Christ Varius

Peter Middel vernieuwt zijn waspark in Stadskanaal

Waspark Peter Middel in Stadskanaal heeft een flinke verbouwing ondergaan. Het bedrijf aan de Steenhouwer krijgt door de nieuwe carwashmachines die onlangs werden aangeschaft weer een nieuwe impuls. “Vroeger waste ik al auto’s hier. Dat gedeelte is echter een tijd gesloten geweest doordat ik alles verhuurde aan een andere partij. Dat heeft veel klanten gekost”, vertelt Peter Middel (55), eigenaar van het bedrijf. 

Een tijd geleden bestond de wasgelegenheid nog uit een kettingwasstraat. Deze is volgens Middel na ongeveer 34 jaar met pensioen gegaan. “Het was een hele goede machine van Christ. Al die jaren hebben we hem goed onderhouden en onderdelen die kapot waren vervangen”, licht hij toe. Toch was het op een gegeven moment klaar. “De techniek is al een heel stuk verder nu, dus werd het tijd om eens naar iets anders te kijken.”

Dubbele roll-over

Toen besloten werd dat de machine aan vervanging toe was, werd nog eens goed naar de omgeving gekeken. “Stadskanaal is niet de rijkste streek. We hebben geen industrie hier, de inkomens zijn niet megahoog. Daarom zijn we gaan kijken wat de beste optie qua wasinstallatie was. Het vervangen van de wasstraat had ons minimaal vier ton gekost. Daarbij kwamen dan nog kosten voor het water, de stroom en personeel dat de wasgelegenheid draaiende moet houden.” Dat was volgens hem toch wel een forse investering.

Het liefst wilde de ondernemer dat – zelfs mocht hij een keer ziek zijn – het wassen gewoon door kan gaan. “Daarom heb ik uiteindelijk voor een machine gekozen waarbij dit mogelijk is. Met de Christ Varius Takt, kan ik nog best wat aantallen wassen, zonder dat er perse personeel bij hoeft te staan.” Het gaat om een dubbelportaalsmachine met een aparte droger. “Ik wil wel een kwalitatief goede wassing, het resultaat dat we nu behalen verrast me iedere keer weer”, vertelt hij enthousiast.

Bovengemiddeld resultaat

Een jaar geleden verhuurde Middel zijn hele locatie. De waslocatie werd toen een tijd door de huurder gesloten. “Daar was ik wel ontsteld over. Toen ik het shopgedeelte en de carwash zelf weer ben gaan doen, heb ik gelijk ook besloten om weer te gaan wassen.” Toen in de omgeving bekend werd dat de wasgelegenheid vernieuwd zou worden, kreeg hij al snel oude klanten terug, die door de sluiting over de regio waren uitgewaaierd. “Mensen reageerden wel enthousiast gelukkig. De omzetten zijn een stuk beter dan we hadden verwacht, dus al met al gaat dat heel goed.”

Het resultaat van de nieuwe machine zorgt ook voor een glimlach op het gezicht van menig wasser. “Ik probeer zelf mensen te begeleiden in de wasstraat. Ik doe ook wel aan het voorwassen van de schaduwplekken. Zo weinig mogelijk uiteraard, maar de heilige tovermachine die een auto echt 100 procent schoonmaakt heb ik nog niet gevonden”, zegt hij lachend. Het resultaat is dan ook heel belangrijk voor hem. “Door het voorwassen en de nieuwe polish-opties op de machine zijn mensen echt meer dan tevreden.”

Grote voertuigen

In het verleden had de ondernemer ook een soort van truckwash. Om ook de mensen met de hogere voertuigen te kunnen blijven bedienen werd een Christ Sirius geplaatst. “Hier in de buurt zit niet veel. Zeker niet voor de grotere voertuigen. Met de nieuwe Sirius-machine kan ik voertuigen tot 2,55 meter breed en 2,85 meter hoog wassen. Ik verwacht ook wel om straks weer een paar duizend hoge voertuigen per jaar te wassen in deze machine. Dat kan alleen nog wat beter gaan lopen.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.