzuilen voor klanten die gebruik maken van de wasboxen. De chemie komt van AUWA, WashTec. Onder de grond liggen vier putten van 20.000 liter per stuk, met een waterrecycling-systeem van het Belgische BleuBlue.

Beleving

“We zijn écht voor een stukje beleving gegaan”, zegt Hendriks. “Zo maakt de bijzondere verlichting in de wasstraat het wasproces helemaal af; de klanten vinden het leuk om te zien.” En er zijn meer opvallende extra’s, waaronder een RVS-showboog met twee tv-zuilen aan het einde van de wasstraat. Op de tv-schermen kan reclame worden afgebeeld, maar bijvoorbeeld ook het gekozen wasprogramma van de klant. Bij het uitrijden is er nog een enkele RVS-zuil met het logo van Carwash Schijndel erop. Dit logo is rood gekleurd en springt op groen wanneer de klant mag doorrijden. Zowel de showboog als de zuilen komen van ACE.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Proefwassen

Voorafgaand aan de opening konden klanten alvast op de donderdag en vrijdag komen proefwassen. Hiervoor is in samenwerking met marketingbedrijf 8th Gear een social media-campagne opgezet. Via een e-mailing naar de volgers op Facebook en Instagram kwamen er binnen twee dagen 500 aanmeldingen binnen, vertelt Hendriks. Op de zaterdag was er nog een klein openingsfeestje voor vrienden en kennissen. “En op de maandag konden we dan echt beginnen”, aldus Hendriks enthousiast. “En het loopt tot nu toe op rolletjes. We hebben een leuk clubje met werknemers, de machine doet het goed, er wordt gewassen en de auto’s zijn mooi schoon.”

Op de rit

Hoewel het initiële plan was om in december 2022 open te gaan, kijkt Hendriks tevreden terug op het hele proces. “De bouw is later van start gegaan omdat we moesten wachten op de aanlevering van grondstoffen en materialen. Uiteindelijk zijn we twee maanden later geopend dan gepland, maar het is wel precies zo geworden zoals we het voor ogen hadden.” Wanneer alles na de eerste weken volledig op de rit is, willen ze de opening van de nieuwe carwash nog extra onder de aandacht brengen. “We zitten op een goede locatie waar veel traffic voorbijkomt. Maar toch kan het geen kwaad om het nieuws nog wat meer naar buiten te brengen.”

Waar de komende tijd de focus komt te liggen, is voor Hendriks overduidelijk. “We willen er een mooi bedrijf van maken. Met een goed wasresultaat en tevreden klanten moet dat lukken. En wat er dan nog verder op ons pad komt, dat zien we dan wel weer.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.