Klaus Broersma, Truckwash, Rotterdam

Truckwash Rotterdam grootste van Nederland door extra machine

Truckwash Rotterdam, gesitueerd in het havengebied van Rotterdam, heeft de washal uitgebreid. Door het plaatsen van de extra truckwash-machine heeft eigenaar Klaus Broersma nu de grootste truckwash van Nederland in bezit. Hij liet de machine plaatsen om wachttijden nog korter te maken. Op 1 november is de nieuwste machine in gebruik gesteld. 

Broersma heeft behalve in Rotterdam, nog een truckwash in Bodegraven en Utrecht. “De groei in de toestroom van vrachtwagens is opmerkelijk”, zegt Broersma. Hij denkt dat de groei voor een groot deel te danken is aan de aantrekkende economische situatie. “Transportbedrijven laten hun trucks weer wat vaker wassen. Daarnaast komen veel chauffeurs hierheen vanwege onze kwaliteit en service. Ze vinden over het algemeen dat ze snel geholpen worden, wat hen weer tijd scheelt. Om de snelheid te waarborgen heb ik een vierde wasportaal laten bijplaatsen.”

Bereikbaarheid

Dat Truckwash Rotterdam het zo goed doet, ligt volgens Broersma ook aan de bereikbaarheid in Rotterdam-Botlek. Het pand is gevestigd aan de Tweedweg 20, vlakbij de afrit van de A15. Volgens hem kunnen chauffeurs al vanaf de snelweg zien of er een wachtrij is. “Als die er is rijden ze door naar hun bestemming in het havengebied en komen ze op de terugweg alsnog naar de wasstraat.”

Zijn vestigingen in Bodegraven en Utrecht zijn ook goed zichtbaar. Bij het kiezen van de locaties die hij momenteel heeft, houdt de ondernemer, die tevens voorzitter is van belangenvereniging Beta Wassen, altijd rekening met zichtbaarheid en bereikbaarheid. “We willen klanten zo goed mogelijk van dienst zijn, dus die twee punten vind ik heel belangrijk. Onze kracht zit in de details die ervoor zorgen dat het wassen goed en snel verloopt. We hebben een eigen, interne opleiding om nieuwe medewerkers de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.” Het accent ligt daarbij volgens hem op kwaliteit en klantgerichtheid. “Een vriendelijk woord, een glimlach en een begroeting van de chauffeur kan het verschil maken.”

Ambassadeurs

De chauffeurs die hun truck komen wassen kunnen tijdens het wassen gebruikmaken van verschillende faciliteiten. Eén daarvan is de kantine met uitzicht op de wasstraten. “De ruimte is met sfeer ingericht en de chauffeur kan daar wat drinken. Koffie en fris staan klaar. Ook dat is onderdeel van onze visie op een goede omgang met klanten. Een tevreden klant komt terug en treedt daarnaast tegelijk op als onze ambassadeur.”

Een complete wassing van de truck neemt zo’n 20 minuten in beslag. Afhankelijk van de grootte van het voertuig wordt de voorbewerking eerst gedaan door twee tot drie medewerkers. Alleen daarmee zijn alle delen van cabine, oplegger en traileronderstel goed bereikbaar. Grote vlakken worden gereinigd met automaat met roterende borstels van Steinbrückner. Truckwash Rotterdam gebruikt professionele reinigingsmiddelen en wil mede dankzij een nabehandeling met osmose een streeploos eindresultaat garanderen.”

Foto: Links op de foto het nieuw geplaatste gedeelte

Truckwash Rotterdam

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Truckwash Rotterdam grootste van Nederland door extra machine | CarwashPro
Klaus Broersma, Truckwash, Rotterdam

Truckwash Rotterdam grootste van Nederland door extra machine

Truckwash Rotterdam, gesitueerd in het havengebied van Rotterdam, heeft de washal uitgebreid. Door het plaatsen van de extra truckwash-machine heeft eigenaar Klaus Broersma nu de grootste truckwash van Nederland in bezit. Hij liet de machine plaatsen om wachttijden nog korter te maken. Op 1 november is de nieuwste machine in gebruik gesteld. 

Broersma heeft behalve in Rotterdam, nog een truckwash in Bodegraven en Utrecht. “De groei in de toestroom van vrachtwagens is opmerkelijk”, zegt Broersma. Hij denkt dat de groei voor een groot deel te danken is aan de aantrekkende economische situatie. “Transportbedrijven laten hun trucks weer wat vaker wassen. Daarnaast komen veel chauffeurs hierheen vanwege onze kwaliteit en service. Ze vinden over het algemeen dat ze snel geholpen worden, wat hen weer tijd scheelt. Om de snelheid te waarborgen heb ik een vierde wasportaal laten bijplaatsen.”

Bereikbaarheid

Dat Truckwash Rotterdam het zo goed doet, ligt volgens Broersma ook aan de bereikbaarheid in Rotterdam-Botlek. Het pand is gevestigd aan de Tweedweg 20, vlakbij de afrit van de A15. Volgens hem kunnen chauffeurs al vanaf de snelweg zien of er een wachtrij is. “Als die er is rijden ze door naar hun bestemming in het havengebied en komen ze op de terugweg alsnog naar de wasstraat.”

Zijn vestigingen in Bodegraven en Utrecht zijn ook goed zichtbaar. Bij het kiezen van de locaties die hij momenteel heeft, houdt de ondernemer, die tevens voorzitter is van belangenvereniging Beta Wassen, altijd rekening met zichtbaarheid en bereikbaarheid. “We willen klanten zo goed mogelijk van dienst zijn, dus die twee punten vind ik heel belangrijk. Onze kracht zit in de details die ervoor zorgen dat het wassen goed en snel verloopt. We hebben een eigen, interne opleiding om nieuwe medewerkers de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.” Het accent ligt daarbij volgens hem op kwaliteit en klantgerichtheid. “Een vriendelijk woord, een glimlach en een begroeting van de chauffeur kan het verschil maken.”

Ambassadeurs

De chauffeurs die hun truck komen wassen kunnen tijdens het wassen gebruikmaken van verschillende faciliteiten. Eén daarvan is de kantine met uitzicht op de wasstraten. “De ruimte is met sfeer ingericht en de chauffeur kan daar wat drinken. Koffie en fris staan klaar. Ook dat is onderdeel van onze visie op een goede omgang met klanten. Een tevreden klant komt terug en treedt daarnaast tegelijk op als onze ambassadeur.”

Een complete wassing van de truck neemt zo’n 20 minuten in beslag. Afhankelijk van de grootte van het voertuig wordt de voorbewerking eerst gedaan door twee tot drie medewerkers. Alleen daarmee zijn alle delen van cabine, oplegger en traileronderstel goed bereikbaar. Grote vlakken worden gereinigd met automaat met roterende borstels van Steinbrückner. Truckwash Rotterdam gebruikt professionele reinigingsmiddelen en wil mede dankzij een nabehandeling met osmose een streeploos eindresultaat garanderen.”

Foto: Links op de foto het nieuw geplaatste gedeelte

Truckwash Rotterdam

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.