Leerplatform van BETA gaat Power Up! heten

Rechtenvrij van Unsplash

Het nieuwe leerplatform van BETA Opleidingen gaat Power Up! heten. Dit is de opvolger van het OOTW. Het platform van BETA is meteen vanaf januari 2021 beschikbaar. Via het platform kunnen medewerkers van carwashes en tankstations branche-specifieke online opleidingen volgen.

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) houdt er per 31 december dit jaar mee op. Scholing voor medewerkers wordt vanaf dan vanuit de brancheverenigingen BETA en Bovag geregeld.

BETA laat weten dat bedrijven al aangesloten waren bij OOTW kunnen gebruik maken van een overstapservice en direct vanaf 1 januari aan de bak kunnen met Power Up! Het leerplatform van BETA is voor de gehele branche toegankelijk. Een gedeelte van de opleidingen die door OOTW werden aangeboden, gaan ook mee in het nieuwe leerplatform. BETA is daarnaast bezig met het ontwikkelen van nieuwe trainingen. Een gedeelte daarvan zal in de toekomst alleen voor leden beschikbaar zijn.

Vorderingen volgen

Medewerkers kunnen via het platform eenvoudig branche-specifieke e-learnings volgen die voldoen aan de wet- en regelgeving en ook de verplichte jaarlijkse instructies. Voor de werkgever zijn binnen Power up! de vorderingen van de medewerkers in te zien. Het leerplatform biedt ook e-learnings voor managementvaardigheden en soft skills.

OOTW stopt

Het OOTW stopt na een periode van ruim tien jaar met alle activiteiten. Dat heeft te maken met de nieuwe cao waarin is opgenomen dat het gedeelte met betrekking tot scholing en opleiding anders geregeld gaat worden. In 2010 ontstond het OOTW uit de samenvoeging van twee oude opleidingsfondsen OFT en OOMT van BETA en Bovag en de vakbonden.

De Bovag heeft nog geen aankondigingen gedaan over de precieze invulling van de leermogelijkheden via deze branchevereniging.

Lees ook:

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.