Lockdown in België: carwashes moeten weer dicht

Onze zuiderburen zitten opnieuw in lockdown om het coronavirus te bestrijden. De lijst met zaken die mogen openblijven tijdens deze lockdown wordt steeds langer, maar carwashes profiteren daar niet van. Zij moeten de deuren gesloten houden.

Onder andere opticien en verfwinkels kunnen hun activiteiten wel gewoon doorzetten. Dat de lockdown minder strikt is dan in het voorjaar, blijkt mogen namelijk ook verfwinkels open blijven, meldt Het Laatste Nieuws. Deze winkels worden tijdens de tweede lockdown beschouwd als doe-het-zelfzaken en kunnen dus geopend blijven.

Toch zijn de regels niet even duidelijk en rechtlijnig meldt Retail.de. Zo mogen stoffenwinkels wél klanten ontvangen, maar de speciaalzaken voor gordijnen niet. Ook bij de dienstverleners zijn er verschillen. Een wasserette merkt weinig van de lockdown, terwijl een carwash op slot moet.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.