Buitenland

Duitse truckwash zoekt daders brandstichting en looft beloning uit

Een van de vijf wasstroken is tijdelijk niet beschikbaar omdat de toegangspoort ernstig beschadigd is geraakt door de brand Foto: Cologne Truck Wash Service GmbH

Naar aanleiding van een brand bij Cologne Truck Wash heeft het bedrijf een beloning uitgeloofd van 5.000 euro voor de gouden tip. Uit de bewakingsbeelden blijkt namelijk dat het om brandstichting gaat.

“In de nacht van carnavalszaterdag op -zondag hebben twee mensen een brand gesticht bij de toegangspoort van een van onze wasstraten. De bewakingsbeelden laten duidelijk zien hoe een vloeistof opzettelijk uit een bus werd verspreid”, zegt Vanessa Woryna, operations manager van de locatie aan de Am Eifeltor 1 in Keulen.

Een bestuurder op de nabijgelegen Autobahn 4 waarschuwde de brandweer omdat er op het moment van de brand geen personeel aanwezig was in de carwash. Volgens brandweerrapporten duurde de brand ongeveer tien tot vijftien minuten. “Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse, anders had het heel gevaarlijk kunnen zijn. We staan ​​hier immers bij een SVG-truckstop en de vrachtwagens waarin de chauffeurs slapen staan ​​altijd in de directe omgeving geparkeerd”, aldus Woryna.

Schade

Een van de vijf wasstroken is tijdelijk niet beschikbaar omdat de toegangspoort ernstig beschadigd is geraakt door de brand. Met de schoonmaakwerkzaamheden om het roet te verwijderen en de reparaties is inmiddels gestart. Bij de andere vier wasstroken kan er in de tussentijd gewoon gewassen worden.

De omvang van de schade is nog niet definitief vastgesteld. Maar volgens het truckwashbedrijf is er alleen bij de beschadigde toegangspoort al sprake van een schade van 25.000 euro.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse truckwash zoekt daders brandstichting en looft beloning uit | CarwashPro
Buitenland

Duitse truckwash zoekt daders brandstichting en looft beloning uit

Een van de vijf wasstroken is tijdelijk niet beschikbaar omdat de toegangspoort ernstig beschadigd is geraakt door de brand Foto: Cologne Truck Wash Service GmbH

Naar aanleiding van een brand bij Cologne Truck Wash heeft het bedrijf een beloning uitgeloofd van 5.000 euro voor de gouden tip. Uit de bewakingsbeelden blijkt namelijk dat het om brandstichting gaat.

“In de nacht van carnavalszaterdag op -zondag hebben twee mensen een brand gesticht bij de toegangspoort van een van onze wasstraten. De bewakingsbeelden laten duidelijk zien hoe een vloeistof opzettelijk uit een bus werd verspreid”, zegt Vanessa Woryna, operations manager van de locatie aan de Am Eifeltor 1 in Keulen.

Een bestuurder op de nabijgelegen Autobahn 4 waarschuwde de brandweer omdat er op het moment van de brand geen personeel aanwezig was in de carwash. Volgens brandweerrapporten duurde de brand ongeveer tien tot vijftien minuten. “Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse, anders had het heel gevaarlijk kunnen zijn. We staan ​​hier immers bij een SVG-truckstop en de vrachtwagens waarin de chauffeurs slapen staan ​​altijd in de directe omgeving geparkeerd”, aldus Woryna.

Schade

Een van de vijf wasstroken is tijdelijk niet beschikbaar omdat de toegangspoort ernstig beschadigd is geraakt door de brand. Met de schoonmaakwerkzaamheden om het roet te verwijderen en de reparaties is inmiddels gestart. Bij de andere vier wasstroken kan er in de tussentijd gewoon gewassen worden.

De omvang van de schade is nog niet definitief vastgesteld. Maar volgens het truckwashbedrijf is er alleen bij de beschadigde toegangspoort al sprake van een schade van 25.000 euro.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.