Na winters weer

BBRV raadt aan om nu naar de wasstraat te gaan

Nu het winterse weer voorbij is, adviseert BBRV om de auto te wassen bij een professionele carwash Foto: Shutterstock

Na een paar weken van sneeuw, regen en zout op de weg is het geen overbodige luxe om met de auto naar de wasstraat te gaan. De Belgische Beroepsvereniging Reiniging van Voertuigen (BBRV) raadt zelfs aan om dat nu te doen.

Omdat volgens de BBRV vooral de bodem van de auto en de wielkasten het zwaar te verduren hebben gehad, wijst de Belgische beroepsvereniging op het belang van een goede bodemspoeling. Met de hand lukt het niet om de onderkant schoon te maken, en daarom is een bezoek aan de wasstraat noodzakelijk voor een efficiënte bodemreiniging. Met een bodemwasprogramma worden tegelijkertijd ook de wielkasten goed gereinigd.

Eén keer

“Daarom raden we zelfs mensen aan die nooit naar een carwash of wasstraat gaan, dat nu voor één keer wel te doen”, zegt de branchevereniging tegen de Gazet van Antwerpen. Bovendien, zegt de BBRV, wordt in een professionele carwash het spoelwater opgevangen, gezuiverd en hergebruikt in plaats van dat het gewoon naar de riool loopt.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BBRV raadt aan om nu naar de wasstraat te gaan | CarwashPro
Na winters weer

BBRV raadt aan om nu naar de wasstraat te gaan

Nu het winterse weer voorbij is, adviseert BBRV om de auto te wassen bij een professionele carwash Foto: Shutterstock

Na een paar weken van sneeuw, regen en zout op de weg is het geen overbodige luxe om met de auto naar de wasstraat te gaan. De Belgische Beroepsvereniging Reiniging van Voertuigen (BBRV) raadt zelfs aan om dat nu te doen.

Omdat volgens de BBRV vooral de bodem van de auto en de wielkasten het zwaar te verduren hebben gehad, wijst de Belgische beroepsvereniging op het belang van een goede bodemspoeling. Met de hand lukt het niet om de onderkant schoon te maken, en daarom is een bezoek aan de wasstraat noodzakelijk voor een efficiënte bodemreiniging. Met een bodemwasprogramma worden tegelijkertijd ook de wielkasten goed gereinigd.

Eén keer

“Daarom raden we zelfs mensen aan die nooit naar een carwash of wasstraat gaan, dat nu voor één keer wel te doen”, zegt de branchevereniging tegen de Gazet van Antwerpen. Bovendien, zegt de BBRV, wordt in een professionele carwash het spoelwater opgevangen, gezuiverd en hergebruikt in plaats van dat het gewoon naar de riool loopt.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.