Best Carwash in Zaventem zit zonder milieuvergunning, maar blijft open

De megawasstraat Best Carwash in het Belgische Zaventem kan gewoon openblijven ondanks dat de milieuvergunning onlangs werd vernietigd door de Raad van State. Dat gebeurde door een administratieve fout. De gemeente oordeelt bovendien dat de opening van de carwash geen onmiddellijk effect heeft op mens en milieu.

De soap rondom Best Carwash in België wordt uitgebreid besproken in de Belgische krant Het Nieuwsblad. De carwash is sinds december vorig jaar geopend, maar dat had nogal wat voeten in de aarde. De oorspronkelijke plannen dateren al van bijna zes jaar terug. Omwonende protesteerden toen uit vrees voor lawaai en milieuhinder. De gemeente weigerde drie keer een vergunning en pas nadat de ontwikkelaar bij de provincie aan de bel trok volgden de vergunningen. Iets voor kerst opende de wasgelegenheid, en nu blijkt dat de Raad van State de milieuvergunning heeft vernietigd.

Procedurefout

De gemeente wil de zaak niet op de spits drijven. In het Nieuwsblad is te lezen: “Het gaat om een procedurele fout bij de provincie en er zijn geen directe significante gevolgen voor de volksgezondheid of het leefmilieu. Een buurtbevraging in de directe omgeving heeft bovendien meer dan 50 schriftelijke steunbetuigingen heeft opgeleverd ten aanzien van het bedrijf.”

Het dossier wordt in mei opnieuw in behandeling genomen, dan volgt een uitspraak over de milieuvergunning.

Milieuvriendelijk

Best Carwash benadrukt juist het duurzaamheidsaspect van de wasstraat. Best heeft twee wasstraten van elk 65 meter. Ook is er een interieurbaan waar in zeven minuten de auto van binnen onder handen wordt genomen. Het bedrijf recyclet 90 procent van het water. De laatste 10 procent wordt samen met het regenwater opgevangen in een regenput waarin plats is voor 350.000 liter. Alle chemie is biologisch afbreekbaar.

Lees ook:

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Best Carwash in Zaventem zit zonder milieuvergunning, maar blijft open | CarwashPro

Best Carwash in Zaventem zit zonder milieuvergunning, maar blijft open

De megawasstraat Best Carwash in het Belgische Zaventem kan gewoon openblijven ondanks dat de milieuvergunning onlangs werd vernietigd door de Raad van State. Dat gebeurde door een administratieve fout. De gemeente oordeelt bovendien dat de opening van de carwash geen onmiddellijk effect heeft op mens en milieu.

De soap rondom Best Carwash in België wordt uitgebreid besproken in de Belgische krant Het Nieuwsblad. De carwash is sinds december vorig jaar geopend, maar dat had nogal wat voeten in de aarde. De oorspronkelijke plannen dateren al van bijna zes jaar terug. Omwonende protesteerden toen uit vrees voor lawaai en milieuhinder. De gemeente weigerde drie keer een vergunning en pas nadat de ontwikkelaar bij de provincie aan de bel trok volgden de vergunningen. Iets voor kerst opende de wasgelegenheid, en nu blijkt dat de Raad van State de milieuvergunning heeft vernietigd.

Procedurefout

De gemeente wil de zaak niet op de spits drijven. In het Nieuwsblad is te lezen: “Het gaat om een procedurele fout bij de provincie en er zijn geen directe significante gevolgen voor de volksgezondheid of het leefmilieu. Een buurtbevraging in de directe omgeving heeft bovendien meer dan 50 schriftelijke steunbetuigingen heeft opgeleverd ten aanzien van het bedrijf.”

Het dossier wordt in mei opnieuw in behandeling genomen, dan volgt een uitspraak over de milieuvergunning.

Milieuvriendelijk

Best Carwash benadrukt juist het duurzaamheidsaspect van de wasstraat. Best heeft twee wasstraten van elk 65 meter. Ook is er een interieurbaan waar in zeven minuten de auto van binnen onder handen wordt genomen. Het bedrijf recyclet 90 procent van het water. De laatste 10 procent wordt samen met het regenwater opgevangen in een regenput waarin plats is voor 350.000 liter. Alle chemie is biologisch afbreekbaar.

Lees ook:

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.