Auto Smit legt uit waarom er een nieuwe roll-over moest komen

Auto Smit is al jarenlang een begrip in het Friese Koudum en mede-eigenaar Martijn Smit besloot dat het tijd werd voor een upgrade van de wasgelegenheid. Er werd een nieuwe roll-over aangeschaft. In samenspraak met zijn mede-vennoten annex broers Henk en Andries Smit koos men voor WashTec. Martijn vertelt hoe hij tot die keuze kwam en hoe hij zich van de concurrentie wil onderscheiden.

Wat betekent de komst van een nieuwe roll-over voor jullie?

“Het was een vrij ingrijpende gebeurtenis, want het gaat hier om een compleet nieuwbouwproject. Er is een vloeistofdichte vloer gelegd met een extra grote put. Het gebouw en de ondergrond zijn door bedrijven uit de regio gemaakt. We hebben de hulp van onze klanten ingeschakeld en wilden mensen uit de regio bij onze nieuwe wasgelegenheid betrekken. De oude wasgelegenheid bestond uit een wasbox. Deze was echter al behoorlijk op leeftijd en aan vervanging toe. Onze klanten waren erg tevreden over deze wasgelegenheid, want over klandizie hadden we niets te klagen. Qua onderhoud kon er winst geboekt worden en daarom besloten we om een plan van nieuwbouw op te stellen. Zo is de beslissing gemaakt om een roll-over te plaatsen. Er is voor WashTec gekozen.”

Voor welke wasinstallatie is gekozen?

“Ons oog viel op de WashTec Softcare Primo 29. In de regio rijden veel hogere voertuigen en bestelbussen. Omdat we deze klanten willen bedienen, hebben we een hoge wasinstallatie laten plaatsen. De machine heeft een washoogte van 2,90 meter en een breedte van 2,38 meter. Daarnaast is er ook nog een wasbox beschikbaar waar mensen zelf hun voertuig kunnen wassen. Het gaat hier om de Jetwash. Deze wasbox is ook van WashTec.”

Waarom is er voor WashTec gekozen?

“We kwamen in contact met een vertegenwoordiger van deze partij. Hij heeft marktonderzoek voor ons gedaan en ons geadviseerd hoe we ons het beste konden onderscheiden van de concurrentie. Die research heeft ons enorm goed geholpen. Daarnaast voelde het contact met WashTec erg goed. Dat trok ons mede over de streep om met deze partij in zee te gaan. Wat ook een grote rol speelde was dat onze oudere wasbox ook van WashTec was en bijna vijftien jaar lang probleemloos gedraaid heeft. De kwaliteit van dit merk is erg goed.”

Hoe reageren bezoekers op de roll-over?

“Onze klanten zijn lyrisch en ontzettend enthousiast. We zijn de enige in Koudum met een roll-over. Daarmee vallen we op. Bezoekers vinden dat hun voertuig er schoon uitkomt en een frisse geur heeft. Daarnaast is deze wasinstallatie zeer gebruiksvriendelijk. Mensen hoeven niet de shop binnen te lopen om een ticket voor de roll-over te kopen. Er kan contactloos betaald worden, waardoor de doorstroom sneller gaat en wachtrijen verminderd worden.”

Is de opening van de roll-over al gevierd?

“Nee, helaas! Er is nog geen datum voor een officiële opening gepland. Dit jaar zijn we dertig jaar actief in Koudum en dat wilden we vieren. op een grootse manier en toen kwam de coronacrisis om de hoek kijken. Onze plannen zijn in de ijskast gezet. Hopelijk kunnen we volgend jaar flink uitpakken.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.