Kärcher wint de duurzaamheidsprijs 2022

Kärcher wint de Duitse Sustainability Award 2022 voor zijn voorbeeldige gebruik van hulpbronnen. Kärcher werd erkend voor zijn ecologische prestaties tot nu toe in het zorgvuldige gebruik van hulpbronnen. Maar het bedrijf heeft ook verdere doelen gesteld voor de toekomst.

Een jury bestaande uit twaalf interdisciplinaire experts selecteerde Alfred Kärcher SE & Co. KG als de winnaar van de zeven finalisten. Bij de rechtvaardiging van de prijs legde de jury vooral de nadruk op het initiatief “Reduce, Reuse, Recycle”. Het doel is om het aandeel kunststofrecyclaat in geselecteerde Kärcher-producten tegen 2025 met maximaal 50 procent te verhogen. Andere benadrukte aspecten zijn een intelligent verpakkingsontwerp met weinig materiaal , het vermijden van piepschuim, het gebruik van papier in plaats van plastic opvulling en meer verpakkingen met een hoog aandeel oud papier.

Hartmut Jenner, voorzitter van de raad van bestuur van Alfred Kärcher SE & Co. KG, zegt: “Ik ben verheugd dat de vindingrijkheid en gedrevenheid van onze medewerkers is erkend met deze prestigieuze prijs. Duurzaamheid zit bij Kärcher in de genen . Zo hebben we dit jaar bereikt dat al onze fabrieken wereldwijd CO 2 -vrij produceren. Tegen 2025 hebben we onszelf verdere doelen gesteld: onder andere meer gebruik maken van moderne gerecyclede kunststoffen of proefproductie zonder plastic afval.”

De German Sustainability Award 2022 werd op 3 december 2021 in Düsseldorf op de 14e Duitse Sustainability Day uitgereikt. Het is Europa’s grootste onderscheiding voor ecologisch en sociaal engagement. Marie Kristin Schmidt, Director Sustainability & Quality Principles bij Alfred Kärcher SE & Co. KG, nam de prijs in ontvangst tijdens de prijsuitreiking op 3 december in Düsseldorf.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.