Hawaii introduceerde ‘oceaanvriendelijke’ carwash

Om aandacht te vragen voor het milieu organiseerden de West Maui Kumuwai campaign en leerlingen van de Lahainaluna High School uit Hawaii eind november een ‘oceaanvriendelijke’ carwash. Het water dat van de door de studenten handmatig gewassen auto’s afkwam, werd met een dompelpomp naar een natuurgebied geleid waar het op natuurlijke wijze in de bodem infiltreerde. Normaliter belandt het waswater in de regenwaterafvoer waar het niet gezuiverd wordt.

Ongezuiverd waswater bevat straatvuil en vuil van auto’s wat slecht is voor het milieu. Vervuild water dat in de oceaan belandt, is schadelijk voor het leven in de zee. Dit initiatief wil aandacht vragen voor deze problematiek. 

Sponsoren

De oceaanvriendelijke carwash werd gesponsord door de National Fish and Wildlife Foundation, de U.S. Fish & Wildlife Service en de Hawaii Department of Land and Natural Resources, Division of Aquatic Resources. Ace Hardware doneerde materialen en de Old Lahaina Luau zorgde voor de locatie, water en stroom.

Vrijwillige bijdrage

De West Maui Kumuwai campaign zet zich in voor de gezondheid van de oceaan. Samen met de studenten zijn circa 50 auto’s gewassen op het parkeerterrein van Old Lahaina Luau’s in Lahaina. Hoewel het wassen gratis was, werd er wel om vrijwillige bijdrages gevraagd. Uiteindelijk sleepte het initiatief 500 dollar binnen.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hawaii introduceerde ‘oceaanvriendelijke’ carwash | CarwashPro

Hawaii introduceerde ‘oceaanvriendelijke’ carwash

Om aandacht te vragen voor het milieu organiseerden de West Maui Kumuwai campaign en leerlingen van de Lahainaluna High School uit Hawaii eind november een ‘oceaanvriendelijke’ carwash. Het water dat van de door de studenten handmatig gewassen auto’s afkwam, werd met een dompelpomp naar een natuurgebied geleid waar het op natuurlijke wijze in de bodem infiltreerde. Normaliter belandt het waswater in de regenwaterafvoer waar het niet gezuiverd wordt.

Ongezuiverd waswater bevat straatvuil en vuil van auto’s wat slecht is voor het milieu. Vervuild water dat in de oceaan belandt, is schadelijk voor het leven in de zee. Dit initiatief wil aandacht vragen voor deze problematiek. 

Sponsoren

De oceaanvriendelijke carwash werd gesponsord door de National Fish and Wildlife Foundation, de U.S. Fish & Wildlife Service en de Hawaii Department of Land and Natural Resources, Division of Aquatic Resources. Ace Hardware doneerde materialen en de Old Lahaina Luau zorgde voor de locatie, water en stroom.

Vrijwillige bijdrage

De West Maui Kumuwai campaign zet zich in voor de gezondheid van de oceaan. Samen met de studenten zijn circa 50 auto’s gewassen op het parkeerterrein van Old Lahaina Luau’s in Lahaina. Hoewel het wassen gratis was, werd er wel om vrijwillige bijdrages gevraagd. Uiteindelijk sleepte het initiatief 500 dollar binnen.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.