Ook Turtle Wax Pro

Transchem Group overgenomen door Dover

Een deel van het enorme Transchem magazijn in Canada Foto: Transchem Group/LinkedIn

Dover heeft Transchem overgenomen, een van de grootste leveranciers van autowaschemie in de VS en bekend van het merk Turtle Wax Pro. Transchem wordt onderdeel van OPW’s Vehicle Wash Solutions binnen het Clean Energy & Fueling-segment van Dover.

Transchem is gevestigd in Cambridge, Ontario. Er werken ongeveer 80 mensen en het is al ruim 45 jaar actief in de carwashbranche. De meeste mensen kennen Transchem van het chemiemerk Turtle Wax Pro. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor de True Vue 2-systemen voor chemicaliënbeheer, ClearWash-waterterugwinningssystemen en Digital Mozaïek, een technologieplatform waarmee carwash-exploitanten abonnementen en loyaliteitsprogramma’s kunnen beheren.

Groot klantenbestand

Dover is een wereldwijde fabrikant en leverancier met een jaarlijkse omzet van meer dan 8 miljard dollar. Het bedrijf heeft meer dan 25.000 medewerkers en het hoofdkantoor is gevestigd in Downers Grove, Illinois. Dover heeft automatische wassystemen voor wasstraten en wasboxen, betaalterminals, procescontroles, software voor locatiebeheer, automatiseringssystemen en nu dus ook chemie- en waterterugwinningssystemen.

“We zijn verheugd dat Transchem zich bij het OPW-team voegt”, zegt Keith Moye, vice president en general manager van het bedrijf. “Met Transchem kan OPW zijn klanten en partners nu een bredere reeks chemische producten aanbieden. Evenals waterterugwinningstechnologie die het waterverbruik vermindert en de kosten van operators verlaagt. We kijken ernaar uit om een groeisynergie te realiseren door gebruik te maken van ons gecombineerde productaanbod. Waarmee we een groot klantenbestand in Noord-Amerika kunnen bereiken.”

Familiebedrijf

Mack Ewing, directeur van Transchem Group, deelde op LinkedIn zijn gedachten over de overname: “Het was een voorrecht om samen met mijn opa, oom en vader in een familiebedrijf te werken. En we zijn verheugd om dit naar een hoger niveau te tillen met het geweldige team van OPW Vehicle Wash Solutions. Bij Transchem Group en Turtle Wax Pro zijn we trots op het opbouwen van langdurige partnerschappen met onze klanten, en we zijn verheugd om ons aan te sluiten bij een bedrijf dat dezelfde waarden deelt.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Transchem Group overgenomen door Dover | CarwashPro
Ook Turtle Wax Pro

Transchem Group overgenomen door Dover

Een deel van het enorme Transchem magazijn in Canada Foto: Transchem Group/LinkedIn

Dover heeft Transchem overgenomen, een van de grootste leveranciers van autowaschemie in de VS en bekend van het merk Turtle Wax Pro. Transchem wordt onderdeel van OPW’s Vehicle Wash Solutions binnen het Clean Energy & Fueling-segment van Dover.

Transchem is gevestigd in Cambridge, Ontario. Er werken ongeveer 80 mensen en het is al ruim 45 jaar actief in de carwashbranche. De meeste mensen kennen Transchem van het chemiemerk Turtle Wax Pro. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor de True Vue 2-systemen voor chemicaliënbeheer, ClearWash-waterterugwinningssystemen en Digital Mozaïek, een technologieplatform waarmee carwash-exploitanten abonnementen en loyaliteitsprogramma’s kunnen beheren.

Groot klantenbestand

Dover is een wereldwijde fabrikant en leverancier met een jaarlijkse omzet van meer dan 8 miljard dollar. Het bedrijf heeft meer dan 25.000 medewerkers en het hoofdkantoor is gevestigd in Downers Grove, Illinois. Dover heeft automatische wassystemen voor wasstraten en wasboxen, betaalterminals, procescontroles, software voor locatiebeheer, automatiseringssystemen en nu dus ook chemie- en waterterugwinningssystemen.

“We zijn verheugd dat Transchem zich bij het OPW-team voegt”, zegt Keith Moye, vice president en general manager van het bedrijf. “Met Transchem kan OPW zijn klanten en partners nu een bredere reeks chemische producten aanbieden. Evenals waterterugwinningstechnologie die het waterverbruik vermindert en de kosten van operators verlaagt. We kijken ernaar uit om een groeisynergie te realiseren door gebruik te maken van ons gecombineerde productaanbod. Waarmee we een groot klantenbestand in Noord-Amerika kunnen bereiken.”

Familiebedrijf

Mack Ewing, directeur van Transchem Group, deelde op LinkedIn zijn gedachten over de overname: “Het was een voorrecht om samen met mijn opa, oom en vader in een familiebedrijf te werken. En we zijn verheugd om dit naar een hoger niveau te tillen met het geweldige team van OPW Vehicle Wash Solutions. Bij Transchem Group en Turtle Wax Pro zijn we trots op het opbouwen van langdurige partnerschappen met onze klanten, en we zijn verheugd om ons aan te sluiten bij een bedrijf dat dezelfde waarden deelt.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.