BETA biedt nieuwe training aan over BHV en EHBO

Wikimedia

Op het leerplatform Power UP van de BETA kunnen medewerkers en managers van carwashes en tankstations een nieuwe training volgen. Het aanbod is namelijk uitgebreid met lessen op het gebied van BHV en EHBO.

“Iedere werkgever heeft een algemene zorgplicht, in de zin dat hij moet zorgen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Het aantal medewerkers dat je moet opleiden als bedrijfshulpverlener is afhankelijk van de risico’s in jouw organisatie. Dit wordt bepaald aan de hand van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). BETA heeft een opleidingstraject voor bedrijfshulpverlening (BHV) ontwikkeld, dat als e-learning in Power UP wordt aangeboden”, aldus Tim Herstel van BETA.

Modules

De cursus bestaat uit een zestal losse modules. In de eerste les wordt een introductie op het onderwerp gegeven. Daarna volgen modules waarin de algemene regels omtrent BHV besproken worden en niet-spoedeisende hulp en spoedeisende hulp aan bod komen. De vijfde module staat vervolgens in het teken van brandbestrijding en ontruiming. Tot slot worden in de zesde en laatste module de praktijksituaties op het gebied van BHV besproken. Het programma wordt afgesloten met twee deelexamens.

”Doel van cao-partijen is om op elk tankstation iemand aanwezig te hebben die tenminste deze opleiding BHV heeft gevolgd. Hiernaast zijn tankstations vaak drukbezochte en goed bereikbare locaties”, zegt Herstel, en dat geldt ook voor carwashes. ”Er bestaat dus een verhoogde kans op noodgevallen, ook bij klanten. Het altijd aanwezig hebben van een BHV’er op locatie kan dus in allerlei situaties, van brandbestrijding tot levensreddende eerste hulp, uitkomst bieden.”

Geïnteresseerden kunnen de training volgen door in te loggen op het platform. Power Up is de opvolger van OOTW. Sinds de start van het nieuwe jaar worden de trainingen aangeboden door BETA.

Lees ook: 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BETA biedt nieuwe training aan over BHV en EHBO | CarwashPro

BETA biedt nieuwe training aan over BHV en EHBO

Wikimedia

Op het leerplatform Power UP van de BETA kunnen medewerkers en managers van carwashes en tankstations een nieuwe training volgen. Het aanbod is namelijk uitgebreid met lessen op het gebied van BHV en EHBO.

“Iedere werkgever heeft een algemene zorgplicht, in de zin dat hij moet zorgen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Het aantal medewerkers dat je moet opleiden als bedrijfshulpverlener is afhankelijk van de risico’s in jouw organisatie. Dit wordt bepaald aan de hand van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). BETA heeft een opleidingstraject voor bedrijfshulpverlening (BHV) ontwikkeld, dat als e-learning in Power UP wordt aangeboden”, aldus Tim Herstel van BETA.

Modules

De cursus bestaat uit een zestal losse modules. In de eerste les wordt een introductie op het onderwerp gegeven. Daarna volgen modules waarin de algemene regels omtrent BHV besproken worden en niet-spoedeisende hulp en spoedeisende hulp aan bod komen. De vijfde module staat vervolgens in het teken van brandbestrijding en ontruiming. Tot slot worden in de zesde en laatste module de praktijksituaties op het gebied van BHV besproken. Het programma wordt afgesloten met twee deelexamens.

”Doel van cao-partijen is om op elk tankstation iemand aanwezig te hebben die tenminste deze opleiding BHV heeft gevolgd. Hiernaast zijn tankstations vaak drukbezochte en goed bereikbare locaties”, zegt Herstel, en dat geldt ook voor carwashes. ”Er bestaat dus een verhoogde kans op noodgevallen, ook bij klanten. Het altijd aanwezig hebben van een BHV’er op locatie kan dus in allerlei situaties, van brandbestrijding tot levensreddende eerste hulp, uitkomst bieden.”

Geïnteresseerden kunnen de training volgen door in te loggen op het platform. Power Up is de opvolger van OOTW. Sinds de start van het nieuwe jaar worden de trainingen aangeboden door BETA.

Lees ook: 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.