Partner

‘Caramba Nederland denkt mee in duurzame oplossingen’

Caramba Nederland laat tijdens Car Wash Show Europe zien hoe zij hun bedrijfsprocessen verduurzamen Foto: Caramba

Tijdens Car Wash Show Europe laat Caramba Nederland zien welke stappen er zijn genomen in de verduurzaming van hun bedrijfsprocessen. In samenwerking met SenS Interclean zet het bedrijf vol in op het recyclen van de cans voor de chemieproducten.

Samen laten ze het proces zien van het afvullen van de cans bij Caramba Bremen, tot aan het retour halen bij klanten, laten reinigen/recyclen bij SenS Interclean en opnieuw aanleveren in Bremen.

Daarnaast wordt milieubewust autowassen mogelijk gemaakt met de nieuw ontwikkelde Green Evolution Line. Deze lijn bestaat uit een zestal eersteklas producten: Prewash, Foam, Shampoo, Dryer, Wax en Polish. Alle producten uit de Green Evolution Line hebben de laagste watergevaarklasse, zijn biologisch afbreekbaar, bevatten geen kleur- en geurstoffen en zijn vrij van siliconen, minerale olie, NTA, silicaat, fosfaat en microplastic. De producten worden geleverd in 20 liter hergebruikte en gespoelde jerrycans, waarmee dus materiaal en energie wordt bespaard.

X-Jet sproeiers

Tot slot presenteert Caramba Nederland de gepatenteerde X-Jet sproeiers. Caramba X-Jet Water Saving Technology biedt een carwash onderming verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is een duidelijke water- en kostenbesparing. Met de X-Jet sproeier wordt het water door twee interne kanalen geleid. Door de waterstraal via de zijkanalen af te buigen, wordt een oscillerend effect bereikt. Dit zorgt voor een betere verdeling van het water bij de uitlaat van de sproeier. Er is dus minder water nodig op de oppervlakken te bevochtigen. Daarnaast is de sproeier minder gevoelig voor verstoppingen en geeft de oscillerende straal een nauwkeurig sproeibeeld.

Bezoek Caramba Nederland op stand 2.10.01 tijdens Car Wash Show Europe op 21 en 22 september in EXPO Greater Amsterdam. Registreren voor de beurs kan hier.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Caramba Nederland denkt mee in duurzame oplossingen’ | CarwashPro
Partner

‘Caramba Nederland denkt mee in duurzame oplossingen’

Caramba Nederland laat tijdens Car Wash Show Europe zien hoe zij hun bedrijfsprocessen verduurzamen Foto: Caramba

Tijdens Car Wash Show Europe laat Caramba Nederland zien welke stappen er zijn genomen in de verduurzaming van hun bedrijfsprocessen. In samenwerking met SenS Interclean zet het bedrijf vol in op het recyclen van de cans voor de chemieproducten.

Samen laten ze het proces zien van het afvullen van de cans bij Caramba Bremen, tot aan het retour halen bij klanten, laten reinigen/recyclen bij SenS Interclean en opnieuw aanleveren in Bremen.

Daarnaast wordt milieubewust autowassen mogelijk gemaakt met de nieuw ontwikkelde Green Evolution Line. Deze lijn bestaat uit een zestal eersteklas producten: Prewash, Foam, Shampoo, Dryer, Wax en Polish. Alle producten uit de Green Evolution Line hebben de laagste watergevaarklasse, zijn biologisch afbreekbaar, bevatten geen kleur- en geurstoffen en zijn vrij van siliconen, minerale olie, NTA, silicaat, fosfaat en microplastic. De producten worden geleverd in 20 liter hergebruikte en gespoelde jerrycans, waarmee dus materiaal en energie wordt bespaard.

X-Jet sproeiers

Tot slot presenteert Caramba Nederland de gepatenteerde X-Jet sproeiers. Caramba X-Jet Water Saving Technology biedt een carwash onderming verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is een duidelijke water- en kostenbesparing. Met de X-Jet sproeier wordt het water door twee interne kanalen geleid. Door de waterstraal via de zijkanalen af te buigen, wordt een oscillerend effect bereikt. Dit zorgt voor een betere verdeling van het water bij de uitlaat van de sproeier. Er is dus minder water nodig op de oppervlakken te bevochtigen. Daarnaast is de sproeier minder gevoelig voor verstoppingen en geeft de oscillerende straal een nauwkeurig sproeibeeld.

Bezoek Caramba Nederland op stand 2.10.01 tijdens Car Wash Show Europe op 21 en 22 september in EXPO Greater Amsterdam. Registreren voor de beurs kan hier.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.