carwash, Amerika

Samenwerking MoveMove en TrackJack gaat verder dan tankpas

Dankzij een koppeling tussen de allround mobiliteitsdienst MoveMove en het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack, profiteren zakelijke reizigers van een geautomatiseerde en gedetailleerde administratie van ál hun reiskosten en bezoeken aan de carwash. Voortaan worden de zakelijke kosten van privékosten gescheiden, waardoor de aangifte omzetbelasting (btw) voor ondernemers een fluitje van een cent wordt.

Uit recent onderzoek van MoveMove en Inforesult blijkt dat 64 procent van de zakelijke rijders in Nederland een vorm van administratie bijhoudt, bijvoorbeeld met betrekking tot benzinekosten en afgelegde kilometers. TrackJack werkt met een GPS kilometerregistratiesysteem, waardoor alle autoritten automatisch worden vastgelegd. Ook krijgen zakelijke reizigers inzicht in de hoeveelheid getankte liters en het gemiddelde brandstofverbruik per kilometer. “Als je je auto privé én zakelijk gebruikt dan is het vaak interessant om de btw terug te vragen op het zakelijke gebruik van je auto”, vertelt Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard (MTc), de eigenaar van MoveMove.

Meer flexibiliteit

Roozeman: “Btw terugvragen kan alleen met een sluitende kilometerregistratie en een overzicht van alle gemaakte kosten zoals tankkosten, onderhoud en wasbeurten. Door de koppeling tussen MoveMove en TrackJack hebben zakelijke rijders alle gegevens automatisch inzichtelijk voor zichzelf en de fiscus. Zo zijn honderden euro’s per jaar te besparen. Een handmatige registratie in een schriftje of een app is nu echt niet meer nodig. MoveMove verzamelt alle gemaakte reiskosten in één overzicht: OV, fiets, taxi, tanken en aanvullende autodiensten, zoals parkeren en carwash. Dit biedt ondernemers (en hun medewerkers) aanzienlijk meer flexibiliteit dan een traditionele tankpas.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.