Wasboxen Excellent Carwash Amsterdam vervangen

Het team van Autorette Car Wash Systems verving recentelijk drie wasboxen bij Excellent Carwash Amsterdam. Dat was geen overbodige luxe want de vorige installaties waren na 25 jaar trouwe dienst echt aan vervanging toe. De nieuwe installaties werden voorzien van een compleet betaalsysteem waarmee voortaan contactloos betaald kan worden. John van Leeuwen vertelt meer over deze klus die hij en zijn team in de hoofdstad uitvoerden.

Na een kwart eeuw werd het volgens Excellent Car Wash tijd voor nieuwe wasboxen. Omdat men zeer te spreken was over deze installaties werd opnieuw gekozen voor het bedrijf uit Helmond. “De drie bestaande wasboxen zijn vervangen voor nieuwe versies en er is zelfs een extra installatie besteld. Er is een tafel met uitbreiding voor vijf geïnstalleerd. Er zijn in totaal vijf deuren neergezet. Er kan in een later stadium dus nog een extra wasbox geplaatst worden”, stelt Van Leeuwen.

De mogelijkheid om contactloos te betalen was een eis van de eigenaar van Excellent Carwash Amsterdam. “Hij heeft ons benaderd en gevraagd of wij hem konden helpen”, zegt Van Leeuwen. “Er is besloten om de binnen- en buitenkant van de wasboxen aan te pakken. Ook werden de wanden onder handen genomen. Uiteindelijk is een toekomstbestendige wasgelegenheid ontstaan. Zo hebben we ook voor de chemie gezorgd. Er wordt gebruik gemaakt van onze OceanFresh MegaFoam die door middel van de foamlans, met toevoeging van lucht, mega dik kan worden gemaakt. Daarbij is de lans ook nog eens zeer zuinig in gebruik. Omdat wij met lucht werken kunnen we de foamdikte geven die de klant wenst. De dikte varieert van nat tot zo dik als scheerschuim.”

Voorgemengde chemie

De geplaatste mengautomaten zorgen ervoor dat de chemie voorgemengd wordt. “Hierdoor heeft men altijd de juiste mengverhouding. Wij kunnen de bedieningspanelen en gebruiksaanwijzingen voor onze machines in elke layout leveren. Op deze manier kunnen we zelfs bij oudere machines nieuwe bedieningspanelen leveren in de huisstijl van de klant. We gebruiken hierbij op maat gemaakt roestvrij staal (RVS) waar we stickers op plaatsen. Het gaat hier om echt maatwerk.”

Bij Excellent Carwash werd voor al het leidingwerk gekozen voor RVS. “De reden dat we voor die materiaalsoort kozen, is omdat er op deze locatie met osmosewater gewerkt wordt. We hebben ook een compleet plafondsysteem voor de zwaaiarmen geplaatst. Het adviseren van klanten behoort ook tot ons takenpakket. Zo kunnen we voor elke klant  kijken welke chemiesoort het beste aansluit bij hun budget en wensen. Als men bij ons chemie bestelt, kan een monteur deze meenemen. Dat is erg handig, want hij kan ervoor zorgen dat de chemicaliën op de juiste manier geïnstalleerd en gebruikt worden. En mocht er een probleempje met de machine zijn, kan deze gelijk verholpen worden”, besluit Van Leeuwen. 

Lees ook:

  • Helmonds familiebedrijf Autorette kijkt over de grens
Onderwerpen: , , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.