Netto Tank,

Netto Tank zet in op groei en lokale betrokkenheid

De naam Texaco is van de luifel verdwenen en vervangen door Netto Tank. Het elfde tankstation van het Twentse bedrijf is een feit en staat in Lievelde in de Achterhoek. “We willen komende tijd doorgroeien naar twintig tot vijfentwintig locaties. Lokale betrokkenheid is daarbij ons speerpunt”, zegt Rutger Hulshof van Hulshof Mobiliteit Service, het bedrijf achter de tankstationformule. Bij deze formule hoort Perfect Carwash, de naam waaronder de wasgelegenheden opereren. 

Het autobedrijf dat het Texaco-tankstation aan de Lievelderweg tot voor kort exploiteerde, was op zoek naar een nieuwe kleur, vertelt Hulshof. “In eerste instantie wilde het bedrijf de tanklocatie zelf behouden. Er is natuurlijk veel gaande op dit moment bij EG Group. De ondernemer was vooral op zoek naar meer zekerheid. Bovendien wilde hij alles op alles zetten om weer meer liters te verkopen. We zijn met elkaar in contact gekomen en samen hebben we het besluit genomen om het tankstation om te kleuren naar Netto Tank. Wij exploiteren het tankstation en zorgen hier voor de beste klandizie. Het autobedrijf kan zich volledig richten op zijn eigen business.”

Carwash

Hulshof Mobiliteit Service bestaat uit drie onderdelen, vertelt Hulshof. “We hebben een oliehandel en brengen de brandstoffen zelf naar de tanklocaties en naar klanten met eigen tankinstallaties zoals agrariërs, loonbedrijven, transportbedrijven en naar plekken waar evenementen worden gehouden. Daarnaast exploiteren we de tankstationformule Netto Tank en hebben we met Perfect Carwash een eigen carwashbedrijf in huis.”

Het familiebedrijf uit Haaksbergen bestaat inmiddels 65 jaar en sinds een aantal jaar staat de derde generatie aan het roer. “Mijn opa begon ooit een petroleumhandel, mijn vader startte 25 jaar geleden het eerste tankstation nadat zijn pomp aan huis gesaneerd moest worden. Ik ben inmiddels ruim tien jaar in de zaak en heb het bedrijf 3 jaar geleden samen met mijn broer overgenomen.”

Maatwerk

De standaard Netto Tank-locatie bestaat niet, legt Hulshof uit. “De tankstations die vallen onder de kleuren van Netto Tank zijn bemand en onbemand. Vier locaties hebben een carwash. Twee locaties beschikken over een kettingswasstraat, twee hebben een rollover. Eén locatie heeft ook een truckwash. Daarnaast hebben we nog een wasstraat in het Duitse Gronau, net over de grens bij Enschede.”

Volgens Hulshof moet je per locatie kijken wat de beste manier is om een tankstation te exploiteren. “Geen plek is hetzelfde. Samen met de partij die de locatie beheert, gaan we op zoek naar de beste oplossing voor die betreffende locatie. Dat is volgens mij het beste recept voor een succesvol tankstation. Je moet heel goed kijken naar de locatie en naar de klanten die daar komen. Kortom, het gaat om maatwerk. En daar weten wij – juist door onze kennis van de regio – heel goed raad mee.”

Drie locaties in korte tijd

Eind vorig jaar opende Netto Tank locaties in Doetinchem en Sint Isidorushoeve. Inmiddels staat de teller op elf tankstations, alle locaties liggen in Twente en de Achterhoek. “Dat is een bewuste keuze. Wij vinden lokale betrokkenheid heel belangrijk. Alle locaties liggen in een straal van 60 kilometer rond onze thuishaven Haaksbergen. Dat vinden wij niet alleen van belang om optimaal contact te houden met de locaties, maar ook omdat we zelf de brandstoffen leveren. We willen niet het hele land rondrijden, de afstand moet ook daarom te behappen zijn.”

Met drie nieuwe stations in een paar maanden tijd, timmert Netto Tank flink aan de weg. Wat zijn de plannen voor de langere termijn? “We willen komende tijd doorgroeien naar twintig tot vijfentwintig locaties. We merken dat ondernemers vooral op zoek zijn naar een goede overeenkomst, de naam die op de luifel staat wordt steeds minder belangrijk. Het gaat om goede marges en interessante contracten, maar bovenal om vertrouwen.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Netto Tank zet in op groei en lokale betrokkenheid | CarwashPro
Netto Tank,

Netto Tank zet in op groei en lokale betrokkenheid

De naam Texaco is van de luifel verdwenen en vervangen door Netto Tank. Het elfde tankstation van het Twentse bedrijf is een feit en staat in Lievelde in de Achterhoek. “We willen komende tijd doorgroeien naar twintig tot vijfentwintig locaties. Lokale betrokkenheid is daarbij ons speerpunt”, zegt Rutger Hulshof van Hulshof Mobiliteit Service, het bedrijf achter de tankstationformule. Bij deze formule hoort Perfect Carwash, de naam waaronder de wasgelegenheden opereren. 

Het autobedrijf dat het Texaco-tankstation aan de Lievelderweg tot voor kort exploiteerde, was op zoek naar een nieuwe kleur, vertelt Hulshof. “In eerste instantie wilde het bedrijf de tanklocatie zelf behouden. Er is natuurlijk veel gaande op dit moment bij EG Group. De ondernemer was vooral op zoek naar meer zekerheid. Bovendien wilde hij alles op alles zetten om weer meer liters te verkopen. We zijn met elkaar in contact gekomen en samen hebben we het besluit genomen om het tankstation om te kleuren naar Netto Tank. Wij exploiteren het tankstation en zorgen hier voor de beste klandizie. Het autobedrijf kan zich volledig richten op zijn eigen business.”

Carwash

Hulshof Mobiliteit Service bestaat uit drie onderdelen, vertelt Hulshof. “We hebben een oliehandel en brengen de brandstoffen zelf naar de tanklocaties en naar klanten met eigen tankinstallaties zoals agrariërs, loonbedrijven, transportbedrijven en naar plekken waar evenementen worden gehouden. Daarnaast exploiteren we de tankstationformule Netto Tank en hebben we met Perfect Carwash een eigen carwashbedrijf in huis.”

Het familiebedrijf uit Haaksbergen bestaat inmiddels 65 jaar en sinds een aantal jaar staat de derde generatie aan het roer. “Mijn opa begon ooit een petroleumhandel, mijn vader startte 25 jaar geleden het eerste tankstation nadat zijn pomp aan huis gesaneerd moest worden. Ik ben inmiddels ruim tien jaar in de zaak en heb het bedrijf 3 jaar geleden samen met mijn broer overgenomen.”

Maatwerk

De standaard Netto Tank-locatie bestaat niet, legt Hulshof uit. “De tankstations die vallen onder de kleuren van Netto Tank zijn bemand en onbemand. Vier locaties hebben een carwash. Twee locaties beschikken over een kettingswasstraat, twee hebben een rollover. Eén locatie heeft ook een truckwash. Daarnaast hebben we nog een wasstraat in het Duitse Gronau, net over de grens bij Enschede.”

Volgens Hulshof moet je per locatie kijken wat de beste manier is om een tankstation te exploiteren. “Geen plek is hetzelfde. Samen met de partij die de locatie beheert, gaan we op zoek naar de beste oplossing voor die betreffende locatie. Dat is volgens mij het beste recept voor een succesvol tankstation. Je moet heel goed kijken naar de locatie en naar de klanten die daar komen. Kortom, het gaat om maatwerk. En daar weten wij – juist door onze kennis van de regio – heel goed raad mee.”

Drie locaties in korte tijd

Eind vorig jaar opende Netto Tank locaties in Doetinchem en Sint Isidorushoeve. Inmiddels staat de teller op elf tankstations, alle locaties liggen in Twente en de Achterhoek. “Dat is een bewuste keuze. Wij vinden lokale betrokkenheid heel belangrijk. Alle locaties liggen in een straal van 60 kilometer rond onze thuishaven Haaksbergen. Dat vinden wij niet alleen van belang om optimaal contact te houden met de locaties, maar ook omdat we zelf de brandstoffen leveren. We willen niet het hele land rondrijden, de afstand moet ook daarom te behappen zijn.”

Met drie nieuwe stations in een paar maanden tijd, timmert Netto Tank flink aan de weg. Wat zijn de plannen voor de langere termijn? “We willen komende tijd doorgroeien naar twintig tot vijfentwintig locaties. We merken dat ondernemers vooral op zoek zijn naar een goede overeenkomst, de naam die op de luifel staat wordt steeds minder belangrijk. Het gaat om goede marges en interessante contracten, maar bovenal om vertrouwen.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.