Tankstation Challenge: op zoek naar de beste tankshop van Nederland

Welk tankstation wint de Tankstation Challenge 2019 en wordt daarmee de opvolger van Voyage Food uit Vierpolders? Naar het antwoord op die vraag gaat vakblad TankPro komende maanden op zoek. De verkiezing is bedoeld voor zelfstandige tankstation-ondernemers, clusters en maatschappijlocaties die een shop met een bakery exploiteren. De winnaars worden op de eerste dag van de Tankstation Vakbeurs 2019 op woensdag 6 november bekendgemaakt.

De allereerste editie van de Tankstation Challenge werd vorig jaar gewonnen door onderneemster Elles De Pijper. Haar shop bij het Argos-tankstation in Vierpolders, langs de N57 richting Brielle/Rotterdam, gooide op alle onderdelen hoge ogen. Dat de shop van nog geen 60 vierkante meter er met de winst vandoor ging, was zeker opvallend te noemen. Onder de deelnemers bevond zich namelijk ook een groot aantal prominente maatschappijlocaties. Op de tweede prijs eindigde Texaco Service Station Raalte (Weidelaan 2A), op plek drie Tankstation Tholen (Coevorderweg-Noord Slagharen).

Maatschappijen, dealers en tankstations die zich aanmelden voor de Challenge, worden beoordeeld op basis van een aantal vooraf vastgestelde criteria. Tijdens het bezoek spelen vijf onderdelen een prominente rol: de kwaliteit van de koffie, het broodje bal (of ander onderscheidend lunchgerecht), de vriendelijkheid/gastvrijheid van de bediening, de hygiëne/netheid van de locatie en de sfeer/ambiance.

Mystery shoppers

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijke shoppers om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de locaties. Elke tankshop wordt drie keer bezocht, door drie verschillende mystery shoppers, op drie verschillende momenten. Deze bezoeken zullen na de zomerperiode in september van start gaan. Na afloop van elk bezoek krijgen de deelnemende tankstations een duidelijk inzicht in hun eigen prestaties.

Na de voorrondes worden de uiteindelijke finalisten bezocht en beoordeeld door de vakjury. Naast hoofdredacteur Remco Nieuwenbroek van TankPro en Elles De Pijper, de winnares van vorig jaar, bestaat de jury uit deskundigen die stuk voor stuk hun sporen in de sector hebben verdiend. Naast Foodcourt (Sligro) nemen onder meer Newco Europe, Van Oers Snacks, Lavazza, AB Interieurbouw en Breaking Habits plaats in de jury.

In het zonnetje

De Tankstation Challenge is bedoeld om tankstations uit te dagen, te laten zien welke mooie stappen er in de markt gezet zijn én natuurlijk de beste shops in het zonnetje te zetten. Doel is bovendien om ondernemers te helpen bij het verbeteren van hun tankshop en advies te geven hoe ze hun prestaties naar een (nog) hoger plan kunnen tillen. Deelnemers die dat willen krijgen tools, tips en tricks om dit te realiseren.

De verkiezing is bedoeld voor zowel zelfstandige tankstation-ondernemers, clusters als maatschappijlocaties die een shop met een bakery exploiteren. Per inschrijving mogen maximaal drie tankstations worden aangemeld. In de eerste ronde wordt elke locatie drie keer bezocht, door drie verschillende personen. Na afloop van elk bezoek krijgen deelnemers een beoordelingsrapport toegestuurd. Deze mystery visits vinden plaats vanaf 1 september. De finalisten worden in oktober door de vakjury bezocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation Challenge: op zoek naar de beste tankshop van Nederland | CarwashPro

Tankstation Challenge: op zoek naar de beste tankshop van Nederland

Welk tankstation wint de Tankstation Challenge 2019 en wordt daarmee de opvolger van Voyage Food uit Vierpolders? Naar het antwoord op die vraag gaat vakblad TankPro komende maanden op zoek. De verkiezing is bedoeld voor zelfstandige tankstation-ondernemers, clusters en maatschappijlocaties die een shop met een bakery exploiteren. De winnaars worden op de eerste dag van de Tankstation Vakbeurs 2019 op woensdag 6 november bekendgemaakt.

De allereerste editie van de Tankstation Challenge werd vorig jaar gewonnen door onderneemster Elles De Pijper. Haar shop bij het Argos-tankstation in Vierpolders, langs de N57 richting Brielle/Rotterdam, gooide op alle onderdelen hoge ogen. Dat de shop van nog geen 60 vierkante meter er met de winst vandoor ging, was zeker opvallend te noemen. Onder de deelnemers bevond zich namelijk ook een groot aantal prominente maatschappijlocaties. Op de tweede prijs eindigde Texaco Service Station Raalte (Weidelaan 2A), op plek drie Tankstation Tholen (Coevorderweg-Noord Slagharen).

Maatschappijen, dealers en tankstations die zich aanmelden voor de Challenge, worden beoordeeld op basis van een aantal vooraf vastgestelde criteria. Tijdens het bezoek spelen vijf onderdelen een prominente rol: de kwaliteit van de koffie, het broodje bal (of ander onderscheidend lunchgerecht), de vriendelijkheid/gastvrijheid van de bediening, de hygiëne/netheid van de locatie en de sfeer/ambiance.

Mystery shoppers

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijke shoppers om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de locaties. Elke tankshop wordt drie keer bezocht, door drie verschillende mystery shoppers, op drie verschillende momenten. Deze bezoeken zullen na de zomerperiode in september van start gaan. Na afloop van elk bezoek krijgen de deelnemende tankstations een duidelijk inzicht in hun eigen prestaties.

Na de voorrondes worden de uiteindelijke finalisten bezocht en beoordeeld door de vakjury. Naast hoofdredacteur Remco Nieuwenbroek van TankPro en Elles De Pijper, de winnares van vorig jaar, bestaat de jury uit deskundigen die stuk voor stuk hun sporen in de sector hebben verdiend. Naast Foodcourt (Sligro) nemen onder meer Newco Europe, Van Oers Snacks, Lavazza, AB Interieurbouw en Breaking Habits plaats in de jury.

In het zonnetje

De Tankstation Challenge is bedoeld om tankstations uit te dagen, te laten zien welke mooie stappen er in de markt gezet zijn én natuurlijk de beste shops in het zonnetje te zetten. Doel is bovendien om ondernemers te helpen bij het verbeteren van hun tankshop en advies te geven hoe ze hun prestaties naar een (nog) hoger plan kunnen tillen. Deelnemers die dat willen krijgen tools, tips en tricks om dit te realiseren.

De verkiezing is bedoeld voor zowel zelfstandige tankstation-ondernemers, clusters als maatschappijlocaties die een shop met een bakery exploiteren. Per inschrijving mogen maximaal drie tankstations worden aangemeld. In de eerste ronde wordt elke locatie drie keer bezocht, door drie verschillende personen. Na afloop van elk bezoek krijgen deelnemers een beoordelingsrapport toegestuurd. Deze mystery visits vinden plaats vanaf 1 september. De finalisten worden in oktober door de vakjury bezocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.